Vierailija

eli tilanne on tämä: jään helmikuussa äitiyslomalle kun toinen lapsi syntyy. mietinkin tässä, ottaisinko esikoisen (2,5v) kotiin SAMANTIEN vai " lepäilisinkö" viikon pari yksin kotona ennen laskettua aikaa. koskaanhan ei voi tosin tietää millon vauva syntyy... pitäisi vaan hoitopaikkaan alkaa ilmoittelemaan, milloinka tyttöni paikka jää vapaaksi jollekin toiselle lapselle.eli onko lapsenne jäänyt äitiyslomalle samaan aikaan kanssasi, vai onko jäänyt vielä joksikin aikaa hoitoon? siinä tapauksessa tietenkin, että lapsi tulee takaisin kotiin EIKÄ jää sinne hoitopaikkaan.

Kommentit (18)

Todennäköisesti en kuitenkaan vie lasta hoitoon joka päivä ja muutenkin pidän päivät suht lyhyinä. Mutta tähän järjestelyyn päädyimme, koska meillä ei ole täällä ketään kelle voisi lapsen viedä hoitoon, jos tulee jotain yllätyksiä. Ja synnytyksen käynnistyessä on sitten ainakin päiväajalle hoitopaikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

syntymän jälkeen. Osoittautui loistavaksi asiaksi, koska olin tosi kipeä synnytyksen jälkeen, en juuri pysytnyt kävelemään kuin muutaman askeleen kerrallaan. Ja ennen synnytystä puursin opiskelun parissa viime hetkille asti, vaikka olinkin ns. äitiyslomalla.

ei oo hoidossa kuitenkaan koko päivää, aamulla lähtee hoitoon kun herää. en viitti turhaan herättää kun ei ole aikataulua sitten. ja jos joku päivä ei halua mennä, sitten saa jäädä kotiin. luultavasti on helmikuussa hoidossa about 5,5 tuntia/pv ja 4 päivänä viikossa. ja lapseni todella tykkää hoitopaikastaan. maaliskuun alussa laskettuaika ja maaliskuussa ei enää mee hoitoon.

Mutta hoitaja sanoi että jos haluan niin voisin tuoda vaikka pari kertaa viikossa leikkimään..

Tätä harkitsen kun hoitomaksu olisi pieni..

Mutta näillä näkymin siis kotona.. =)

Loppuraskaudessa halusin levätä ja kerätä voimia tulevaan. Mä heräilin tosi usein vessaan ja särkyjen takia öisin, joten päivisin nukuin kun esikoinen oli hoidossa. Ihana kuukausi olikin! Suosittelen!

On nimittäin hoidossa sen vuoksi, että saan opinnot päätökseen, mikä toivon mukaan tapahtuu toukokuussa. Toista lasta ei ole vielä edes pantu alulle, ja hän syntyy AIKAISINTAAN marraskuussa. :)

Ei meillä ole ketään täällä lähellä, joka voisi häntä hoitaa, kun olen sairaalassa. Miehellä isyysloma vasta myöhemmin.Esikoinen jatkaa läheisessä päiväkodissa 2pv/viikko äitiyslomastani huolimatta. Tätä järjestelyä muuten suositeltiin päiväkodista!

Piti jäädä lasketun ajan tienoilla. Mies ei pitänyt isyyslomaa, joten sairaala-ajaksi piti olla lapselle hoitopaikka. Vauva syntyi keskosena ja oli monta viikkoa sairaalassa. Esikoinen sai sitten olla hoidossa, kun oli vauvan luona. Iltaisin käytiin koko perheen voimin keskolassa, mutta 3 vuotiaalle koko päivä sellaisessa paikassa olisi ollut liikaa.

Ei viihdy kotona, kun tässä lähellä ei ole ketään kavereita ja musta ei enää ole paljon iloa tän ison mahan kanssa. Varsinkaan ulkoillessa. Jos jäisi kokonaan pois, niin tuskin enää pääsisi samaan hoitopaikkaan, kun hoidon tarvetta taas tulee. On sen verran suosittu tuo meidän päiväkoti, että jonot ovat pitkät ja lapsia tuodaan siihen melko kaukaakin.

kunnes vauva on syntynyt ja olette kotiutuneet, jos esim joudut prenalle ja isä on töissä. Sittenhän on hyvä jäädä kotiin, jos isä jää isyyslomalle, niin olisitte koko perhe kotona.

Meillä oli todellinen ongelma lapsen hoidosta edellisellä kerralla ja hätiin saatiin lopulta työtön naapuri, koska jouduin ennen aikojani sairaalaan. Molemmat edelliset raskaudet ovat menneet riskiraskausosastolla maatessa ja varmaan menisi seuraavakin, parempi siis pitää lapsi hoidossa siihen asti, että olen päässyt vauvan kanssa kotiin ja mies aloittanut isyyslomansa.Ehkä kannattaisi sinunkin ap tehdä niin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat