Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän neiti kun nukkuu yöt tosi hyvin n. klo 23-05, syö kerran ja jatkaa n. yhdeksään aamulla. Päivä onkin sitten jo toinen asia. Tyttö nukkuu aamupäivällä n. puoli tuntia ulkona (siinäkin välissä täytyy kerran ainakin käydä hyssyttelemässä vaunuja). Päivällä ei nuku juuri ollenkaan, ehkä sylissä vähän torkkuu. Sitten illalla nukkuu n. puoli tuntia-tunnin sisällä. Tämä on aika turhauttavaa, kun ei meinaa saada itse tehtyä mitään hommia päivällä vauvan ollessa niin paljon hereillä. Hereilläoloajat on kaiken lisäksi sellaisia, että vauvaa tarvii pitää paljon sylissä ja seurustella hänen kanssaan, väsynyttä itkuakin on mutta ei vaan nuku. Kertokaa muut kolmikuisten äidit päivistänne? Milloinkahan vauvan elämään tulee selkeämpi rytmi?

Kommentit (7)

nukahtaa illalla klo 20, joskus myöhemmin. Syö yöllä pari kertaa ja herää klo 8.30. Päivällä nukkuu vaunuissa, kun ollaan lenkillä 1-3 h. Ihan hyvin saan tehtyä hommia.

yöt menee kivasti, kuten teillä muillakin: 6-7 välillä herää syömään viideks minuuttia ja jatkaa sitte unia 9-10:een. PÄIVÄLLÄ nukkuu kyllä, mutta ei misssään nimessä yksin huoneessa, varsinkaan ovi suljettuna. Mä oon ajatellu sen asian niin, että neiti tarvii sen turvan vielä unilleen, että joku on lähellä: tarvii alitajuisesti kuulla että ympärillä on elämää. Aluksi nukkui vain sylissä tai kantoliinassa (kokeile muuten kantoliinaa! siinä voit itte touhuta samalla ku lapsi on sylissä). Sitte pikkuhiljaa alkoi nukkua olohuoneen sohvalla omaan peittoon käärittynä niin, että oli musiikkia ja muita ääniä. Ku meinaa hereillä, käyn laittaan tuttia ja oon vähän aikaa lähellä, annan pusuja tai pidän kädestä tai silittelen päätä, mutta en missään nimessä ala jutella vauvalle. Yleensä sitte jatkaa unia. Jos ei meinaa nukahtaa, käärin vauvan yleensä kapaloon (en tiukkojen sääntöjen mukaan, vaan tiukasti vaan omaan peittoon) - tämän teen yleensä ku vauva alkaa antaa merkkiä väsymyksestä, en oman rytmin mukaan. Nyt sitte pikku hiljaa, on alkanu nukkua meidän parisängyssä päiväunia, mutta niin, että ovi on auki. Heti ku pistää oven kiinni, niin herää. Voithan kokeilla esim. sitä, että et yritä nukuttaa vauvaa huoneeseen vaan johonkin siihen lähelle (esim. koppaan) jossa itte teet askaria. Toinen keino voi olla kantoliina.Yritähän jaksaa siellä pienen lahjas kanssa =)

t.Viikunapuu ja neiti 3kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on alkanut yötkin olla levottomia. Jos ei ole nälkä niin muuten ähisee ja pöhisee. Alkanut syömään 2krt yössä. Ennen saattoi nukahtaa 22.00 ja syödä vasta 5.30. Päivisin nukutaan tunti-pari, jos ollaan lenkillä. Muuten ottaa vain pikku torkkuja päivän mittaan. =))

Täysimetyksellä mennään.

Ehkä joskus tasoittuu....

Tiheän imun kausikin meillä oli taas, ja yölläkin söi muutaman yön. NYt taas viime yön nukkui nukahdettuaan klo 23 maissa. Aamulla klo 07 maissa heräsi syömään, ehkä klo 04 tais syödä myös ihan vähän, hämärät muistikuvat (perhepeti). Näin meillä... Päivät menee myös ihan koko aika pientä torkkua ottaessa vaan, ja tuntuu että olisi koko aika valveilla vaan. Eikä malttaisi syödäkään. Ja kun väsyy, niin sylissä vaan ja seurustelua vaan koko aika muutenkin kaipaisi. Onneksi tämä vaihe ei kestä kauaa, kun sitten alkaa löytyä ne rytmitkin joskus. Vaunuihin panen joskus että sais edes yhdet pidemmät unet, mutta niissäkään ei nyt enää viihdy kuin liikkuvissa vaunuissa tässä iässä, muuten herää heti. Ja kohta, kun tästä päästään, niin ei viihdy vaunuissa laisinkaan (paitsi nukkuessa), vaan pitää NÄHDÄ kaikki.

3kk ja 3vrk

Tänään tuli sekin todettua, kun piti lukkiutua invavessaan syöttämään lopulta. Kuitenkaan en pidä tätä lasta yhtä mahdottomana kuin esikoista, joka vierasti vieläkin enempi. (Jos se mahdollista...). Tämä vauva sentään juttelee mahdottomasti, ja seurustelee sieltä sylistä kaikille, kuin itse aurinko. Esikoinenkin hymyili kyllä, mutta selvästi ujompi ja herkempi vielä oli. Rytmikin löytyy varmaan joskus 5-6 kk iässä, olettaisin, kuten esikoisella. Tosin sehän vaihtui sitten vielä moneen otteeseen joka viikko/kuukausi jne, joten ei sitä voinut sittenkään vielä kiveen hakata. :)

Eli vähän samoin kuin teillä.Nukkumaan menee joskus 21 aikaan. Herää vajaan tunnin päästä syömään. Ja usein vielä toisenkin kerran tunnin päästä. Sitten nukutaan noin 09-10 asti. Kerran syö aamuyöllä vaihtelevaan aikaan.Aamulla pari tuntia hereillä ja sitten nukutaan 45 min. Taas pari-kolme tuntia hereillä ja nukutaan 45 min. Illalla vielä sellaset puolen tunnin unet.Syö pelkästään äidinmaitoa ja nyt parina päivänä ollut vissiin tällainen tiheän imun kausi. Päivisin syö usein tunnin väleinkin ja yöhön tullut toinenkin syöttö.Nukkuu omassa sängyssään, joskus saattaa nukahtaa sitteriin, niin annan olla siinä. Vaunuissa ei tykkää olla, ellei ne liiku.Itekkin toivoisin jotain pidempää pätkää noihin päiväuniin, niin vois esikoisenkin kanssa ulkoilla joskus vähän pidempään tai sais tehtyä jotain muita hommia oikein ajan kanssa :) Mutta, hyvä kun nukkuu öisin.Neilikka ja tyttö vajaa 3,5 kk

3 kk poika menee nukkumaan (suostuu menemään nukkumaan...) 22-23 välillä ja herää lähes aina 7.30. Yöllä syödään 2-3 kertaa. Ekat päikkärit on viimestään jo 9.00 ja nukkuu 2-4 h. Sitten hereillä tunti pari ja taas päikkärit 1-2 h. Loppuillan aikana ottaa vielä parit kolmet nokoset 30-45 minuuttia. Kahet ekat pitkät päikkärit on ulkona. Sisällä ei ikinä nuku montaa tuntia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat