Seuraa 

Onko kellään hyväksihavaittua falafel-pyöryköiden ohjetta? Sellaista, jolla tehdyt pullat ei hajoa öljyssä paistettaessa... Kiitos!

Kommentit (1)

Voipi lisätä tarvittaessa vähän perunajauhoja taikinaan. Ja parhaimmat ja kestävimmät pullat saa monitoimikoneessa!



FALAFEL



2 1/2 säilöttyjä kikherneitä

1pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

3vplt vaaleaa leipää (ilman kuoria)

2rkl sitruunamehua

1 kananmuna

1/2dl hienonnettua persijaa

3/4tl suolaa

n. 1/2tl jeeraa (juustokuminaa)

1/2tl korianteria (hienonnettu)

1/2tl chilipippuria

1/4tl mustapippuria

(perunajauhoja)



Uppopaistamiseen: öljyä



Laita leivät kulhoon ja lisää sitruunamehu. Jätä pehmenemään.

Hienonna (monitoimikoneessa) valutetut kikherneet, lohkottu sipuli ja valkosipulinkynnet. Purista leivät kuiviksi ja sekoita hernemassaan. Lisää muna ja mausteet, sekä perunajauhoja, jos taikina on liian löysää.

Anna levätä puol tuntia.

Muotoile jauhotetuin käsin taikinasta n. 40 pientä palloa ja jätä leivinpaperille kuivahtamaan.

Kypsennä pyörykät kolmessa erässä 180-asteisessa öljyssä. Kypsennä kutakin erää n. 3-4min., jolloin pyörykät ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Nosta talouspaperin päälle.



Toivottavasti tästä on apua, ainakin minulle nämä maistuivat:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat