Seuraa 

Sattuuko täällä olemaan ketään kenellä olisi lapsella tai itsellä Crohnin tauti tai Colitis Ulcerosa? Meidän vajaa 4-vuotiaalla tyttärellä on nyt epäily päällä ja odotetaan lähetettä erikoissairaanhoitoon tutkimuksiin. Nyt pelottaa, että mitä jos lapsella onkin vakava parantumaton sairaus?Hänellä on aina ollut vatsan toiminta vaihtelevaa, usein kovalla mutta joskus myös löysällä. Talvella kävimme lääkärissäkin kun hän valitti usein vatsakipua ja oli pahoinvointia (tosin yleensä vain kyökki, ei oksentanut). Silloin otettiin perusverikokeet ja niistä ei löytynyt mitään. Nyt viikko sitte alkoi ihan yhtäkkiä yhtenä päivä vatsa meni löysälle ja mitään muita oireita ei ole. Välillä ihan ripulilla ja välillä vaan löysällä. Suvussa on autoimmuunisairauksia molemmilla puolilla ja toisella puolella jopa Crohnin tautia. Silti ihmettelen voisiko se alkaa näin yhtäkkiä vaikka hän toki silloin täillöin vatsakipua valitteleekin? Aftoja hänellä on myön ollut tässä pitkin kevättä suussa. Pelottaa tosi paljon mitä tämä on ja mitä sellainen sairaus lapsella merkitsee??

Kommentit (2)

Ensinnäkin toivotan jaksamista vaikeaan tilanteeseen!Haluan kirjoittaa antaaksesi sinulle vaihtoehtoja lastasi hoitoa miettiessäsi. Selkeästikin lastasi on vaivannut suolisto -ongelmat jo pitkään, mutta nyt ne ovat pahentuneet niin, että epäilyksen alla on jo vakava parantumaton sairaus. Koululääketiede pyrkii hoitamaan kaikkia allergia-/infektiosairauksia ihmisen omaa immuunipuolustusta lamauttavin ainein eli esimerkiksi kortisonilla ja antibiooteilla. En tiedä, onko lapsesi syönyt paljon antibioottikuureja, mutta jostakin syystä suoliston bakteerikanta tuntuu olevan sekaisin jos vatsakipuja, pahoinvointia ja ripulia esiintyy usein. Näin on myös omalla lapsellani vaikka antibiootteja ei olekaan syöty.Nyt vielä, kun tilanne ei ole aivan sairaudeksi asti kehittynyt on vielä mahdollista saada tilanne paremmaksi hivenainetestillä. Me olemme saaneet lapsen allergiat hivenainetestin mukaisilla lisäravinteilla sekä maitohappobakteereilla jo niin hyvään kuntoon, että olemme jo päässeet pahimmasta eli enää minua ei pelota Crohnin taudin puhkeaminen. Maitohappobakteerithan voisit aloittaa, ellet ole jo aloittanut, lapsellesi heti, jotta suoliston hyvin bakteerien kanta alkaisi elpymään eikä limakalvo enää niin helposti läpäisisi allergisoivia aineita. Luontaislääketieteellä eli ruokavaliohoidolla ja lisäravinteita antamalla pyritään elvyttämään elimistön omaa immuunipuolustusta, jotta se pystyisi itse korjaamaan "häiriötiloja".Hivenainetestejä tehdään antioksidanttiklinikalla sekä Medilife biolääketieteen klinikoilla ainakin. Sun kannattaa myös lukea Rauli Mäkelän kirja Irti tulehduskierteestä, siinä on paljon hyvää tietoa, jota koululääketiede ei niinkään käytä. Itse en enää biolääketieteen mukaista hoitoa muuhun muuttaisi, olemme päässeet irti kortisonin käytöstä ja paha ihottuma ja vakavat suolisto-ongelmat pysyy kurissa oikealla ruokavaliolla ja lisäravinteilla, jossa pääosassa maitohappobakteerit.Tsemppiä ja kerron mielelläni lisää omista kokemuksistani mikäli haluat kuulla.

Hei!

Meidän neidillä (kohta 2-v) on suolistossa tehty leikkaus heti syntymän jälkeen ja ilmeisesti nyt on siitä johtuvaa bakteeriylikasvustoa suolistossa. (diagnoosi tällä hetkellä krooninen bakteerin ylikasvusyndrooma.) Oireet hyvin samanlaiset kuin Crohnissa tai Colitiksessa; kakka on aina ollut löysää tai jopa ripulia, pahimmillaan 10 krt vrk, ruoka-aineet ei imeydy, paino ei nouse jne.. Vatsataudit aina tosi rankkoja ja välillä tosi kipeitä ilmavaivoja.(ei iho-oireita)Meillä on tehty vastaavia tutkimuksia kuin crohnia tai colitista epäiltäessä, eli suoliston varjoainekuvaus, paksunsuolen tähystys, ruokatorven/mahalaukun tähystys ja nyt lopuksi kapselikamerakuvaus. Sairaalakäynnit eivät ole kivoja tietenkään, mutta nämä tutkimukset ovat nopeita(yleensä kotiuduttu päivässä) ja pääasiassa nukutuksessa tehtyjä, siis lapselle ei turhaa kipua aiheuttavia, joten niitä ei kannata jännittää.Me käytiin myös Antioksidanttiklinikan kautta laajassa ruuansulatusanalyysissä ja hivenainetesteissä ja saatiin sitä kautta mielestäni parasta apua vaivoihin. Meillä on laitettu ruokavalio tosi tarkkaan syyniin ja siitä on ollut apua. (meillä ehkä pahimmat vaivat aiheuttaa sokeri ja makeutusaineet). Käsittääkseni crohn ja colitis potilailla on aikalailla eroa sen suhteen mikä ruokavalio sopii, jotkut löytäneet apua keliakiaakikon ruokavaliosta, maito kai sopii laktoosittomana paremmin. Meillä sopiva ruokavalio on pitkälti löytynyt kokeilemalla, allergiatesteissä ei näkynyt mitään.Mä myös korostaisin maitohappobakteereiden voimaa, meillä parhaiten toimii Biolatte BB, jota saa luontaistuotekaupoista.Crohn ja colitis liitolla on hyvät nettisivut ja keskustelupalsta, josta varmasti saat apua ja vertaistukea. Vaikka diagnoosia ei tehtäisikään, mä ainakin oon saanut tietoa ja hyviä vinkkejä juuri ruokavalioon ja lisäravinteisiin noilta sivuilta.Mäkin vastailen mielellään, eli laita vain kysymyksiä tulemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat