Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heips

Kuinka monta tulehdusta teidän lapsilla on korvissa ollut ennen kuin putket on laitettu? Meidän lapsella on ollut 4ja putkitusta harkitaan. Onko siis myöhästä vai aikaista? Onko joillekin laitettu jo parin tulehduksen jälkeen? Vai vasta sitten 10 tulehduksen jälkeen? Minkä ikäinen lapsi on putkituksessa ollut ja miten on mennyt? Meidän lapsi on nyt 1,8v.Kaikista vastauksista ikikiitollinen!

Kommentit (9)


eli siinä se jo lyhyesti tulikin. Kertaakaan ei näiden tulehdusten välillä olleet korvat terveet vaan tulehdus oli aina päällä, kun mentiin tarkastukseen. Joskus oireilla, joskus ilman. Putkien laiton yhteydessä leikattiin kitarisat, koska olivat kuulema märkivät. (kitarisojen leikkauksista kun ollaan eri mieltä...riippuu tapauksestakin tietty). Putkitus muuten meni hyvin...tosin parin viikon päästä molemmissa korvissa oli taas tulehdus ja antibiootti kuuri taas päällä. Mutta sen jälkeen ei (vielä...) ole ollut. Terveitä päiviä kaikille!eli korvatulehduksia oli reilusti yli kymmenen (nyt en jaksa laskee, saatto olla 20) ennen kuin putket laitettiin 2v4kk ikäisenä. Kuopuksella on tulehduksia ollut nyt kuusi. Kaksi vuosi sitten ja nyt neljän kuukauden sisään neljä ja nyt putket laitetaan jos vielä tulee tulehdus kuukauden sisään. Kuopuksella ikää kaksi vuotta.

Esikoisella putket pysyivät 1½ vuotta ja yhtään tulehdusta niiden aikana ei tullut. Putkien poistumisen myötä lapsi on joutunut syömään vain kaksi kertaa lääkekuurin korvatulehdukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuukausi sitten käytiin korvalääkärissä ja nyt oli putket hävinneet =)

Ja mikä kaikkein parasta... yhtään korvatulehdusta ei ole putkituksen jälkeen ollut =)


Meillä poika oli 7 kk kun putkitettiin. Suunnilleen 6 tulehdusta kolmen

kuukauden sisällä oli ennen sitä. Tulehdukset eivät loppuneet

putkitukseen eikä kitarisojen poistoon.

Nyt poika on 1 1/2 v. ja toinen putki irronnut ja toinen paikoillaan edelleen.

Saas nähdä,putkitetaanko uudelleen.

Kakkonen 1vee 3kk - 3 tulehduksen jälkeen.Meillä tulehduskierre loppunut aina laakista putkitukseen. Putkitettuihin korviin ei ole tulehdusta tullut, putkien lähdettyä kyllä.Suosittelen lämpimästi. Ja aina kannattaa käydä alan erikoislääkärillä eikä arvauskeskuksessa (maksaa kyllä maltaita, onneksi meillä vakuutukset)Kipeä korva = ei kuule kunnolla = ei opi puhetta = oppimisvaikeuksia ja hankaluuksia koulussa...Silloinkaan ei muuten olisi laitettu, ellei kyseessä olisi ollut liimakorva, johon lääkkeet eivät enää tehonneet. Pojallamme nuo korvatulehdukset olivat pitkällä aikavälillä eli 3 vuoden aikana, joten hän ei ole ollut mikään " kierrelapsi" . Tämä viimeinen korvatulehdus oli päässyt kehittymään liimakorvaksi asti, kun emme tajunneet viedä poikaa ajoissa lääkäriin. Tulehdus oli nimittäin oireeton, ei minkäänlaisia kipuja. Ainoa mikä oli oireena oli yskä, jota kesti viitisen viikkoa. Sen seurauksena vietiin poika vihdoin lääkäriin, vaikkei yskä edes ollut kovin paha. Putket hänelle laitettiin korviin yksityisellä lääkäriasemalla poikamme ollessa 4,5-vuotias. Nyt putkituksesta on aikaa 8kk ja vielä ovat putket paikoillaan, eikä korvatulehduksia ole sen koommin ollut. Itse putkitus oli helppo ja nopea toimenpide, josta pojallekaan ei jäänyt minkäänlaisia traumoja.

ja nyt menossa 3 korvatulehdus kuukauden sisällä, en tiedä onko vanhat parantunee mutta eilen saatiin kolmannet lääkkeet. Oli puhetta korvalääkärin kanssa että jos vielä tulee tähän perään yksi niin sitten laitetaan putket. Ollaan lähdössä Kanarialle helmikuun alussa ja ton lentomatkankin takia putket laitetaan jos ei korvat parane ennen sitä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat