Seuraa 

Tietääkö kukaan, millä perusteella yli 40-vuotiaat voivat saada Kela-korvausta lapsettomuushoidoista? Perusteena täytyy olla jokin sairaus, mutta millaiset sairaudet käyvät. Kelpaako korvausperusteeksi miehen siittiöiden epämuotoisuus?

Kommentit (5)

Sain itse yli 40-vuotiaana Kela-korvauksia kun diagnoosina oli selittämätön lapsettomuus. Tästä on pari vuotta aikaa, en tiedä onko käytäntö muuttunut.Toivottavasti saatte hoidot rahoitettua ja nyyttinne perille!

Jos näin on, pitäisi johdonmukaisuuden vuoksi kaikilta vaatia tilastot onnistumisprosenteista juuri hänen/heidän kohdallaan! Endo, PCO, ylipaino, huonot siittiöt, tupakointi jne....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korvaus perusteteet ovat muuttuneet ja tiukentuneet,uudet perusteet tulivat voimaan 1.5.2004.

Jotta yli 40-vuotias nainen!! saa KELA-korvauksen täytyy lapsettomuudelle olla diagnoosi,pelkkä selittämätön lapsettomuus ei kai ole riittävä peruste,ei varma tieto!!Yli 40-vuotias nainen joutuu ensin itse maksamaan kaikki hoidot ja lääkkeet ja sitten hakemaan Kelalta jälkikäteen korvauksen ja ainakin meillä KELA -vaati vielä lisäselvityksiä ennenkuin korvaukset myönsi ja siitä koitui vielä lisäkustannuksia (ylimääräisistä lääkärin todistuksista).KELA-vaatii että lapsettomuushoitojen tuloksellisuus eli raskaaksi tuleminen arvioidaan diagnoosin perusteella yli 10%,jotta myöntää korvauksen.

Miehet saavat iästä riippumatta KELA-korvauksensa suoraan " tiskiltä" hoitoja maksettaessa.

En tiedä miten teidän KELA-korvausten kanssa olisi, kun/jos syy lapsettomuuteenne on todettu olevan yksin miehessä.Varmaan tuota kannattaa kysyä ensikäynnillä sieltä hoitopaikasta, meillä ainakin Väestöliitosta kertoivat selkeästi sen miten/milloin KELA korvauksia on mahdollista saada.

Riippuu hoitomuodoista, mutta esim.IVF hoidossa suurimmat kustannukset syntyivät juuri naiselle tehdyistä hoidoista ja tutkimuksista. Meillä IVF hoidon oma osuudeksi ja KELA korvausten/lääkekustannut katon täyttymisen jälkeen n.2200e

eli ei mitään halpaa lystiä...Tuah vm-64

Täässä kans yli 40-kymppinen. Minä en saanut kela-korvausta,koska diagnoosina selittämätön lapsettomuus. Mikäli miehen spermassa olisi ollut vikaa,niin silloin olisi ollut mahdollista saada korvausta,näin klinikalta sanottiin. Myöskään mieheni ei saanut enää syssyn hoidosta korvausta. Aikaisemmin kyllä sai, siis keväällä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat