Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija:

Lainaus:


muistaakaa, että Keskustan hallitus aikanaan ajoi päätöksillään Suomen lamaan... Demareitten hallituksen oli PAKKO karsia kuluja, myös lapsilisisistä, ymv. lapsiin koshdistuvista asioista, koska Keskusta hallitus oli VELKArahalla pyörittänyt aivan liian kallista systeemiä.
Esko Ahon hallitus aloitti kautensa 1991, jolloin lama oli kyllä jo alkanut. Ja kenen toimesta? SDP:n ja Kokoomuksen hallituksen. Eli Keskustan hallitus joutui aloittamaan työnsä laman iskiessä. Katsos kun ei se lama synny yhdessä yössä, se syntyy vuosien huonon talouspolitiikan tuloksena.Ahon hallitus joutui siis tosiaan rämpimään pahimmassa ahdingossa ja siivoamaan demareiden ja kokoomuksen sotkuja, sitten kun oli päästy pahimman yli niin SDP pääsi valtaan ja Lipposen hallitus pääsikin aloittamaan jo lievästä nousukaudesta v. 1995.

Koko nousukauden 1990-luvun puolivälistä näihin päiviin olivat demarit ja Kokoomus vallassa, taloudessa meni hyvin ja vihdoinkin olisi ollut mahdollisuus korjata heikompien asemaa. Ja mitä saatiin tuloksena? Lapsiperheet köyhtyivät entisestään! Miten voi olettaa, että nyt mahdollisen taantuman ollessa nurkan takana saisi asioita korjattua kun ei sitä tehty nousukaudenkaan aikana? Nämä kolme suurinta puoluetta ovat loppujen lopuksi ihan samanlaisia, eliittiä, joita ei tavallisen kansalaisen asiat kiinnosta paskan vertaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakin minun näkökannaltani kotihoidontuki on tärkeä asia, joka on pääasiassa keskustapuolueen aikaansaannosta, tosin demarin (Koviston) ollessa presidentti. Demarit eivät kannata lasten kotihoitoa. Esko Ahon (keskusta) hallitus poisti verotuksen lapsivähennykset, mutta samalla nosti rutkasti lapsilisiä. Lipposen (demari) hallitus leikkasi ensitöikseen rankalla kädellä Ahon hallituksen nostamia lapsilisiä, samoin kotihoidontukea. Vanhasen hallitus puolestaan nosti lapsilisiä, tosin vain kympillä ja vain ensimmäisestä lapsesta. Myös kotihoidontukea nostettiin. Samoin minimiäitiyspäivärahaa on korotettu Vanhasen hallituskaudella. Demarit ovat vähentäneet lapsiperheiden etuuksia, keskusta nostanut. Mutta presidentillä ei oikeasti ole mitään tekemistä lapsiperheiden etuuksien kanssa.

Olet aivan oikeassa! Minäkin mietin tuota numero 10 " hassua" kommenttia, mutta en jaksanut kirjoittaa mitään...;) Pelottavaa että tuollaisillakin on vaalioikeus:/

en ainakaan huomannut kenenkään maininneen tässä keskustelussa mitään Halosesta, perusteluilla tai ilman...?

Ja jos ajattelet minun äänestävän Halosta, olet väärässä:) Tiedän että tälläkin palstalla on näitä Halonen-Vanhanen kiistoja. Minun komemmenttini on kuitenkin tarkoitettu herättämään ihmisiä miettimään miksi äänestävät ja ketä, kertomaan perustelut miksi oma ehdokas on paras. Eikö tämä olis ap:kin antoisempaa, tuskin hän ehdokastaan valitsee sen mukaan, montako ääntä täällä av-palstalla hänen kysymykseensä annetaan eri ehdokkaille? Kai ap. haluaa nimenomaan tietää MIKSI kannattaa äänestää, esim. juuri Vanhasta...

Vastaus joss lukee vain " Vanhanen!" ei todellakaan anna mitään eväitä päätöksen tekemiseen.-9-..joka ei aio ääneestää Tarjaa tai Mattia presidentiksi, toinen kierros on sitten asia erikseen, jos mennään " rutto vai kolera" -linjalle:)

muistaakaa, että Keskustan hallitus aikanaan ajoi päätöksillään Suomen lamaan... Demareitten hallituksen oli PAKKO karsia kuluja, myös lapsilisisistä, ymv. lapsiin koshdistuvista asioista, koska Keskusta hallitus oli VELKArahalla pyörittänyt aivan liian kallista systeemiä. Kannattaa miettiä myös syy- ja seuraus kuviota, sillä Suomella on edelleen valtionvelkaa Keskusta hallituksen jäljiltä maksettavana, ja paljon! Jos meno olisi ollut koko ajan järkevää, niin ei olisi tarvinnut supistaa menoja, ja esim. opintotukea, eläkkeitä, lapsilisiä ymv. olisi eluultavasti pystytty korottamaan. Jokainen järkevä ihminen ymmärtää, ettei ole järkeä elää yli varojensa, ja jos rahat eivät riitä, pitää karsia menoja... On helppo antaa " olemattomasta" , ja antaa muiden siivota jäljet, mutta itse en arvostelisi sitä joka joutuu siivoamaan minun sotkuni...

..Ja tämä muutaman euron korotus lapsilisään on se " suuri saavutus" jolla päästään pressaksi asti???-Tukitoimet jotta vanhemmat voivat itse päättää missä ja kuinka kauan hoitavat lapsiaan

-Sairaiden lasten hoidosta aiheutuvien kulujen jakakaminen tasapuolisemmin työnantajille

-Lasten terveyspalvelujen (sekä myös vanhempien) parantaminen, erityisesti mielenterveyspuolella vajetta

-Huume-lasten hoito (lisääntyvä ongelma, ei hoitopaikkoja alaikäisille huumeiden käyttäjä nuorille)

-Vanhempien jaksamisen tukeminen, vaikuttaisi mm. huostaanottojen vähenemiseen

-Koulujen ja päiväkotien liian suuret ryhmäkoot

-Tasapuollisen koulutuksen takaaminen jatkossa KAIKILLE perhetaustasta riippumatta

-Tuloerojen jatkuva kasvu, pätkätyöt, työpaikkojen valuminen ulkomaille ymv. ongelmat, jotka epäsuorasti vaikuttavat lapsiperheiden asemaanKuinka Keskusta on toiminut yllä olevien asioiden suhteen??? MITÄ he ovat saaneet aikaan, eivät mitään muuta kun kauniita mutta tyhjiä lupauksia... Mutta niinhän se on, kun " puhuvat niin totta kun osaavat" , eli valehdella saa jos edistää onia pyrkimyksiä...;)

ajatuksianne, miksi täällä paria poikkeusta lukuun ottamatta puhutaan vain pääpuolueiden ehdokkaista? Kannattaa tutustua myös muiden vaaliteemoihin, sen enempää Soinia tyrkyttämättä, hänen vaaliohjelmaansa kannattaa todella tutustua, vaikka netissä. Myös kristityillä perheteema on vahva, tosin liiallinen kirkon ja valtion sekoittaminen keskenään saattaa joitakin häiritä...

" lapsiperhe" ? Kukaan ehdokkaista tuskin ajaa kaikkien lapsiperheiden etua, jos mielletään lapsiperheiksi isä&äiti/isä&isä/äiti&äiti/yh-perheet. Ja on myös perheen tilanteesta riippuvaista, mitä tarkoitetaan lapsiperheiden edun ajamisella... Minulla on ehdokas, joka taatusti koittaisi saada huomion kiinnittymään nimenomaan Suomen asioiden parantamiseen, tämä parantaisi myös lapsiperheiden asemaa, sekä ydinperheiden että yh-perheiden, mutta toisaalta samainen ehdokas antaisi oikeuden hedelmöityshoitoihin vain avioliitossa oleville heteropareille, mikä taas sotii omia mielipidettäni vastaan...

Ja loppujen lopuksi, presidentillä ei käytännössä ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa lapsiperheiden asioihin kongreettisesti, muuta kuin puhumalla asian puolesta ja " " pitämällä sen pinnalla" .

äsken korvaani särähti pahasti, ylen vaalitentissä Arto Lahti, kun hän väittää että nainen on lähempänä leikkivää lasta kuin mies! PAH!

Enpä muista,että Halonen olisi koko pressakautensa aikana paljon lapsiperheistä puhunut. SDP perinteisesti ei ole kotihoidon puolestapuhuja vaan tykkää ajaa alle kouluikäiset " häkkikanaloihin" tasapäistymään. Enpä usko Halosen paljon tietävän nykyisten lapsiperheiden tilanteista ja sen vuoksi äänestän VANHASTA! Totta on kyllä se, ettei presidentti voi paljon asioihin varsinaisesti vaikuttaa, mutta kyllä hän voi toimia asioiden esiinnostajana ja laajempien keskustelujen alkuunpanijana.

Niin, ehkä nyt olisi aika antaa uudsien tuulien puhaltaa, tuulettaa koko systeemi perinpohjaisesti!=) ..Toki persidentin vaaleilla ei ole mitään merkitystä, mutta muistakaapa rakkaat ihmiset seuraavissa aduskuntavaaleissa, antaa äänenne jollekkin pienemmän puolueen ehdokkaalle!!! Varmasti tulisi suuria muutoksia, minä uskon että hyvään suuntaan, mutta toki voisi mennä huonompaanki... Se ei pelaa joka pelkää!=) Noustaan " kapinaan" suuria puolueita vastaan seuraavissa _eduskunta_ vaaleissa, jos haluamme todellisia muutoksia...! Kun nyt tääläkin ollaan tyytymättömiä lapsiperheiden asemaan, ja siihen kun KOK, SDP, ja Keskusta eivät ole mitään aikaan saaneet, niin vaihdetaan kokonaan uudet sedät ja tädit vallankahvaan! Oppivat suurten puolueidenkin tyypit, että jos ei lupauksia lunasteta ja kansasta pidetä huolta, niin saa potkun takapuolelle!=)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat