Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Nukutatteko alle vuoden ikäsiä ratasosassa ulkona kovinkin kylmällä ja mitä laitatte päälle vaatteiden lisäksi, toppapussi tai peitto..

Tarkeneeko niin kun itsestä tuntuu että on kylmä nukuttaa niin ku koppa kuitenki suojaisempi. Tarvitaan rattaita kuitenki enempi istumarattaina ja poika ei nuku oikeen päikkäreitä muualla ku ulkona.

Kommentit (6)

Alla lampaantalja, päällä rattaiden suojapussi. Ja tyttö pakettiin äp:n makuupussiin. On hyvin tarjennut. Meillä on aika vanhat rattaat, eivät mitenkään " tiiviit" eli tuulisella säällä (ja tietysti sateella) laitan päälle vielä sadesuojan. Ja kuomun suuaukkoon sideharson.

Meillä on nukuttu kesästä asti ratasosassa mutta kesällähän tarkenee.

Nyt talvella rattaissa on ollut patja,lampaantalja ja sit laitan pojan vielä äp:n makuupussiin ja hyvin on tarennut.Vaunujen päällä on ollut vielä tuulisuoja ja sopivan lämmin on ollut.Suohomppeli81

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valjaille on pussissa aukot, joten vauva makoilee pussin sisällä valjaisiin kiinnitettynä. Muuten pojalla on pakkaskeleillä päällä villainen aluspuku ja toppahaalari ja pussin päällä vielä rattaiden tuulisuoja. Hyvin tarkenee!

Vinkki: jos ei halua ostaa valjaisiin tarkoitettua pussia, niin hanki esim. kirppikseltä toinen äitiyspakkauksen makuupussi ja leikkaa siihen oikeisiin kohtiin selkäpuolelle valjaille aukot. Kaverilla on tällainen pussukka ja toimii yhtä hyvin kuin meidänkin pussi (ei ehkä ihan yhtä lämmin, mutta allehan voi aina vaatetta lisätä...)

vauva on nyt reilu 4kk. Samaa settiä kuin muillakin...alla talja, vauva toppavaatteissa lämpöpussissa ja tarvittaessa päällä ohut peitto, sitten vielä jalkapussi ja harso tai hyttysverkko eteen.

Samaa pähkäilen minäkin! Vauva mahtuu vielä vaunuun mut tarkoitus ois alkaa ulkoilla rattailla et vauva näkee maailmaa ja saa nukahtaa sit ratasosaan lenkillä. Mietin vaan kun ohjeissa kehotetaan laittamaan vauva aina valjaisiin rattaissa. Jos alla patja ja vauva pussissa, valjaitahan ei voi käyttää. Tuskin tosin vauva nukkuessaan pääsee rattaista putoomaan. Vai pujotteletteko lämmikkeitä silleen et valjaat saa kiinni?

koska on pakko: meidän 8 kk neiti ei mahdu enää pehmeään kantokassiinsa toppavaatteissa -tai mahtuu tunkemalla mutta sitten tuleekin raivari ja unet jää siltä erää. Laitan ensin makuupussin ja sitten neidin puettuna toppapukuun, tumppuihin, töppäsiin ja hattuun. Jos on kovin kylmä, lisään alle vielä villavaatekerroksen. Makuupussin päälle laitan vielä kevyen villahuovan. Vaunujen päällä on tavallisesti myös sadesuoja, ettei tuuli käy. Tällä paketilla uni maistuu parisen tuntia kerrallaan, välillä pitempäänkin. Kaikki vauvelit ovat kuitenkin yksilöitä, joten on paikallaan varmistua, että vaatetus osuu kohdalleen kokeilemalla niskasta. Hyviä unia teille!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat