Vierailija

Ensi syksynä olisi esikoulun paikka ja sitten koulu,onkohan viisasta laittaa samaan aikaan ,nuorempi on vielä niin " lapsellisempi" olisko paras nyt antaa toisen odottaa vuoden verran vai mitä,,,kokemuksia

Kommentit (10)

Oppivelvollisuus alkaa lapsen täyttäessä 7 vuotta. Jos lapsi ei ole koulukypsä niin se pitää osoittaa testein jne. Ei voi itse vain päättää että meidän lapsi ei menekään kouluun vielä tänä vuonna.

Ilman muuta laitat molemmat esikouluun - laittaisithan nuoremman lapsesi ilman muuta esikouluun, jos hänellä ei sattuisi olemaankaan samana vuonna syntynyttä sisarusta.

Kevään aikana esikoulussa sitten selviää, missä lasten kanssa ollaan menossa. Jos jokin asia huolettaa, lapsi ohjataan koulukypsyysarviointeihin. Siinä et vielä menetä mitään, sillä vanhemmilla on oikeus lopulta testien jälkeen päättää, meneekö lapsi kouluun.

Ja huomaathan, että loppuvuoden lapset (marras-joulukuu) saavat yleensä automaattisesti, ilman testejäkin koululykkäyksen läpi, jos sitä anovat!Saattaa olla, että kuopuksesi koulusta selviäisikin ikäistensä kanssa, mutta jatkossa lapsen voi olla vaikeampi hyväksyä se, että hän selviytyy todennäköisesti isoasarusta huonommin koulussa...itsetunnolle kova juttu olla aina se huonompi, vertailua kun pakostakin syntyy..

Jos taas laitat lapsesi eri luokille, tehtävänäsi on perustella lapselle totuudenmukaisesti, miksi hän ei vielä mene kouluun, vaikka sisarus menee. Kyllähän lapsi ymmärtää sen, että on pienempi vielä...

Itseasiassa usein silloin, kun lapsi ei ole koulukypsä, ei hän niin kovasti kouluun vielä kaipaakaan, leikki on silloin se tärkein...Kannattaa jutella lastentarhanopettajan kanssa alusta alkaen tästä asiasta, eiköhän ratkaisu valkene vuoden mittaan:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta tosiaan, eipä niitä pitäisi keskenään vertailla, koska vanhemman lapsesi luokalla voi hyvin olla joku nuoremman lapsesi ikäinen lapsi... Eiköhän se ikäero joskus tasoitu - toivottavasti.

siellä sitten näkee onko molemmat koulukypsiä. Jos ei ole niin voi käydä esikoulun toistamiseen. Lapset voisivat ehkä olla eri ryhmissä?

Alussa oli rankkaa kun vanhin lapsista oli just täyttänyt 4 kun kolmas syntyi tämä kuopus joulukuussa,ja keskimmäinen ei vielä kävellyt -nostelua-itkua-itkua-mustasukkaisuutta.Sitten kun kävelemään lähti ,ehti joka paikkaan,mutta nyt ovat kuin parhaat kaverukset ,kaikesta voi selvitä..äitikin. Ajattelin että jos menevät molemmat esikouluun niin onko liian kova paikka toiselle jos ei pääsekään sit kouluun,miten asia selvitetään?

Jos teillä olisi vain joulukuussa syntynyt, laittaisitko hänet nyt esikouluun? Vertaatte ehkä liikaa lapsia toisiinsa. Minusta on parempi, että selittävät ikäeroaan myöhemin koulussa kuin että toinen on vuotta nuorempien kavereiden seurassa koko kouluiän. Se ei olisi kivaa. Jos lapsi tosiaan tarvitsee vuoden odotuksen niin silloin se on hänelle ilman muuta parasta. Toisaalta jos hän saa nyt aloittaa eskarin ja se ei toimikaan, miten selittää sen lapselle? No, silti ehdotan, että laitatte hänetkin syksyllä eskariin.

joilla oli juuri apn kaltainen tilanne. poika syntynyt tammikuussa ja tyttö joulukuusa. tulivat esikouluun yhdessä. esikoulussa ja ykkösellä nuoremman eron alkuvuoden lapsiin huomasi hyvin, oli paljon pienempi kokoinen. Molemmat koulukypsiä ja siirtyivät yhdessä koulun puolelle samaan luokkaan. Koulussa ei mitään eroja. itse asiassa vanhemmalle oli vaikeampaa oppia lukemaan ja kirjoittamaan. Nuorempi pärjäsi paremmin. Nyt ovat nelosella , eikä mitään eroja kehityksessä. Toiselle olisi varmasti ollut kova paikka jäädä vuodeksi vielä kotiin, kun toinen lähti koulutielle. Yhdessä tukevat toisiaan ja auttavat läksyissä. kokeisiinluvussa ja äidillekin helpompaa, kun voi hoitaa molempien lasten vartit ja muut jutut samassa luokassa. Suosittelen ensin yhdessä esikoulua. Jos koulumaailma pelottaa, niin aina on oma sisarus tukemassa ja auttamassa eteenpäin. Myös tasa-arvoinen kaveripiiri, kun ovat samalla luokalla ja molemmilla sekä tyttöjä että poikia kavereina. t. opeliini

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat