Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä poika on kova puhumaan, puhuu pitkiä lauseita ja tekstiä tulee virtanaan, kokoajan äänessä, puheen kehitys uskomaton!

Nyt reilun viikon verran ruvennut änkyttämään, voi toistaa aloittamansa lauseen ekan sanan tai tavun monta kertaa, kuin ei saisi sanaa suustaan ja sitten lause tulee ryöppynä, kuulostaa että pojalla ajatus menee niin lujaa ettei puhe kerkeä tulemaan mukaan,luin netistä että juuri tässä iässä voi änkytys alkaa, jos puheen kehitys nopeaa, ja kuulemma todella älykkäillä lapsilla yleistä?

Neuvoja oli että rauhallinen puhe, ei liikaa kysele esim kirjoista ,kun muutenkin selittää itse kovaa tahtia kirjan tapahtumat, kyselee koko ajan, pitäisi rauhassa selittää ym ym.

Onko muilla ollut vastaavaa, kauan kesti, pitikö hakea apua, vinkkejä?

Kommentit (3)

Meidän 2v2kk poika on oppinut puhumaan tosi vauhdikkaasti sen jälkeen kuin aloitti. Noin viikko sitten hän rupesi änkyttämään, tosin vain sanassa äiti. Ekana pivänä jäi äiti-sana päälle lauseen aloituksessa, sen jälkeen jää ti-tavu: äititititititititi ja sitten puhuu ihan normaalisti. Toivottavasti menee ohi, hänen setänsä kun änkyttää välillä vieläkin.

Meidän pojalla oli myös puheen kehitys tosi nopeaa ja aikaisin alkoi puhumaan lauseita. Puhe oli myös hyvin selkeää alusta asti. Jossain vaiheessa alkoi tuo änkytys, tais olla vähän päälle 2 v. silloin. Meille neuvolassa sanottiin, että paras vaan on kun ei siihen sen kummemmin kiinnitä huomiota, ja että on yleistä etenkin lapsilla joilla puheen kehitys hyvin nopeaa. Joka tapauksessa änkytystä kesti aikansa, ehkä jonkun kuukauden, en enää kunnolla muista, mutta se kyllä loppui ja eipä ole sen jälkeen änkyttänyt. Poika pian 4 v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En suuremmin kiinnittänyt asiaan huomiota. Luin jostain lehdestä joskus, että se kuuluu joskus normaaliin puheenkehitykseen näillä pienillä. Asiaa on paljon, mutta kun ei löydy sanoja vielä ja kiire on valtaisa..

En siis reagoinut mitenkään. Odotin vain rauhassa loppuun asti, että tyttö sai sanottua asiansa. Ja välillä olen arvaillutkin, jos näyttää siltä että sanoja ei löydy, että siitä johtuu se änkytys.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat