Vierailija

Mies aina hokee, että kun uunin lämmittää niin se maksaa paljon. Ettei saa liian usein lämmittää ja tehdä uuniruokaa.

Kontrolloitteko muut jotenkin uunin käyttöänne?

Kommentit (12)

UUNI

Tavallisen ylä-alalämpöuunin esilämmitys 200 asteeseen vie sähköä 0,3-0,6 kWh eli noin 5 senttiä. Kun uunia pidetään päällä tunnin ajan, se käyttää sähköä keskimäärin 0,5-0,9 kWh eli noin 7 senttiä. Kiertoilmauunin sähkönkulutus on vähän alhaisempi. Se johtuu tehokkaasta ilmankierrosta ja alhaisemmista paistolämpötiloista.http://www.energia.fi/page.asp?Section=4190&Item=787

ja näin säästää rahaa.Mikä lämmitys teillä on? Jos lämmitätte sähköllä, samahan se on, lämmittääkö sitä huonetta patteri vai uuni.Toi mittarin seuraaminen voisi olla hyvä idea. Tuleepahan sitten tarkistettua todellinen kulutus.mielestäni järkevämpiä säästökohteita ovat elektroniikan valmiutilat, vuotavat ikkunat/ovet, käyttämättömien huoneiden lämpötilan pito 21 asteessa (16 astetta riittää) sekä yleensäkin huoneiden lämmön pito yli 21 asteessa (21 riittää, lämpöisempi on tuhlausta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja teillä on sen käyttöohjekirja vielä tallessa, niin sieltä voi katsoa kulutuksen.Varmasti jos ihan kauhean tiukaksi menee tuo väittely miehesi kanssa, niin paikalliselta sähkölaitokselta voi lainata (ainakin täällä meilläpäin voi) sellaisia energiankulutusmittareita jotka kertovat sitten totuuden asiasta.Täytyy sanoa että tosi tympeä äijä sulla. Täytyyhän ihmisten syödä. Ei se ruoka kylmässä uunissa valmistu. Varmaan pakottaa sut ostamaan ruoan raaka-aineetkin Lidlistä, laadusta ei niin väliä kunhan saa halvalla. Jos olisin sinä, niin hakisin sen mittarin lainaan ja tutkisin ja vertailisin esim. uunin ja tietokoneen virrankulutusta. Tai mikä se onkaan sitten sellainen sähkölaite jota miehesi käyttää. Hankkisin siis kättä pidempää tietoa sitä hetkeä varten kun ottaisin asian puheeksi.

Eli siitä vaan leipomaan, ottakaa tarkat hinnat sähköyhtiöltä, mutta sanoisin, että jos 5kertaa viikossa lämmitätte uunin ja teette normaalisti ruokaa niin 1kk sähkölasku siitä on joku pari euroa. (?)

Jos teillä on hella vanhaa mallia niin onhan se toki energiaavievää, mutta uudemmalla hellalla jopa parempi kuin perin levyn kuumentaminen..

Lämmitä uunia rauhassaMies taitaa olla turhan nuuka!?!?Sitten se mitä leivinuuniin tulee niin meillä maksaa vain vaivan hakea puut liiteristä - omasta metsästä tulleet. =)

mutta uudet uunit lämpenee nopeasti ja ovat energiankulutukseltaan tehokkaita.Kyllä taitaa olla aika pihi tuo miehesi jos kerran uunissa ei saisi ruokaa laittaa...Esim. vertaapa sähkösaunan lämmittämiseeen menevää energiaa...Käske miestäsi olemaan lämmittämättä saunaa, niin eiköhän nuo marinat lopu, tai sitten ala laittaa avotulella ruokaa;) HIH

..sitten kannattaa uuniin käytöö alkaa kyttäämään. Ja olen pikkuisen eri mieltä tuosta että tekis isot satsit ruokaa kun nyt tuli uuni lämmitettyä; siinä ei säästä mitään, ne ruuat täytyy sitten pakastaa(maksaa ) ja lämmittää (ja taas maksaa). Ja kaiken kukkuraksi säilytyksessä maku kärsii...

jos tosiaan haluaa uunin käytössä säästää niin silloinhan kannattaa tehdä samalla kertaa isompia satseja ja useampia, sekä hyödyntää jälkilämpö.

Gorenje

Minulla Gorenje uuni, kuluttaa 1 kWh tunnissa sähköä kun paistan 220 asteessa kanaa tunnin. Käytän tavallista, en kiertoilmauunitoimintoa.

Vierailija

Lämmityskaudella se nyt on aivan sama paljonko sähköä käyttää.

Jos suuren määrän kerralla tehden ei rahaa säästäisikään, niin vaivaa ainakin säästää. Ja moni, varsinkin uuniruoka vain paranee seuraavaksi päiväksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat