Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

vuodessa, vaikka kyseinen henkilö ei olisi tehnyt päivääkään töitä yli 2 vuoteen..?Nythän näin on opettajien kohdalla. He voivat keskeyttää HOITOVAPAAN (huom! eri asia kuin n. 10kk kestävä äitiys- ja vanhempainvapaa) ja "palata" kesäksi töihin nostamaan täyttä palkaa olemalla lomalla.

Sivut

Kommentit (113)

... jo ennalta myönnettyä hoitovapaata ei saa keskeyttää, mutta hoitovapaan saa pitää kahdessa osassa ennalta sopien. Nyt on muuten tullut uusi suositus, että uusi raskaus on peruste hoitovapaan keskeyttämiseen.

kesälomaa 2,5kk vuodessa ihan vaan keskeyttämällä hoitovapaansa siksi aikaa. Turha saivarrella onko se "kerryttämistä" vai kerryttämistä.Verorahojen väärinkäyttöä joka tapauksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Jos kerran hoitovapaalta töihin palaamisessa ei ole mielestänne mitään väärää, miksi peittelette sitä ja vääristelette asioita. (Esim. alatte jauhaa äitiys- ja vanhempainvapaan aikana kertyneistä vuosilomista, kun kyse on hoitovapaan keskeyttämisestä kesäpalkan nostamista varten..)? Ihmettelen syvästi.
kritisoitiin nimenomaan äitiysvapaan aikaina kertyneiden vuosilomapäivien käyttöä. Ja jos ihan oikeasti kuvittelette, että julkisella sektorilla ei noudateta markkinatalouden periaatteita, niin hoh hoh... tervetuloa 2000-luvulle. Ihan yhtä lailla täällä on tehtävä tulosta kuin muuallakin.

Ei ole alunperin ollut tässä ketjussa puhe kesäloman pitämisestä vaan siitä, että tulee töihin (lue: töihin) loman ajankohtana, jolloin töitä ei ole - siis tulee vain nostamaan palkkaa. Siis sellaisessa tapauksessa, jolloin lomaa ei ole kertynyt. Tietenkin sitä äitiysloman ajalta kertyy, mutta ei opettajilla kerry hoitovapaan ja virkavapaan aikana. Ainakin sen käsityksen täällä on saanut?Epäreilua tuokin, että sairausloma kesällä ei anna oikeutta lomaan lukukauden aikana! Olisi siis muuttamista näissä systeemeissä tuoltakin osalta. Palkkaisivat sijaisen siksi ajaksi, jolta vuosiloma jäi pitämättä sairastamisen takia.

Lainaus:

Kuinka moni teistä muista jättää ottamatta työnantajan teille mahdollistamat edut?

-eikö ole moraalisesti arveluttavaa ajella työnantajan autolla ja soitella puheluita pomon laskuun, asiakkaathan ne kuitenkin lopulta maksavat

--

Mitä helvetin autolla ajelua? Omalla autollani ajelen, kuten 95% muistakin työntekijöistä. Ja puheluita voidaan soitella tasan yhtä hyvin kuin opetkin voi opettajanhuoneesta. Ainoa todellinen bonusetu opeihin verrattuna on kännykkä, josta maksan verotushinnan.-eikö ole arveluttavaa matkustella, etenkin lennellä lentokoneella ja tuhota ilmakehää ja asustella hotelleissa, siinä menee muutamassa päivässä enemmän rahaa kuin opejen koko kesässä

--

Älä nyt viitsi, oikeastiko näet etuna työmatkustamisen? Niinpä, niin se toisten työt näyttää niin ruusuiselta. Tiedätkö miltä tuntuu JOUTUA matkustamaan ympäriinsä ja matkustamiseen joutuu käyttämään omaa aikaa, joka on pois perheeltä. Esimerkiksi: aamukuuden koneella Saksaan ja iltakoneella takaisin. Luuletko, että 7,5h palkalla on mukavaa tehdä tuollaisia päiviä. Ai niin, mähän pääsen matkustamaan. Vaihdetaanko hommia? Mä haluan työn, jossa ei tarvi koskaan mennä mihinkään.

..

-ja oletko ajatellut itse sanoa, ettet ota vastaan rahaa, jonka työnantaja sinulle tarjoaa.

KYLLÄ MUUT IHMISET OVAT NIIN TÄYDELLISIÄ; OPETTAJAT SATTUVAT VAAN OLEMAAN IHAN MORAALITTOMIA JA MEIDÄN LAPSIA VIELÄ KASVATTAVAT; HUH!!


--

Ei kyse ole siitä, ottaako opet edun vastaan vai ei. Tosin täytyy sanoa, että monet edut jätetään ottamatta työnantajalta, koska ei kehdata. Julkisella kuvio on vähän eri kuin yksityisellä. Ei täällä kehtaa olla aina penäämässä jokaista pikkuetuaan. Kyllä tässä yt-aikakaudessa saa sen verran pelätä työnsä puolesta. Niin ja tosiaan, minä kannatankin, että tuo mahdollisuus suljetaan pois. Tottakai härskeimmät käyttää sitä niin kauan kuin mahdollista ja siitä ei voi heitä edes kauheasti syyttää.

huonoa omatuntoa tästä asiasta. Aika moni opettaja muuten ei ole 20-30-vuotiaana virassa eli ei pääse moisesta edusta nauttimaan myöskään, joten on ikävää, että näin sitten tältäkin osin saa kuulla haukkuja ammatistaan. Eli muistakaa kun innostutte haukkumaan, että tähän systeemin hyväksikäyttöön ei todellakaan ole osallistunut kuin osa niistä opeista, joilla on lapsia!

toisena valmistelee tulevaa opetusvuotta. Itse tein tosin molempina kesinä lastenhoidon ohella töitä, enkä siltikään viimeisen vuoden aikana päässyt kertaakaan 10 tuntia lyhyemmällä työpäivällä.

Lainaus:

no kyllä niillä lomapäivillä varmaan jotakin tekisi, pitäväthän kaikki muutkin tallaajat ne lomansa äitiysloman jatkoksi, opettaja ei vain voi.

Lainaus:

kesälomaa 2,5kk vuodessa ihan vaan keskeyttämällä hoitovapaansa siksi aikaa. Turha saivarrella onko se "kerryttämistä" vai kerryttämistä.Verorahojen väärinkäyttöä joka tapauksessa.
että haluatko lakimuutoksen yhden ammattiryhmän takia, että hoitovapaan saa pitää vain yhteen pötköön, eikä kahdessa osassa kuin nyt vai "väärinkäytetäänkö" verorahoja?

Kuinka moni teistä muista jättää ottamatta työnantajan teille mahdollistamat edut?

-eikö ole moraalisesti arveluttavaa ajella työnantajan autolla ja soitella puheluita pomon laskuun, asiakkaathan ne kuitenkin lopulta maksavat

-eikö ole arveluttavaa matkustella, etenkin lennellä lentokoneella ja tuhota ilmakehää ja asustella hotelleissa, siinä menee muutamassa päivässä enemmän rahaa kuin opejen koko kesässä

-ja oletko ajatellut itse sanoa, ettet ota vastaan rahaa, jonka työnantaja sinulle tarjoaa.

KYLLÄ MUUT IHMISET OVAT NIIN TÄYDELLISIÄ; OPETTAJAT SATTUVAT VAAN OLEMAAN IHAN MORAALITTOMIA JA MEIDÄN LAPSIA VIELÄ KASVATTAVAT; HUH!!

Kaikki kun eivät tunnu ymmärtävän, ettei opettajillekaan kerry hoitovapaan ajalta lomia. Ja silti täällä koko ajan niin väitetään.......Lainaus:

Esim. alatte jauhaa äitiys- ja vanhempainvapaan aikana kertyneistä vuosilomista, kun kyse on hoitovapaan keskeyttämisestä kesäpalkan nostamista varten..

Mikä ihme siinä on, että opettajia jaksetaan haukkua, vaikka he tekevät tärkeää työtä lastemme hyväksi. Opettajilla on nyt tuollainen mahdollisuus, niin mikeisvät he saisi käyttää sitä? Opettajilla on aikamoisen kökkö homma muuten, joten jos hoitovapaalainen tulee 2,5 kuukaudeksi "töihin", niin suotakoon se hänelle.Toivotaan, että päteviä opettajia riittää jatkossakin! Itse ainakin kunnoitan lastemme opettajia ja ymmärrän, mikä valtava vastuu heillä on.Ja ap, tosiaakin, kouluttaudu opettajaksi ja tee muksu, jotta pääset nauttimaan tästä edusta!Terv. liiketalouden parissa työskentelevä

Opettaja ei voi milloinkaan koskaan pitää ainuttakaan päivää lomaa muuta kuin kaikkienn tiedossa olevina koululaisten lomapäivinä. Siten open palatessa töihin, häneltä jäisi lomat pitämättä kokonaan. Muissa ammateissa pääsääntöisesti asia järjestyy esim niin että hoitovapaa loppuu 1.helmikuuta ja siihen kaikki kertyneet lomat päälle ja töihin-. Open on pakko pitää lomansa kesällä. Ja tämä jatkuu koko työsäoloajan. Ope ei voi olla päivääkään pois muuloin vaikka paiskisi ja opiskelisi kesällä kuinka, mitä monet tekevät. Jos haluat 2 viikon matkan lukuvuoden aikana, se tarkoittaa puolikasta palkkaa siltä kuulta.

en yhtään tajua, miksi se ei hänelle kuulu, kun kuitenkin muille palkansaajille kesälomaa kuuluu äitiysloman jatkoksikin. En ole koskaan tajunnut, miksi aina sanotaan, että sijaiselle kuuluisi opettajan kesäloma, kuuluuko se muissakin ammateissa sijaiselle? Eikö tosiaan äitiyslomalta kerry muille kesälomaa?

tuntuu aiheuttavan kateutta. Olen tätä joskus aiemminkin täällä kysellyt, että oletteko sitten valmiit laittamaan lapsenne kesällä kouluun ja lyhentämään näin kersojennekin lomaa, kun ei se luokanope ainakaan yksinään voi siellä koululla kesäänsä kykkiä??? Vastatkaa joku - ihan oikeesti!!

T: ope

saat työn missä ei ikinä tarvi mennä minnekään ja mahtavat loma- ym edut päälle. Kai sinäkin olet itse ammattisi ja työpaikkasi valinnut?t. ei ope

joidenkin mielessä kun "opettaja keskeyttää äitiyslomansa ja palaa töihin kesäajaksi" kun on kyse juuri siitä samasta kesälomasta, johon muutkin työssäkäyvät on oikeutettu. Opettajalla vain ei ole mahdollisuutta säädellä sen ajankohtaa ja lähteä vaikka lomalla halvoille ulkomaanmatkoille, niinkuin kaikilla muilla.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat