kysynpä täältäkin että mitä " merkkejä" alkavasta synnytyksestä..

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

muuta kuin vedet menee, supistelee tai että limatulppa irtoaa =)

Kommentit (11)

Vierailija

mulla vihloi todella ikävästi tuonne kohdunsuulle ja virtsarakkoon. Olo oli myös todella tukala, eikä nukuttanut yhtään, ja muutenkin oli sellainen tunne, että nyt synnytys kyllä lähestyy. Istuminen oli hankalaa sen vihlomisen takia ja tietysti senkin takia, että vauvan pää painoi jo aikalailla paikkoja eli vauva oli laskeutunut asemiinsa.Toivottavasti tästä oli jotain apuja =)

Vierailija

pienellä verisellä vuodolla vuorokautta aikaisemmin. Kävin näytillä ja jouduin tarkkailuun. Pääsin vielä kotiin ja onneksi kävin suihussa ja koitin rentoutua ja syödä. Suht helppoja supistuksia oli tullut koko edellinen yö, mutta siitä ne sitten pikkuhiljaa voimistuivat kunnes vedet menivät ja alkoivat supistukset toden teolla.Mutta vastaus sinulle: pieni verinen vuoto ja suht säännölliset supistelut noin 10-15 min välein. Vuorokautta ennen.

Nyt, kun luin nuo edellä olevat kirjoitukset niin voisi kuvitella että kohta on menoa. Menkkamaista jomotusta on ollut välillä harkkasupistusten yhteydessä. Kumma olo, ja sanoinkin miehelleni jo pariin otteeseen että nyt saat pitää kännykän koko ajan ulottuvillasi ja sairaalakassin pakkasin varalle jo. Viikkoja vasta 35 tasan! Saa nähdä!

Vierailija

Synnytystä tuntui että nivusia ja jalkoja vähän särki. Illalla n. 5-6 tuntia ennen supistusten alkamista särki pohkeita aivan julmetusti. Siihen ei auttaneet hiromiset eikä mitkään. Loppuivat kun supistukset alkoivat.

Vierailija

ja tuolloin käytiin neuvolassa ja täti sanoi, että on sentään vähän laskeutunut mutta ei vielä kiinnittynyt eikä synny vielä vähään aikaan. Syntyi seuraavana yönä ;)Ensimmäinen merkki oli, kun aloin vuotaa verta... Siitä hetken päästä alkoivat supparit, joita tuli epäsäännöllisesti: välillä parin min. välein välillä vartin välein. Katseltiin illalla pari leffaa ja otin rauhallisesti soffalla... Ajateltiin mennä nukkumaan, kun eivät supparit olleet säännöllisiä ja kävin vielä " iltapissalla" . Vessassa käydessä tulikin niin reippaasti verta että päätettiin lähteä näytille. Vauveli tulikin sitten vauhdilla maailmaan, kun sairaalaan päästiin. 1h 42min ehdittiin sairaalassa olla ennenkuin poika tuli =)hmm.. kirjoituksen pointti hävisi ;)Verenvuotokin voi olla merkki käynnistyvästä synnytyksestä. Itse soittelin synnärille, kun verta alkoi tulla ja käskivät tulla näytille jos tulee reippaammin. Ja mulla ei tullut edes ponnistusvaiheessa supparit säännöllisinä! Meillä terkkari sanoi ettei ensisynnyttäjä saa lähteä synnärille ennenkuin supparit on tulleet väh. 2h säännöllisesti alle 10min välein. Jos olisin sitä uskonut, olisi poika syntynyt kotona ;)

Vierailija


Minulle synnytyksen käynnistyminen tuli tällä kertaa täysin yllätyksenä. Rv 37+4 housuihin lirahti päivällä ilmeisesti ensin limatulppa ja sitten tihutteli ihan vähän lapsivettä; illalla vedet hulahtivat kunnolla ilman supistuksen supistusta. Supistelu alkoi vasta Kättärillä siitä parin tunnin päästä, ja neitonen oli maailmassa seuraavana aamuna rv 37+5. Esikoisen synnytys piti aikoinaan käynnistää rv 42, siksi olin tosi yllättynyt! Odottelin edes jonkinlaista supistelua tms. ennakoivaksi merkiksi, ja kuvittelin limatulpasta menevän kauemmin h-hetkeen. Pienokainen oli kyllä ollut alhaalla jo pitkään (yli kuukauden), mutta ainakaan vielä viikkoa aikaisemmin pää ei ollut kiinnittynyt.Jälkikäteen pohdin, että itse asiassa yksi ennakoiva merkki oli jo joulun pyhinä: kuukautiskipumainen jomottelu vatsassa. Valittelinkin siitä miehelleni muistaakseni pari-kolme päivää ennen synnytystä. Ja silloin lapsivesien menoa ennakoi paitsi tihuttelu myös levoton olo: kuvailin sitä sellaiseksi, että " nyt on jotenkin kumma olo, en osaa oikein sanoa miten" . No, selvisihän se syy aika pian ;)

Vierailija

puutunpa minäkin tähän keskusteluun...Mulla merkkinä lähestyvästä synnytyksestä on molemmilla kerroilla ollut vauva hiljeneminen. Siis liikkuu edelleen, mutta on vaan tosi paljon rauhallisempi kuin aiemmin, ikään kuin vain kääntäisi kylkeä, ei potki ym. Ja tätä on kestänyt pari-kolmekin päivää ennen syntymää. Ja lisääntyneet suppailut, ei kovia, mutta enemmän kuin aiemmin.

Vierailija

pariin päivään ei pystynyt kävelemään,vauvan pää painoi ihan kauheasti.valkovuotoa hulahteli oikeen huolella.sitten sairaalaan lähtöpäivänä limatulppaa,alavatsakouristeluja, jotka muuttuivat sitten tosi nopsaa säännöllisiksi supistuksiksi.

Vierailija

Pari paivaa enne synnysyta oli tukala olo ja kun kaytiin kaupassa, niin taytyi istua ja vihlaisi keskelle vatsaa. Sitten yleensa iltaisin vauva niinkun tunki paataan alaspain ja ei tuntunut mukavalta. Rv 40+3 herasin aaiakisn aamulla, n. klo 5 pissahataan, tai niinkun olisi ollut pissahata. Kavin vessassa ja sen jalkeen supistukset alkoivat.

Vierailija

Se on todella yksilöllistä! Kolme synnytystä kokeena ja neljättä odotellessa totean omalta osaltani, etten vieläkään tiedä mikä on limatulppa ja lapsivedet ei oo tulleet kertaakaan ennekuin salin pöydällä. Kalvot eivät puhkea rikkomatta edellisellä kerralla supisti ihan.... ja silti oli vaan" 4cm " auki. Aattelin, että en kestä ilman helpotusta. Kun kätilö puhkas kalvot tyttö syntyi toisella ponnistuksella ja ponnistusvaihe oli max 5min. Enakoivia supistuksia minulla ei myöskään ole ollut, kun ne OIKEAT tulee niin ne sattuu ihan.... ja kun ne alkaa synnytys on tapahtunut 12 tunnin sisään. Edellisenä päivänä olen voinut sanoa:" ei muuten mene enää kauan" , mutta en osaa kuvailla tunnetta!

Vierailija

Yliaikaa oli kulunut viikon verran, ja olin joka ilta yrittänyt avittaa käynnistymistä kävelyllä, jumpalla ja seksillä - ilman tulosta. Sitten yhtenä iltana huomasin olevani kuolemanväsynyt ja päätin pitää välipäivän. Löhöilin sohvalla, menin nukkumaan ja heräsin aamuneljältä säännöllisiin supistuksiin (ensimmäiset koko raskauden aikana).Joku mainitsi vihlonnasta ja tukalasta olosta kohdunsuulla. Mulla noita tuntemuksia alkoi tulla heti kun vauva laskeutui, noin kuukautta ennen laskettua aikaa. Ja siitä meni siis vielä 5 viikkoa synntykseen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat