Seuraa 

Hei!!Ajattelin kysäistä, onko kenelläkään ollut raskausaikana bakteeritulehdusta, johon olisi saanut hoidoksi Dalacin-nimistä emätinvoidetta? Onko tullut vastaavia oireita:Itse olen pian viikolla 6 ja moinen tulehdus (oli oireeton) todettiin viime viikolla. Aloitin Dalacin hoidon torstaina ja perjantai-lauantai välisenä yönä ilmestyi punertavaa vuotoa...Vuoto loppui päiväksi ja alkoi taas illalla hieman runsaampana. Sama toistui nyt uudestaan. Kipuja (pientä jomotusta ajoittain, ei jatkuvaa) ei ole enkä tarvitse oikeastaan suojaakaan pikkuhousuille. Vuoto on punaista tai oranssin punaista. Johtuuko tämä hoidosta vai onko kyse jostakin vakavammasta, keskenmenon ensioire??Olisin superkiitollinen jos joku vastaavan kokemuksen omaava löytyy ja viitsii vastata. Keskenmeno pelottaa.

Kommentit (4)

Hei Minjuska!Kaikki lääkärit eivät todellakaan määrää Dalaciniä automaattisesti emätintulehdukseen alkuraskaudessa, tai raskausaikana muutenkaan.

Muita parempiakin vaihtoehtoja on, kuten Flagyl.

Flagyl ei ainakaan itselläni ole koskaan aiheutanut mitään sivuvaikutuksia.Ikävää että ilmeisesti monet lääkärit yhä määräävät Dalaciniä automaattisesti myös raskaana oleville, vaikka sen haittavaikutuksia ei ole tutkittu!

Ja kun on tiedossa, että se voi aiheuttaa veristä vuotoa, joka varmaan

stressaa odottajaa, kun ei voi olla varma mistä johtuu.Kannattaa pyytää lähete ultraan, niin saat ainakin mielenrauhan.Ja ensikerralla jos tarvitsee, niin osaat vaatia muuta lääkettä kun Dalacinia :) :)


Minullakin tuli raskauden alussa pientä tuhrua ja hätäisenä hakeuduin heti yksityiselle ultraan. Onneksi ultrassa näkyi pienen pieni sydämen syke. Samalla reissulla gyne laittoi minut Dalacin-kuurille viikoksi. Viikkoja kuurin alettua 7+0. Samoin edellisessä raskaudessa näillä viikoilla emätintulehdus ja hoitona Flagyl-kuuri. Terve lapsi syntyi :)Kysyin erikoislääkäriltä, että voiko voidetta varmasti käyttää, kun muistin, että siitä oli jotain rajoituksia koskien alkuraskautta ja itse olen tällaisten kanssa melkein hysteerinen. Lääkäri vakuutti, että ei ole haittaa. Sen sijaan imetyksen aikana hän ei sitä määräisi.Ihmettelimme kuitenkin apteekissa asettimen käyttöä. Eli voidehan pitää laittaa asettimella, jonka käyttöä taas ei suositella raskauden aikana. Olethan ap tietoinen tästä?

Itse käytin asetinta vain puoleen väliin.

En tiedä voisiko asetin kuitenkin sen verran riipaista herkkää limakalvoa, että vuotosi johtuisi siitä...Tosin vuotojahan voi olla jos jonkinlaisia ja kaikki on kuitenkin useinmiten hyvin. Toivotaan näin myös sinun kohdallasi.AnselmiSisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haittavaikutukset:

Valmiste saattaa ärsyttää paikallisesti ihoa ja limakalvoa. Joskus se aiheuttaa huimausta, ihottumaa tai päänsärkyä sekä vatsaoireita, kuten närästystä, pahoinvointia, ripulia tai ummetusta. Lääke voi haurastuttaa kondomia ja siten lisätä raskaaksi tulon mahdollisuutta lääkityksen aikana ja kolmisen vuorokautta sen päättymisen jälkeen.Raskaus ja imetys:

Valmisteen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on syytä neuvotella lääkärin kanssa. Yleensä käyttöä raskauden ja imetyksen aikana ei suositella.--------------------------

Tuo limakalvon paikallinen ärsytys tarkoittaa, että limakalvoilta saattaa vuotaa hieman verta, eli sen verran, että pikkuhousuihin tulee hyvin vähän punertavaa. Henk.koht. olisin enemmän huolissani tuosta, ettei sitä suositella raskauden aikana. Jotkut lääkefirmat tosin lisäävät tuon merkinnän, jotta vastuu ei olisi heidän, jos jotain sattuu, kun raskaana oleva käyttää ko. tuotetta. Se ei tarkoita, että tuote on vaarallinen. Vaarallisissa lääkkeissä lukee ehdoton kielto raskausaikana ja että sen jälkeen ei saa tulla raskaaksi tiettyyn aikaan. Nyrkkisääntö tulehdusten hoidossa kuitenkin on, että raskauden aikana hoidetaan tulehdukset, joiden riskit olisi suuremmat kuin hoidon riskit. Tästä kannattaisi soitella huomenna lääkärille.

Valitettavasti kuvaamasi vuoto voi olla oire keskenmenosta. Suosittelen ottamaan yhteyttä lääkäriin huomenissa, jotta ultralla voidaan katsoa vauvan tilanne. Toivon kovasti, että vuoto on vain runsasta ärsytystä.

Itse olen käyttänyt samaan ongelmaan Dalacin-kuurin alkuraskaudessa. Lääke ON TURVALLINEN MYÖS ALKURASKAUDESSA vaikka lääketehdas aina printtaakin ohjeisiin ettei suositella raskauden ekan kolmanneksen aikana.En usko että tulehdus on saanut isoa vahinkoa aikaan, koska se on emätintulehdus joka on vaarallinen vain silloin kun se leviää kohtuun. Yleensä kohtuun levitäkseen sen on pitänyt jyllätä emättimessä viikkoja!Itselläni on myös ollut molemmissa raskauksissani veristä vuotoa juuri noilla viikoilla. koskaan ei ole vuoto tullut emättimestä, vaan on johtunut muuttuvista limakalvoista. Muutokset johtuu yleensä RASKAUDESTA, ei tulehduksista. Toki tulehduskin voi aiheuttaa veristä vuotoa, mutta se tulee siis emättimen limakalvoilta, ei kohdusta!Joka tapauksessa, voin sanoa että lääke ON turvallinen (on tarkistettu useammalta lääkäriltä sekä teratologisesta palvelusta) joten en tiedä mistä Heddastiina tuollaista tietoa löysi...? Mielestäni ohjeissa ei myöskään sanottu noin, vaan jotenkin tyyliin " lääkettä suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana. Tosin KAIKKI lääkärit määräävät sitä myös alkuraskaudessa (koska sitä on käytetty turvallisesti vuosia)Huoli pois! Niin kauan kun verta ei tule runsaasti, voi kaikki olla hyvin. (minullakin vuoto oli välillä ihan kirkkaan punaista ja sitä kesti yli viikon)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat