Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on 2,5 kuukautinen tyttö, joka on ollut rintaruokinnalla. Nzt kuitenkin alkanut tankkailemaan, joten on annettu lisämaitoa (Nan jauhetta) aina yleensä iltaisin, mutta nyt viikonlopun aikana myös päivällä muutamia kertoja. Nyt sitten perjantain jälkeen ei ole tyttö kakannut ollenkaan! Onko se normaalia kun siirtyy korvikkeeseen? kuinka kauan tyttö voi olla kakkaamatta että minun tarvitsee huolestua? Kakkaa ei siis ole nyt tullut ollenkaan (ei edes vähän) niin perjantain jälkeen.Auttakaa pleace!

Kommentit (4)

ja se terkkarin mukaan aivan normaalia, etenkin jos on täysimetyksellä, se kun imeytyy paremmin. Mutta sanoivat että jos ei viikkoon ole kuulunut, voi alkaa kokeilla esim. laksatiiveja, muta ainatullu väh. kerta viikossa, välillä tiheäminkin. Kovin on vaihdellut herran kakkarytmit, mut yleensä jos on saanu hoidossa nannia, niin kakka tullut livakammin, kun on " tuhdimpaa" . Odottelepa vaan, tulee varmaa jo huomenna " korkojen kera" ; )

Moi,meillä reilu 2,5 kk ikäinen tyttönen ja sama tilanne oli viikko sitten, rytmi vaihtui aivan yllättäen ja ilman mitään ruokavalion muutoksia -täysimetyksellä mennään edelleen- viisi kertaa päivässä kakkaamisesta liki kymmenen päivän taukoon. Neuvolasta saatiin ohje juottaa luumumehua -eli kuivatut luumut likomaan veteen yli yön (itse keitin vielä veden) ja tuo vesi sitten juotetaan- ja/tai apteekista saatavaa mallasuutetta, joka on nesteeseen sekoitettavaa tököttiä. Terveydenhoitajan mielestä kymmenen päivää on tämän ikäisillä sellainen raja, jonka jälkeen pitää käydä lääkärillä/neuvolassa katsomassa vointi ja saamassa peräruiske, jos näillä konsteilla ei kakka tule ennen sitä. Ja tämä tietysti edellyttäen, että vauva on muuten terveen ja hyväkuntoisen oloinen, syö normaalisti jne. Meillä kakka tuli päivänä yhdeksän sekä luumumehua (nam vauvan mielestä) että mallasuutetta (yök) syötettyämme eikä onneksi ollut kovaa, tuli vain aikamoinen annos kovasti puhisten! Ja näyttää siltä, että tämä on nyt uusi kakkaamisrytmi.Eli jos vauvasi vaikuttaa ihan normaalin hyväntuuliselta ja syö hyvin, maha ei tunnu erityisen pingottuneelta tai muuten epänormaalilta niin vielä ei ainakaan meidän saamiemme ohjeiden mukaan pitäisi olla syytä huoleen, mutta seuraile ihmeessä tilannetta, joskus kakka saattaa kuulema muuttua sen verran kovaksi, että lapsi alkaa panttaamaan sitä siitä syystä -sattuu sen punkeaminen siinä kuin aikuisellakin!Pikkukoira ja pikkuprinsessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hansu...:

Lainaus:


Meillä on 2,5 kuukautinen tyttö, joka on ollut rintaruokinnalla. Nzt kuitenkin alkanut tankkailemaan, joten on annettu lisämaitoa (Nan jauhetta) aina yleensä iltaisin, mutta nyt viikonlopun aikana myös päivällä muutamia kertoja. Nyt sitten perjantain jälkeen ei ole tyttö kakannut ollenkaan! Onko se normaalia kun siirtyy korvikkeeseen?
## Voi olla, että korvikkeen antaminen on saanut aikaan sen, ettei kakka tule niin usein, kuin silloin, kun vauva oli täysimetyksellä. Jos vauva ei tunnu kipuilevan asiaa, niin itse katsoisin tilannetta vielä jokusen päivän. Korvike myös muuten muuttaa kakan koostumusta jonkin verran, joten kakka ei sitten ole sitä samaa äidinmaitokakkasinappia.## Kakkaa odotellessa vauvan masua voi hieroa ns. koliikkihieronnalla ja jalkoja jumpata. Jos sinulla on kantoliina, niin siinä kantaminen myös vähän aktivoi vauvan masua toimimaan. Halutessasi (ja jos jatkat imetystä) voit itse nauttia luumumehua/luumuja ja katsoa, onko niillä äidinmaidon kautta mitään vaikutusta vauvaan.Meillä poika oli pisimmillään kakkaamatta 9 päivää. Mutta koska oli ihan hyväntuulinen ja söi hyvin sanoivat neuvolassa että ei tarvitse huolestua. Nyt kun ollaan aloitettu kiinteät niin kakkaa tulee yleensä joka päivä. Eli seuraile vain vauvan kuntoa, jos tulee kiukkuiseksi tai ei syö, niin sitten käyttäisin lääkärillä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat