Seuraa 

Kyselisin Kokemuksia kahden aikuisen, 2-3 lapsen ja heidän turvaistuinten + kaksostenrattaiden yms.. matkoilla lapsiperheille välttämättömien tavaroiden tunkemisesta autoihinne. Mihin automerkkeihin ja malleihin saa mahtumaan tämän kaiken ja mieluiten olo ei saisi olla niin kuin sardiineilla purkissaan?

Kommentit (10)

Lisäisin vielä että en ole ostamassa uutta autoa vaan hintaluokaltaan 10000-20000¿ maksavan. 3 pisteturvavyöt takana on ehdottomat, myös keskipaikalla. Onko kellään kokemuksia audista tai subarusta (farmareista) ja onko niissä kalliit huollot sun muut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...mutta aikamoista ahtamista homma joskus on. Vaihdoimme melko tilavan mutta paljon ajetun farkkumme ensin muodikkaan kokoiseen tila-autoon ja sitten miltei heti Chevrolet Trans Sportiin kun sopiva sattui kohdalle. Tavaratilan pohja 120x150cm kun takimmainen penkkirivi poistettu. Tilaa on mutta bensaa kuluu 10-12 l/100 km

ja hyvin mahtuu 2 aikuista, 2 lasta, iso koira ja tavarat esim. viikon reissulle. Meillä oli tätä autoa ostettaessa kriteerinä se, että takapenkille mahtuu selkä menosuuntaan -turvaistuimia tarvittaessa kaksi + vyöistuin (ja ne mahtuvatkin) ja se että tavaratila on tarpeeksi pitkä niin että sinne menevät vaunut pituussuunnassa ja viereen mahtuu lisäksi sekä tavarat että koira.Mitään teknisiäkään ongelmia meillä ei ole ollut, joten hyvä ostos tämä auto oli ja melko edullinen vaihtoehto myös, jos ei ole valmis ottamaan suurta lainaa autoa varten (tai muuten vaan ole rikas :).Tila-autoja ensin mietittiin myös, mutta niissä on melkein aina vikana suht pieni tai ainakin lyhyt tavaratila (vaikka toki matkustajilla tilaa paljon onkin), joka meille ei riittänyt. Mondeon tavaratila taitaa olla niitä kaikkein pisimpiä, ainakin pitempi kuin naapurin V70:ssä ;)

Meille on tulossa tuo Renaultin tila-auto muutaman viikon päästä. Meillä on nyt kaksi lasta ja ehkä muutaman vuoden päästä kolmaskin, joten haluttiin reilusti tilaa. Tilantarvetta lisää se fakta, että kuljemme paljon (kesäisin lähes viikottain mökeille ja mm. pari kertaa vuodessa lappiin laskettelu- ja hiihtokamoinemme), joten tilaa tarvitaan. Lähipiirissämme useampilapsisten perheiden kohdalla on selvästi siirrytty käyttämään tila-autoja (mm. Volkswagen Touran, Peugeot 807 ja Opel Zafira). Samaan faktaan törmää esim. huvipuistojen parkkipaikoilla - tila-autot ovat yleistymässä.Ostettiin esikoisen synnyttyä Volvon V50 ja oli kyllä susiostos. Nyt kun toinen syntyi, niin tähän " farmariin" ei mahduta oikein millään kamoinemme ja koipinemme (ollaan miehen kanssa pitkiä). Jos oltaisiin hankittu nyt farmariauto, niin vaihtoehdot olisivat olleet Volvo V70, Toyota Avensis (luultavasti Verso-malli) tai Volkswagen Passat Variant (uusi malli on aivan älyttömän tilava!). Ford Mondeon sekä Skoda Octavian farmarimallit taitavat olla myös hyviä vaihtoehtoja, jos suunnittelee tilavan farmarin hankintaa.Mutta tosiaan valintaan vaikuttaa varmasti hinnan lisäksi auton käyttötottumukset. Jos ei ole tarvetta ajella pitkiä matkoja, niin pienemmätkin vaihtoehdot käyvät. Itselläni on tällä hetkellä " kauppakassina" piskuinen Renault Clio ja saisin sinne periaatteessa mahtumaan kolmekin lasta istuimineen (etupenkin air bagin saa pois päältä) ja kolmipyöräiset kaksostenrattaat. Toista on sitten turvallisuus, mikä oli yksi kriteeri että vaihdamme tämän " sardiinipurkin" , vaikka olenkin tykännyt siitä hurjasti. Nyt tosin fiilikset ovat hiukan vaihtuneet, sillä istutaan esikoisen kanssa peräkkäin ja minä joudun vetämään kuskin penkin melkein ääriasentoon eteen. Ei kovin mukava asento näin 180-senttiselle ;-D.Tsemppiä autohankintaan!t. Jogu

Eli tilaa tarvitaan! Nyt meillä renault laguna vm, -98. Auto on suht tilava farkuksi mutta tilat vaan ei meille riitä! Tykkäämme mökkeillä ja liikkua paljon mutta kun ei niin ei... Viimeksi huomasimme tila ongelman kun olimme lähdössä toiselle puolelle kaupunkia koko perheen ja koirien kanssa kävelylle...rattaita ei meinannut mukaan saada ja sen jälkeen koirammekin on kasvanut lisää (pentu kun on) Takakonttimme täyttyy kokonaan koirista eikä sinne mahdu yhtäkään laukkua tms. siinä vaiheessa kun koirat siellä on. (kyse on siis ISOISTA koirista) takapenkillä kaksi normaalia turvaistuinta, eli vievät tilaa niin ettei siihen enää kolmatta edes saisi. Eli johonkin parinkin päivän reissuun meidän on mahdotonta lähteä ilman kahta reissua (siis ihmiset ja koirat ensin ja sitten tavarat), peräkärryä tai suksiboxia.Kävimme tossa just katsomassa yhtä chervolet astroa (isompi malli) ja huomenna tehdään kaupat siitä... On rekisteröity yhdeksälle hengelle mutta kun yhden penkin ottaa pois, jää jäljelle iso konttitila, kolmen istuttava sohvapenkki, kaksi tuolipenkkiä erillään toisista ja sitten etupenkit. Keskellä menee käytävä eli voi helposti mennä lasten luokse jos tarve vaatii. Ja istuimet on kaikki säädettäviä. Kiva ja ketterä ajaa, ilmastointi, tummennetut lasit (ei paista aurinko silmiin lapsille) automaattivaihteet, vakionopeudensäädin, sähköikkunat yms. herkut! Eli tilava ja hyvä auto!! Mahtuu tavarat ja ihmiset+koirat...

Päädyimme Opel Zafiraan lähinnä hinnan takia. Ehdottomasti olisi kätevämpi, jos tilaa olisi vielä enempi -tämähän on aika pieni tila-auto.

Zafirassa on tilaa kaikilla lapsilla istua, mutta autoon kulkeminen on hankalaa, kun yksi joutuu kapuamaan takaluukusta. Kolme lasta vierekkäin istumassa on kuitenkin turhan ahdasta ja meidän nykyisillä turvaistuimilla mahdotonta.

Vatsaava on Ford Galaxy. Meillä oli tilauksessa farkku, johon mahtuu turvaistuin selkä menosuuntaan, niin että lapsi pystyy istumaan siinä vähintään 3-vuotiaaksi. Kyseeseen tulivat mm Ford Mondeo, VW Passat yms. Mies lähti Saksaan hakemaan ja toikin mukanaan tämän tila-auton, kun hyvä sattui kohdalle. Meillä on vain yksi lapsi, mutta kertaakaan ei ole kaduttu, että tämmöinen auto on hankittu. Auto on tosin aika vanhaa mallia ja keskipaikalla ei ole kuin lantiovyö. Joten ei ehkä paras mahdollinen 3 lapsisessa perheessä.

Aihe on putkahdellut ajoittain esiin milloin milläkin palstalla mutta hyvähän se on välillä päivittää lista rajaamatta sitä pelkästään aiheen aloittajan budjettiin/vast. kriteereillä. Keskusteluahan tämä on eikä kysy/vastaa-palsta... Hieman enemmän ajettuna ja/tai Saksasta rodattuna monet tässäkin mainitut mahtuvat sitäpaitsi hyvin budjettiin (ylärajan tuntumaan tosin). Audin ja Subarun farkut ei mitään tilaihmeitä ole - teknisesti hyviä ja aika kalliita autoja tosin käytettynäkin - ja esim. Subaru Forester-citymaasturissa on melko pieni tavaratila. Onnea etsintään.Keskikokoisissa monikäyttöisissä " tila" -autoissa (esim. Zafira, Scenic, Corolla Verso, Touran) on tosiaan monasti suhteellisen leveä mutta auton pituussuunnassa lyhyt tavaratila, jolloin kompaktejakaan vaunuja ei saa sijoitettua kuin poikittain. Kyllähän sinne vielä kassitkin saa ahdettua sekaan mutta annas olla jos perheen koira joutuisi vielä matkustamaan kapsäkkikasan päällä saatika alla.... Samoilla merkeillä Opelia lukuunottamatta myös malleja, joiden kori on hieman pidempi, esim. Grand Scenic/Espace, Avensis Verso, Sharan ja lisäksi esim. Peugeot 807, Sharanin sisarmalli Seat Alhambra jne.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat