Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei! Olemme menossa naimisiin ensi elokuun lopulla, jolloin kaksoset ovat n. 1 v 3kk ikäisiä. Haluaisimme lähteä häämatkalle etelään, mutta ei raaskita jättää vauvoja tietenkään kotiin hoitoon. Utopiaako? Tyttö todennäköisesti kävelee jo silloin, poika ei ehkä ainakaan kunnolla.Suurin mietityksen aihe on rattaat. Meillä on Hartanin yhdistelmävaunut. Niistähän saa rattaat, mutta ne ovat kamalan painavat. Pitääkö siis yhden matkan takia ostaa sateenvarjorattaat? Onko kaksosten sateenvarjorattaita edes olemassa vai tarvitaanko kahdet?Tuon ikäiset lapset matkustavat kai ilmaisiksi, mutta entä lentokoneessa. Jos ei maksa lapsesta, ei kai saa paikkaakaan? Yksi paikka lienee kai aika välttämätön. Onko kokemuksia?Mikähän kohde olisi mielestänne kiva lastenkohde tuon ikäisille taaperoille? Mitään kovin erikoista emme tavoittele. Pääasia että päästään pitkästä aikaa lomamatkalle.

Kommentit (14)

me olemme matkustaneet kaksostemme kanssa tosi paljon

2 kk ruotsin risteily

4 kk 2 viikkoa kanarialla

6 kk hotelli viikonloppu tallinnassa

9 kk 2 viikkoa Kreetalla

13 kk viikko Lontoossaja ehkä muitakin reissuja. Mutta lasten kanssa on kivaa ja pärjää kun vain oma kestävyys hankalissa tilanteissa pitää. Hankalinta on odottelu lentoasemilla ja tietysti itse lento matka vaatii pientä kestävyyttä. Jos taloudellisesti on mahdollista niin suosittelen ottamaan omat paikat lapsille. Jos et ota heille paikkoja ette saa istua miehen kanssa samalla penkkirivillä. Eli vain yksi sylilapsi per penkkirivi.Joillakin matkanjärjestäjillä on tarjota kohteissaan rattaita. Ilman mitään rattaita voi liikkuminen olla rankkaa. Meilläkin on Hartanit ja ovat kyllä liian raskaat matkalle. Matkat olemme tehneet Inglesinan matkarattailla. Tosi edullisesti saa myös matkarattaita jos ottaa kahdet yksikkörattaa (todellisuudessa ovat kätevät kun kaksi voi työntää).Ruoka tuskin enää yli vuoden vanhoille on ongelma ja laktoositonta maitoakin olemme kaikkialta löytäneet.Teille varmasti tulee huippukivaa kun lapset pääsevät pulaamaan ja nauttimaan teidän kanssa oleilusta lämmössä!!!Ei kuin hyvää matkaa!!!!strega ja 3 mimmiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me ollaan lähdössä piakkoin 10 kk kaksosten kanssa Kanarialle ja vähän hirvittää, mitä siitä tulee. Hotelli ei ole lapsiystävälliseksi mainostettu, mutta siellä on ilmeisesti mahdollisuus saada vauvoille pinna/matkasängyt.Eniten jännittää 6 tunnin lentomatka. Lapsien matka maksaa 50 E/nenu ja siihen ei tosiaankaan sisälly omaa istumapaikkaa. Lisäksi matkatavaraa tulee hurjasti: vaippoja, purkkiruokaa, korviketta, puuroa, pulloja, leluja, lasten makuupussit ym. Ollaan totuttu miehen kanssa lähinnä rinkkamatkailuun, joten tämä on vähän erilaista.Meillä on myös vaunuina Hartanit, mutta ajattelimme jättää ne kotiin juuri tuon painon vuoksi. Mukaan otamme kaksosten sateenvarjorattaat(MacLaren Rally twin), jotka saa vuorattua suht mukaviksi noinkin pienille äitiyspakkauksen makuupussien avulla. Sellainenkin uusi tieto saatiin, että lentoyhtiöillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta kuljettaa kaksosten rattaita ilmaiseksi, olivat ne sitten kuinka pienet tahansa. " Hyvää hyvyyttään" niitä on tähän asti (ja toivottavasti tästäkin eteenpäin) kuljetettu.Ajateltiin ottaa myös jonkinlaiset kantoreput/rinkat mukaan, niin pääsemme liikkumaan joustavammin lentokentillä ja kohteessa.Saa nähdä miten sujuu :-)!!T. Birdis

Mulla ei vielä ole kokemusta kaksosten kanssa matkailusta, mutta lasten kanssa matkustelusta muuten kyllä.

Meille korvalääkäri neuvoi laittamaan Nasoliinia nenään noin puoli tuntia ennen nousua ja laskua. Laitoin itsellenikin ja ne tehosivat!

Syksyllä ei ollut Cilopriniä apteekissa, myyjä sanoi, että maahantuonti on lopetettu, kun Suomen myyntierät on niin pieniä, mutta Yliopiston apteekki yrittää kehittää omaa vastaavaa tuotetta.. en ole käynyt kysymässä, josko ovat onnistuneet.

Hauskaa lomamatkaa koko perheelle!

Juuri varasin matkan elokuun alkupuolelle Kreikkaan. Kaksoset ovat tuolloin juuri 1 v 3 kk.Rattaat ovat aiheuttaneet mullekin pään vaivaa, käytössä Hartanin yhdistelmät, joiden mukaan ottoa en edes harkitse. Ajateltiin ostaa erilliset kevyet sateenvarjorattaat (kuitenkin sellaiset, että saa makuuasentoon) ja sellainen yhdistämisosasetti, josta pari kuukautta sitten tällä listalla kerrottiin (eli siis, että saa ne kaksi erillistä vaunua tarvittaessa yhteen). Yleensä liikutaan miehen kanssa yhdessä, joten on helpompaa ja kätevämpää kun toinen työntää toista ja toinen toista (lisäksi tuolla etelänmailla harvemmin on jalkakäytäviä ja tietkin ovat kapeita).Me ollaan ennen lapsia paljon matkusteltu, asuttukin ulkomailla. Mutta kyllä nyt joutuu ihan huomattavasti enemmän suunnittelmaan lähtöä, tutkailemaan kohdetta yms.Palataan asiaan vielä kevään mittaan!

Marika ja mukelot

Kannattaa ottaa vaikka selvää, millaiset kadut kaupungissa on.Esim Haniassa Kreetalla saatiin sääliviä katseita osaksemme, kun rytyytimme yksösten pienirenkaisilla sateenvarjorattailla venetsialaisen sataman mukulakivipinnoitteilla. Ne rattaat oli tosin ihan lainassa matkatoimistolta, omat mukanaolleet oli hiukan liian isot silloisen vuokra-auton takakonttiin.Tosiaan sillä rattaiden painolla ei mielestäni ole suurta merkitystä, kun niitä ei kuitenkaan joudu mihinkään nostelemaan. Käyttömukavuus on se ehdoton valitsemiskriteeri mielestäni.

Ei voi muuta kuin nostaa hattua kaikille sankarimatkailijoille! Meidän 1v 3kk kaksosia on vaikea saada lähtemään edes ulos saatikka etelään! Hyvää matkaa vain.

Päädyttiin ostamaan Marco Sky Twin-rattaat ja olivat aivan loistavat. Niitä ei saa makuuasentoon (takimmaisen saa lepoasentoon) mutta olivat aivan loistavat lomamatkalla (ja kotioloissa kauppareissuilla). Meidän lomakohteessa ei tosin ollut kovin paljon mukulakivikatuja vaan enemmänkin tasaista asfalttia/soraa. Soralla tietysti hiukan huonot työntää, kuten kaikki sattarit. Mutta nämä rattaat meni todella pieneen tilaan (vie samanverran tilaa kuin yksösten kuomulliset sattarit säädettävällä selkänojalla), olivat mielestäni kevyet ja mahtuivat joka paikassa hyvin. Päiväunet nukuttiin aina hotellilla, lapset nukkuivat paremmin viileässä ja pieni tauko auringonpaisteesta oli tarpeen myös aikuisille... =)Hauskaa lomaa kaikille; muistakaa pakata matka-apteekki ja paljon kärsivällisyyttä sekä hyvää mieltä mukaan!P.s Tässä vielä linkki rattaisiin (toivottavasti toimii):

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000CE8V3C/104-6301644-098...

Me ollaan reissattu lastenkin kanssa etelässä: esikoinen oli 1v3kk ekalla reissullaan, kakkonen oli ekalla reissulla 9kk ja kaksoset viime vuonna muutaman päivän yli 1v. Kivasti nuo kaikki pariviikkoiset ovat sujuneet.VAUNUT: Meillä oli tuplille mukana TwinCeroxit ihan siksi, että niissä oli hyvin tilaa ja isot renkaat työnnellä myös hiekalla ja mukulakivillä. Koko ei ole ongelma, koska ei niitä tarvitse mihinkän nostella. Hotelleissa ollaan aina jemmattu rattaat johonkin syvennykseen, eikä suinkaan viety huoneeseen asti.

Kun ollaan pakattu kamoja, rattaisiin mahtuu sinne alakoriin hyvin esim vaippapaketti yms särkymätöntä. Kentällä ne laitetaan muoviin ja lähetetään ruumaan. HelsinkiVantaalla on rattaita, joissa lapsia voi työntää. Säästäkää ne rattaiden muovit, kaikilla lentokentillä ei vastaavaa systeemiä ole.LENTOKONE: Tosiaan sillä 50 eurolla ei saa lunastettua istumapaikkoja pienille. Meillä oli onni, että saatiin se babybasket eturivin paikka, niin ruokailu oli helpompaa. Lentoemot kyllä tuo ruuat eri aikoina, joten kumpikin vanhempi saa syödä ruokansa lämpimänä. kun toinen syö, kaksoset voi olla vaikka roisen sylissä syömässä leipää ja lukemassa kirjaa tms ja sitten vaihto.RUUAT: 1v kaksosille otettiin valmista ruokaa 2 viikoksi niin, että kummallekin oli 1 valmis purkkiruoka / päivä. Asuttiin huoneistohotellissa ja kokkailtiin ajoittain itsekin, joten toinen ruoka valmistui siinä. Ja söivätpä he sitten tavernassakin jotain iltasella, mm moussakaa, mustekalaa ja salaattia :)

Puurona oli niitä Elovenan minuutti-juttuja, mutta murot ja jugurtti maistuivat aamupalalla loistavasti.

MAITO on sitä makeampaa etelämaalaista maitoa, mutta hyvin maistui. Jos joku reissa korvikevauvan kanssa, mm Nestlen erilaisia NouNou korvikejauheita on ihan tavallisissa kaupoissa ja apteekeissa.VAIPAT otettiin mukaan suurimmaksi osaksi täältä. Etelän kohteissa vaipat tuppaavat olemaan aika paljon kalliimpia. Oli matkalaukuissa ja ruumaan menevissä rattaissa sopivasti tilaa, niin laitettiin sitten mukaan valmiiksi.KOHDE: Me tykätään Kreikasta ja erityisesti Kreetan saaresta. Joitain hyviä vinkkejä ja vastauksia saat http://www.kreikka.net keskustelu-forumeista. Ensi kesänä mennään pesueen kanssa 3 viikon keikalle :)

Se verran, että niitä ei kai ole enää apteekeissa.Olisin tarvinnut viime maaliskuussa pojan otiittiin ciloprin-tippoja, mutta apteekissa oli yllätys: puuduttavat korvatipat on vedetty pois markkinoilta.

Apteekki koitti selvittää, onko korvaavaa tuotetta tulossa, mutta tulos oli, ettei olisi. Jälkitarkastuksessa kerroin lääkärille, että puuduttavat tipat on vedetty pois ja se totesi, ettei se ole kova yllätys. Asiasta on kuulemma puhuttu lääkäripiireissä mm siksi, että niitä annetaan liian helposti liian kauan kotihoitona korvatulehdukseen ja seurauksena on pahojakin tilanteita.En tiedä nykytilannetta, mutta maaliskuussa tosiaan apteekissa oli vain myyntierää, jossa viimeinen käyttökuukausi taisi olla 6/2005. Kannattaa siis tarkistaa nykytilanne.

Mekin reissataan tyttöjen kanssa kohta, lähdemme lasketteleen Zell am Seehen. Tytöt on silloin 1v. ja 2vkoa. Aiempaa kokemusta lentomatkoista on Wienin reissulta, kun tytöt oli 3,5kk.Rattaista, ekalla reissulla meillä oli Itävallan keväässä tuplasattarit, Inglesinat. Nyt tarvii varmaan ottaa mukaan isommat vaunut (TFK Twinner Twistit). Typykät ei nuku päikkäreitä kuin vaunuissa ja Inglesinoissa tila alkaa loppumaan. Istumaan kyllä mahtuvat, mutta uni tuskin niissä tulee. Viimeksi Helsingin kentällä eivät päästäneet meitä tuplasattareiden kanssa portille, toisessa päässä se oli itsestään selvää. Kannoimme vauveleita kantorepuissa. Nyt mietittiin, tarvisko hakea vauvarinkat. Neidit painaa jo 10,5kg ja toinen varmaan 12kg tällä hetkellä.Vauvaa on koneessa helppo pitää sylissä ja tilakin vielä riittää. Koneesta saa lisäturviksen, jolla vauva kiinnitetään aikuisen turvavöihin. Yksivuotiaiden kanssa saattaa tulla kyllä ahdasta, jos kone on kovinkin täynnä. Meillä lähtee tällä kertaa onneksi isovanhemmat mukaan, joten voidaan vaihdella syliä. Jos lapselle haluaa oman paikan, siitä tarvii sitten maksaa erikseen.Muista ottaa koneeseen leluja ja kirjoja + omaa syömistä ja juomista, niin hyvin se menee. Apteekista saa korviin puudutustippoja, jos haluat pelata varman päälle.Masuvaivojen välttämiseksi ainakin minä pakkaan vielä NAN-jauhetta mukaan. Tytöt on siirtymässä pikkuhiljaa normaaliin maitoon, mutta olis kurja jos loma menis pilalle masuvaivojen takia.Terkkuja,

Frankie & tytöt 11kkMielenkiinnolla niitä olen minäkin lukenut, jospa joskus uskaltaisi koko konkkaronkalla.

Me olemme syksyllä menossa Kanarialle, mutta mukaan pääsee tällä kertaa lapsistamme vain 11-vuotias ja 3-vuotias. Matkantekohetkellä 1v9kk kaksoset jätämme kotiin. Minua kyllä harmittaa tämä ratkaisu, mutta se oli mieheni ehdoton vaatimus reissuun lähdölle. Ja ehkäpä tosiaan nyt on parempi mennä näin, voisi olla melko hankalaa koneessa kahden sylilapsen kanssa, kun tuo matkantekohetkellä 3,5-vuotiaskin vaatii melkoisesti apua. Tämä kun on vielä meidän perheelle ensimmäinen yhteinen etelänloma, aikaisemmin on vaan aikuiset käyneet erikseen (joskus tsiljoona vuotta sitten;)Mutta kertoilkaahan lisää kokemuksianne, niistä saa paljon arvokkaita vinkkejä. Ehkäpä joskus meilläkin on varaa tehdä uusi reissu, johon sitten pienimmätkin pääsee mukaan!Hauskoja matkoja ja matkansuunnitteluja kaikille!!!Pikkis sekä tuplapariskunta 1v4kk ja " isot" pojat

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat