Vierailija

rahastoihin tai osakkeisiin? Jos säästät, säästätkö joka kuukausi jonkin tietyn summan vai muutaman kerran vuodessa isomman summan? Säästättekö lapsille?

Kommentit (7)

-rahastoon 50€/kk itselle

-lapsille 40€/nenä/kk

-lasten säästöpossuihin kolikoita-eläkesäästötili perustettuna, muttei ole vielä varaa säästää siihen

Sen verran hurjalta näyttää nuo osakkeiden riskit, että minä pysyn niistä pois, poislukien asunto-osakkeet, joihin olenkin kiitettävästi sijoittanut. Korkotileille sentään uskallan siirtää rahaa. Lapsille ei olla säästetty, kun ei ole nyt mistä säästää, mutta jos ja kun ollaan rikkaampia kun lapset on lähtemässä pesästä, niin autetaan toki. Ongelmallista myös se, että esikoiselle säästäminen olisi vähän vaikeaa, kun joutuisin säästämään omalle tilille ja menisi sitten helposti taas lahjaverot.Niin, mutta kyllä me säästetäänkin rahaa - ennenkaikkea taloyhtiön tuleviin remontteihin, joista ei ole kyllä tietoa, mutta kun vanha talo on, niin ei tartte olla ydinfyysikko, että ymmärtää, että kuluja on joskus tulossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- 4 eri säästötilille (2 näistä lasten, joille menee 100eur /kk, vanhempien tileille "kaikki ylimääräinen")

- rahasto (lapsille, 100 eur/kk)

- lisäksi on sijoitusasunto (vuokratulo kattaa sen kulut)kun syksyllä palaan töihin, olemme ajatelleet ostaa myös osakkeita.

Juu näin:-- rahastoihin menee mulla 20 €/kk (tiedän ei oo paljon), 3 lapsella menee myös 20 €/nuppi. Tulee niistäkin tosin hyvä summa vuosien myötä kun ovat olleet hyvässä rahastossa.-- mies laittaa joka kk eläkerahastoon 50 €.-- Lisäksi yritän joka kk laittaa jotain pientä säästötilille. No viimeksi sain alvi-palautuksia joten siirsin heti 500 € säästötilille. Muuten ei oo varaa laittaa kuin muutama kymppi.-- lisäksi mies omistaa osakkeita usean kymmenentuhannen arvosta. Ne olemme laittaneet asuntolainan vakuudeksi.

ihan mihin tahansa rahastoon laittaa 20 €. Muistaakseni tuo 20 € on minimi, aikaisemmin markka-aikana se oli 100 mk... Meillä ei ainakaan ole enempään varaakaan tällä hetkellä kun laitamme kuitenkin lapsillekin tuon summan niin se tekee jo 3x20 + oma 20 € + miehen 50 € (niin mistähän syystä hänelläkin on tuo korkeampi summa??).

Itselleni laitan rahastoon 100e/kk. Sen lisäksi minun tililtäni menee 50e/kk kuopukselle, miehen tilltä menee 50e/kk kahdelle vanhemmalle lapselle.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat