Vierailija

...ja lapsia yksi, minkä hintaisen asunnon uskaltaisitte ostaa? Kummallakin vakiduuni "varmalla" alalla (sikäli kun nyt mikään voi varma olla nykyään) (eli älkää tarttuko tuohon).

Kommentit (12)

Möimme asuntomme eli meillä on pääomaa noin 120 ke. Emme silti halua ostaa yli 350 ke:n asuntoa, koska lainaa joutuu tuohonkin ottamaan mielestämme "tarpeeksi". Olemme alle 35:ia ja molemmilla pitkäaikaiset vakityöt ei-suhdanneherkillä aloilla.400 ke:n laina olisi aivan järjetön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kämppä 335 000 euroa (isohko uusi hitas-asunoto Helsingissä). Säästöä ja pieniä perintöjä yht noin 200 000 ja lainaa 140 000, josta puolet asp-lainaa. Tiedämme. että meillä tulee olemaan täysin löysä maksuaikataulu, voimme rajoituksetta tehdä lisää lapsia, olla hoitovapaalla, ym. Eli enemmän kuin tuo voitte ottaa lainaa. Riippuu tietysti, mitä kaikkea muuta haluatte. meille esim ei matkustelu ole kovin tärkeää, meillä ei ole kalliita harrastuksia, ei kesämökkiä, ei lemmikkieläimiä. Meille tärkeintä on järjestää lasten lapsuusaika niin, että kotielämä on mukavaa kaikille.

Meillä suunnilleen samanlaiset tulot ja asunto maksoi 3 vuotta sitten tuon verran. Lainaa ei ihan koko summaa jouduttu ottamaan, mutta yli 200t€ kuitenkin. Hyvin ollaan pystytty maksamaan, meillä tasalyhennys + korot, joten ollaan maksettu vielä kovimmalla mahdollisilla erillä. Lainoihin menee (autolainoja myös) kuussa n. 2200€ ja silti ollaan pystytty matkustamaan säännöllisesti eikä oikeastaan mistään muustakaan ole jouduttu tinkimään.Kyllä näillä tuloilla pystyy jo isoakin lainaa ongelmitta hoitamaan, lähinnä on itsestä kiinni, mitä kaikkea haluaa pystyä tekemään lisäksi. i

Siksi, koska olen itse epävarma näissä asioissa. Ja työni ei liity mitenkään matematiikkaan / talouteen, joten haluan tietää, minkälaisia ratkaisuja muut ovat tehneet.

Sitten vain jonkin pankin sivulle käyttämään lainalaskuria... Huomioi myös koronnousuvara.Konservatiivisempi lähestymistapa on laskea paljonko olisi lainanmaksuvaraa jos toinen puolisoista olisi joko vanhempainlomalla tai työttömänä.

Isosta palkasta maksetaan myös isot verot, minkä lisäksi meillä miehellä on kalliita harrastuksia jotka syövät asumiseen käytettävissä olevaa rahaa. Mä en nukkuisi öitäni hyvin tuota isommalla lainalla.

minkä hintainen asunto kannattaisi ostaa?? Kyllä noilla tuloilla pitäisi sen verran matikkaa osata..ostakaa vaikka 250 000th euroa maksava asunto.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat