Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (65)

No ne miehen tulot just puuttuu, kun odotetaan Kelan päätöstä! Päätöksessä on kestänyt ihan järkyttävän kauan, kun laskevat myös työeläkkeen eivätkä jostain syystä x tunnu osaavan sitä laskea. Siksi juuri olemme sossun asiakkaita. Sossu sitten perii maksamansa toimeentulotuet aikanaan eläkkeestä pois.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kypros, Tunisia, Kreeta tavapaikat ym. tuli kierrettyä silloin. En tiedä mikä on linjaus nykyään, onko kukkaronnyörit kiristyneet... olimme silloin opiskeijaperhe

Eikä ollut silloinkaan varaa, kun opiskelijoina oltiin pitkäaikaisasiakkaita sossussa. Ja pihisti eletään: lasten vaatteet on lähinnä kierrätystavaraa tuttavaperheiltä, omat vaatteet kirpparilta (jos on varaa sieltäkään ostaa) ja todellakaan ei ole varaa ostaa esim. kokolihaa tms. vaan ainoastaan halpoja: jauhelihaa, halvinta laatua makkaraa, kalapuikkoja... Ja kaikki tarjoukset pitää käyttää hyväksi ruokaostoksilla. Kovin usein ei ole varaa ostaa hedelmiäkään.

siis huijaatte, sillä kaikkien tilien tiedot pitäisi ilmoittaa sossuun

Ja sossu ei maksa vaatteita, ne sisältyvät perusosaan.

Kunpa joku antaisi teidät ilmi, työttömät eivät saa lähteä kahdeksi viikoksi mihinkään, viikko on se raja jonka voi olla pois, sillä työttömän pitää olla työmarkkinoiden käytettävissäVierailija:

Lainaus:


Työttömyyskorvaukset nostamme ja osan niistä laitamme tilille, johon sossun tantat eivät pääse käsiksi. Hyvin pystymme tekemään yhden matkan talvella jonnekin kauas ja kesällä pääsemme vielä kotimaan matkalle. Ei ainakaan meiltä koskaan ole evätty rahaa. Eivätkä sossussa niin kovin tarkkaa kysele. Näin meillä on toiminut jo vuosia.

Helmikuussa lähdemme Brasiliaan 2 viikoksi SOSSUN RAHOILLA.

Sekä minun osa-aikatyöstäni saamani palkka.

Menoina vuokra,sähkö,kotivakuutus,lisäksi meidän kunnan sossussa on lapsiperheille tälläinen " etuoikeutettu" tulo,eli tuloista ei huomioida lainkaan 50e/hlö.Nyt tosin mies on työssä,vakituisessa sellaisessa ja liksakin sitä luokkaa,että ei kannata edes sossun ulko-ovelle mennä.T:27

Vierailija:

Lainaus:


Uteliaana kysyn, että mitä tuloja teillä tuolloin oli, viime kesänä? Entä mitä menoja?T: se, joka odottaa Kelan päätöstä eikä voi ostaa edes ehjiä vaatteita risojen tilalle.

Ja me kyllä lomailimme suomea kiertelemällä kaksi viikkoa ja eka viikko meni lappia kolutessa.

Eli kyllä se periaatteessa on mahdollista,että sossun+kelan tuilla pääsee lomalle.

Niin ja meidän ei todellakaan tarvinnut olla loman vuoksi PÄIVÄÄKÄÄN syömättä tahi säästää mistään muusta.

Jos rehellinen ihminen jää hetkeksi työttömäksi ja tarvitsee tilapäistä apua sossusta (tähän se on oikeasti tarkoitettukin), ei hän saa juuri mitään. Mutta vuosia erilaisilla tuilla keplotelleet ja pelkästään oikeutensa (velvollisuuksista viis) hyvin tuntevat sossun vakkarit onnistuvat saamaan aina vain lisää ja lisää.

Olis sulla rahaa, jos haluaisit. Turha väittää muuta. Ehkä haluat muuten elää leveästi tai sitten kartutat omaisuuttasi (esim maksat asuntoasi), jonka voit tarvittaessa myydä ja saada rahat. Minusta on oikein, että sossun asiakkaatkin voi matkustaa. Itse en ole koskaan ollut sossun asiakas.

oikea toimeentulotuen varassa elävä käy missään ulkomailla, niillä rahoilla ei matkusteta edes naapurikaupunkiin. Mitä nyt tietysti porvoolaiset käyvät maailmanympärysmatkoilla Kelan rahoilla ja toimeentulorahoilla.....Olen itse muutaman kerran elämäni varrella joutunut olosuhteiden pakosta sossun elätiksi ja tiedän että ne rahasummat ovat niin niukkoja että ne nippanappa riittävät ruokaan, kaikenlisäksi halpaan ja kehnoon sellaiseen, niillä rahoilla ei juhlita eikä matkustella. Tai matkustetaan mutta ollaan sitten pari viikkoa ilman ruokaa, eikä sekään kivaa ole. Tietysti Porvoossahan asiat ovat toisin.Ei kannata uskoa mitä joku provoilija kirjoittelee. Jos hän eläisi pelkän toimeentulotuen varassa, hän ei kirjoittaisi tänne moista paskaa. Kukaan ei elä niillä rahoilla leveästi. On ilkeää ja julmaa pilkata ihmisiä jotka ovat joutuneet sossun armopalojen kerjääjiksi, heillä on todellakin vaikeaa ja jos heillä on lapsia, hätä näiden toimeentulosta on sydäntäsärkevää.

Vaan tuota en kyllä niele, että joku " pimittää" työttömyyskorvauksensa sossulta. Sieltä on pääsy Kelan tiedostoihin, josta näkyy mustaa valkoisella, mitä tukia kukin saa. Eikä millään kunnalla ole enää nykyisin varaa jakaa rahaa yhtään ylimääräistä. Kaikki lasketaan ja mietitään tarkkaan. Harkinnalla tulee tosi nihkeästi, ennaltaehkäisevänä (esim. uhka joutua asunnottomaksi) mahdollisesti hiukan helpommin.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat