Vierailija

Kommentit (14)

Ja voi olla myös sääntö ettei työsähköpostia käytetetä yksityiseen käyttöön vaan yksityiselle sähköpostille on oltava oma..Eli työnantajasi ei riko mitään lakia kummankaan asian osalta!Tästä tuli voimaan uusi laki eikä tuo soneran juttu enää vaikuta tähän asiaan mitään..

Etsi googlella tietoa äläkä urputa.Sinulle on annettu jo oikea tieto:

Työnantajasi ei tee mitään väärää!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta työsähköpostikin on HENKILÖKOHTAINEN, siis asiakkaat lähettävät sähköpostia nimenomaan MINULLE, ei ole mikään yleinen info@...-sähköposti.Eikös Soneran tyypit istu vankilassa juuri sen takia että lukivat alaisten sähköposteja ja kuuntelivat puheluita?

Osa taisi saada käsityksen että työnantaja olisi jo tutkinut sähköpostiani. Näin ei ole. Rupesin vaan miettimään, että näkeeköhän jostain esim. millä nettisivuilla käyn jne.

Työelämän sähköpostiUusittu laki yksityisyyden suojasta työelämässä (759/2004) tuli voimaan 1.10.2004. Laissa mainitaan ne tilanteet, joissa työnantaja voi hakea työntekijän sähköpostista esille viestejä ja avata ne. Tavoitteena on, että työntekijän luottamuksellisten sähköpostiviestien salaisuus ei vaarannu ja että työnantajalle kuuluvat viestit voidaan työntekijän estyneenä ollessa saada työnantajan käyttöön. Sääntelyn tavoitteena on, että työntekijälle lähetettyjen tai tämän lähettämien työnantajaorganisaatiolle kuuluvien viestien selville saaminen ja avaaminen perustuisi työntekijän suostumukseen. Laki antaa kuitenkin työnantajalle mahdollisuuden saada selville sen toimintaan kuuluvat viestit niissä tilanteissa, joissa suostumusta ei ole mahdollista saada ja joissa tiedonsaanti on välttämätöntä työnantajan toiminnan jatkumisen turvaamiseksi.Edellä mainitun lain sähköpostin selville saamista ja avaamista koskevan sääntelyn noudattamista valvoo tietosuojavaltuutettu.Linkki:

http://www.ficora.fi/suomi/tietoturva/svtyhteisosposti.htm

Kuten työntekijä on lomalla ja voidaan olettaa että hänen sähköpostiinsa on tullut viesti joka täytyy saada auki (ja viestin täytyy olla luokkaa sitä että firma ei selviä ilman sitä tietoa, sitä ennen täytyy esim. pyytää lähettäjää (jos tiedetään) lähettämään se toiselle henkilölle). Muutenkin jos aukaistaan sähköposti, täytyy se tehdä valvotuissa oloissa ja siitä täytyy tehdä selvitys.

Työnantaja ei saa katsoa missä työntekijä surffailee, vaan täytyy olla ensin epäilys että työntekijä surffailee liikaa ja sivuilla mitkä ei liity työhön. Jos halutaan tehdä selvitys, täytyy se kertoa työntekijälle että sinun surffailuasi tarkkaillaan. Työnantaja voi aina kyllä seurata (jos osaa käyttää palomuurin softaa) missä työntekijä surffailee. Mutta se on vähän niinkuin vakoilua, koska jos ei ole kerrottu epäilystä, niin se ei ole sallittua. Jos kuitenkin työnantaja seuraa ilman syytä, niin hänen täytyy pitää mölyt mahassansa ja kestettävä se yksikseen. Jos hän tulee sanomaan työntekijälle että olet surffaillut siellä ja siellä, syyllistyy hän rikokseen.

Työntekijä on aika suojattu näissä tapauksissa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat