Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Poika jo 7v. ja edelleen unissaan ikäänkuin " imee" tuttia, siis ihan ilman mitään ei siis peukkua tms. mutta kuuluu sellainen ääni kuin olisi tutti kitalaessa..Tutista luovuttiin jo 1.5 vuotiaana joten ei liene syy siinäkään?

Kommentit (8)

Minä uskon, että jos lapselta otetaan tutti pois liian aikaisin, niin tarve jää " ikuisiksi ajoiksi" . Jotkut jopa perustelevat riippuvuutta tupakanpolttoon sillä, että lapsuuden oraalinen vaihe on jäänyt kesken. Eli riippuvuus ei ole pelkästään riippuvuutta nikotiinista, vaan oraalisesta tyydytyksestä.

eli tutista luovuttiin koska pojalla oli jo tuolloin nähtävissä purentavikaa eli hammaslääkäri kehotti nopeasti luopumaan tutista.Ja purentavika onkin jota nyt siis hoidetaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ap jatkaa..Uskon myös ettei tutilla ollut mitään osuutta, ainakaan suurta tuohon purentavikaan. Hammaslääkäri oli lähes hysteerinen kun kuuli että ylipäänsä käytämme tuttia! Me emme edes ikinä käyttänyt tuttia ns. hupina, vaan lähinnä poika halusi sen nukkumaan mennessä tai jos oikein raivarit sai niin tutti auttoi pahimpaan..hammaslääkärin mukaan tutti oli vain pelkkä paha millä lasten suut vanhemmat aina saavat pilattua, plaah...Toinen lapsemme söi pidempään tuttia eikä ole mitään purentavikaa..mutta lohduttavaa kuulla että jollain muullakin oli tätä samaa lussutusta lapsella.

Ei 1,5 v välttämättä ole liian " aikaisin" . kullakin lapsella on oma herkkyyskausi, jolloin tutista voi luopua ja jolloin tutti ei ole enää tärkeä. Sitä on vaikea sanoa ulkopuolisena.Ap:lle tiedoksi, että tutista aiheutuneet purentahäiriöt palautuvat, kun tutista luovutaan (viim 3 v mennessä). Eli teidän purentavika on tod näk ihan synnynnäistä.3

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat