Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Oletko lukenut sattumalta TurunSanomista jostain tutkimuksesta johon otettaisiin rv 30 olevia naisia ja jossa tutkittaisiin maitohappobakteerien vaikutuksesta syntyneen lapsen vastustuskykyyn? Mistä saisin lisätietoa, olisi mielenkiintoista osallistua koska käytän Gefilusta päivittäin jo muutenkin. Kiitos!

Kommentit (2)

jossa kerrotaan tutkimuksesta hyvinkin tarkasti. En nyt jaksa ihan kaikkea tähän kirjoittaa (on A4 paperi täynnä tekstiä).... :o) Mutta kysy tiedotetta neuvolastasi!!

Tarkoituksena on siis tutkia mikä probioottiyhdistelmä on allergioiden ehkäisyssä paras ja missä iässä rintaruokittu lapsi on alttein allergian synnylle. Probioottihoito (eli maitohappobakteeri) annetaan äidille ravintolisän (vitamiineja & kivennäisaineita) mukana kaksi kuukautta ennen synnytystä ja kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen imetyksen aikana. Äidin allergia varmistetaan ihotesteillä (äidin siis tulee olla allerginen - luonnollisesti...)

Lasta seurataan synnytyssairaalassa (eli TYKS:ssä) 24 kk ikään asti (käynnit 1, 3, 6, 12 ja 24 kk iässä). Tutkitaan terveydentila, ulostenäyte, nenänielunäyte, verinäytteitä ja allergian ihotestejä - ei siis suinkaan kaikkia joka kerta vaan tietyillä kerroilla tietyt jutut :o)Lisätietoja saa tutkimushoitajalta numerosta 02 3131463 (tutkimuksen nimi tässä paperissa on " probiootit allergian ennaltaehkäisyssä" , mutta jossain olen nähnyt myös käytettävän nimeä NAMI -tutkimus)Toivottavasti oli apua :o)

Valitettavasti en osaa vastata tähän, mutta esikoista odottaessani osallistuin Helsingissä vastaavaan tutkimuksen. Siinä minä aloin odottaessani syödä maitohappobakteereja (tai lumetta, mistä sitä tietää), lääkkeet tulivat Valiolta kotipostiin. Lapsen syntymän jälkeen hänelle annettiin niitä myös, olisiko ollut 6kk. Tutkimus jatkuu, kunnes lapsi on 5v. Tähän asti käyty näytillä allergiasairaalassa 6kk ja 2v iässä, tehty kaikki yleisimmät allergiatestit (kasvit+ruuat+eläimet) eikä mitään ole löytynyt, paitsi atooppinen iho (hieman). Halutessaan sai tutkitettua myös lapsen verenkuvan. Parasta tutkimuksessa on se, että mikäli epäilisi jotain allergiaa, niin pääsee jonojen ohi spesialistien pakeille allergiasairaalaan.Eli suosittelen ottamaan selvää, oli minusta hyödyllinen ja kaikki oli tehty erittäin helpoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat