Vierailija

Pojalla todettiin astma lokakuussa. saatiin lääkäriltä todistus lääkkeiden korvaushakemusta varten, sekä hoitorahaa varten. No tiesin ettei hoitorahaa tulla saamaan, mut kuitenkin vein paprut samal kun vein lääkekorvauspaperit. Ei kuitenkaa päätöstä kuulunu...vein siis paperit lokakuussa. Ainakin viis kertaa soitin kelaan ja kyselin lääkekorvaushommaa, koska pojalle oli ostettava lääkkeet. Sanoivat sieltä, että voin mennä ostaa lääkkeet ja saan sitten jälkeenpäin korvaukset. no jee! Haettiin lääkkeet ja tähän mennes niihin menny rahaa reilu 400e. No sit tänään tuli päätös 4kk odottelun jälkee, ja yllätys lääkekorvaushakemus oli hylätty!!! Siis lääkärintodistukses lukee selkeesti että pojalla on todettu astma, mut se ei sitten kelalle riitäkkään. Soitin jo kelaan, ja sanovat että valituksen voi tehä, mut tuskimpa siihen päätökseen tulee muutosta. Miten voi olla mahollista ettei kela korvaa??? itelläni on pelkkä infektio astma joka tulee vaan kun oon sairaana n. kerran vuodessa ja saan täydet lääkekorvaukset. Pojalla jokapäivänen lääkitys, eikä saa! Vittu että vituttaa!

Sivut

Kommentit (33)

Lapsi potilaan pitäisi saada erityiskorvattavuus suoraan dianoosin jälkeen. Diagnoosi pitää olla erikoislääkärin kirjoittama.T: Astmaattinen TH

Avopuolisolle korvataan 75% astmalääkkeiden hinnasta. Mulla on sitten taas epilepsia ja se kuuluu 100% erityiskorvattaviin. Maksan kolmen kuukauden lääkkeistä omavastuun eli 3 euroa. Ja mulla menee lääkkeitä 5kpl päivässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta ei siis voinut. Kuitenkin, kelan sivulla, kohta kun sairastat ja sieltä lääkekorvaukset muuttuu 1.1.2006 siellä kerrotaan mikä on muuttunut vuoden alusta ja miten. Ja eikös se ole niin että kokonaan ilmaisia lääkkeitä ei enää olekaan, esim. syöpälääkkeet, insuliinit yms. ylempään erityiskorvausluokkaan kuuluvat lääkkeet. Niissä on lääkekohtainen omavastuu 3 euroa, eli jos ostaa kolmea eri syöpälääkettä joista numero kelakortissa, joutuu maksamaan 9 euroa omavastuuta. Näin olen ainakin minä ymmärtänyt.

Kysyin tosta rajasta, ja se kelan mamma selitti jotain, että se on vuodelle se maksukatto. Eli tästä vuodesta alkaa kertymään uusi, eikä siihen huomioida viimevuoden ostoja. Tää on kyllä tosi rassaavaa kun ei rahaa nyt muutenkaan oo niin kamalasti ylimäärästä. Siltihän se on pakko lapselle lääkkeet ostaa.

Kela korvaa kenenkää inmisen lääkkeitä tosta vaan vaikka lääkäri olisi todennu minkä sairauden tahansa. Aina pitää johonki tietyyn rajaan asti maksaa itse!

Singulairin 3kk annos maksaa 56¿, seretide maksaa 20,50¿/kk, ventoline onneks vaan 5¿, sitten rasvat atooppiselle iholle (iso rasvapurnukka saattaa maksaa vanhan tonnin) ja heinix allergioireisiin.... Ettei se nyt niin järin halpaa ole edes sen korvaavuuden kanssa.Singulair ja Seretide maksais yli 200¿/lääke ilman korvausta.

valitusta perään ja pyydät vielä ohjeet että miten voit tehdä valituksen pitkästä käsittelyaajasta ja sanot haluavasi sossuun lapun vielä siitä että kelan takia raha-asiat sotkussa! vaadi vaadi vaadi!

Ap sanoi että hänen kela kortissaan on teksti, että lääkkeet eivät maksa mitään. Mitäs jos ensi kerralla kun ap hakee lääkkeitä, niin ne lääkkeet maksavatkin. Osasta lääkkeistä tippui korvattavuus pois. Kelan päätös on varmaan juuri tämän suuntainen. Ja kelassahan on pitkät käsittelyajat.

Erityiskorvattavaan lääkehoitoon oikeuttavat sairaudet

Sairautta ennen on merkitty sairauden numerokoodi, joka merkitään Kela-korttiin.Ylemmän erityiskorvausryhmän (100 %) sairaudet

101. Aivolisäkkeen etulohkon vajaatoiminta

102. Vesitystauti

103. Diabetes

104. Kilpirauhasen vajaatoiminta

105. Lisämunuaisten kuorikerroksen vajaatoiminta

106. Lisäkilpirauhasten vajaatoiminta

107. Pernisiöösi anemia ja muut B12-vitamiinin imeytymishäiriöt

108. Myasthenia gravis

109. MS-tauti

110. Parkinsonin tauti

111. Epilepsia ja siihen verrattavat kouristustilat

112. Vaikeat psykoosit ja muut vaikeat mielenterveyden häiriöt

113. Henkisesti kehitysvammaisilla esiintyvät levottomuustilat

114. Glaukooma

115. Rintasyöpä

116. Eturauhassyöpä

117. Leukemiat, muut pahanlaatuiset veri- ja luuydintaudit sekä pahanlaatuiset imukudostaudit

119. Trigeminus- tai glossofaryngikusneuralgia

120. Gammaglobuliinin puutostila

121. Sukurauhasten vaikea vajaatoiminta

122. Aplastinen anemia

123. D-vitamiinin krooniset aineenvaihduntahäiriöt

124. Synnynnäiset aineenvaihduntahäiriöt

126. Krooniset hyytymishäiriöt

127. Elinsiirron tai kudossiirron jälkitila

128. Gynekologiset syövät

129. Itsenäinen verihiutaleiden tai granulosyyttien niukkuus

130. Pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole edellä erikseen mainittu

132. Sarkoidoosi

133. Vaikea haiman krooninen vajaatoiminta

134. Yleinen erytrodermia

135. Rakkoihottuma

137. Dialyysihoitoa edellyttävä uremia

138. Munuaisten vajaatoimintaan liittyvä vaikea anemiaAlemman erityiskorvausryhmän (75 %) sairaudet

201. Krooninen sydämen vajaatoiminta

202. Hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat

203. Krooninen keuhkoastma ja sitä läheisesti muistuttavat krooniset obstruktiiviset keuhkosairaudet

205. Krooninen verenpainetauti

206. Krooninen sepelvaltimotauti

207. Krooniset sydämen rytmihäiriöt

208. Haavainen paksunsuolentulehdus ja Crohnin tauti

211. Periytyvät rasva-aineenvaihdunnan vaikea-asteiset häiriöt

212. Kihti

213. Krooniseen sepelvaltimotautiin liittyvä rasva-aineenvaihdunnan häiriöSairaudet, joiden hoidossa tietyt kliiniset ravintovalmisteet voivat kuulua korvausten piiriin

Erityiskorvattavat (75 %)

501. Pienten lasten lehmänmaito- ja/tai soijaproteiiniallergia

503. Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt

504. Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat

Peruskorvattavat (50%)

601. Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt

602. Lasten vaikeat aliravitsemustilat

Itse sain 2/2005 reumalääkkeet ja kun vein kelaan b-todistuksen, sanoivat, että jos tulee myönteinen päätös oikeus alkaa siitä päivästä kun todistus saapui kelaan, ei takautuen kuin silloin joskus aikaisemmin. Ostin ensimmäiset lääkkeet kalliimmalla ja sen jälkeen vähän halvemmalla kun sain kela-korttiin numeron.

Tuossa kelan päätöksessä lukee hylkäämisen syynä, että lääkärin todistuksessa mainittu krooninen keuhkoastma on siis todettu, mutta keuhkofunktiokokeita ei ole tehty lapsen ollessa kooperoiva..mitähän lienee tarkoittaa, tietääkö joku?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat