Seuraa 

Miten muiden kotona nukutaan? Meidän poika nukkuu melko levottomasti, saa käydä korjaamassa tutia vähän väliä tai sitten pitää poju kääntää takas selälleen/kyljelleen kun on pyörähtänyt mahalleen ja ähkii kun ei jaksa kauan olla massullaan. Ja tämä siis yöllä...Hän syö n.2-3 kertaa. Rintaa poika ei enää saa ja kapaloihin en halua poikaa laittaa (pienempänä pidettiin) kun tuntuu, ettei se ole pojastakaan kivaa. Milloin se yö uni rauhoittuu???Syömisestä myös päivällä: Meillä poika saa melko paljon perunaporkkanaa kun maissivelliä hän ei jostakin syystä kestä (pulauttelee enemmän ja itkee mahakipua) joten olemme syöttäneet sitten turvalliseksi koettua perunaporkkanavelliä ja sosetta. Kysynkin, että onko kukaan antanut vellejä jotka on tarkoitettu 5 kk eteenpäin 4kk ikäisille muksuilleen? Kun tuntuu, että perunaporkkanavellin syönti jatkuvasti on niin yksitoikkoista. Tietysti soseita voi erilaisia antaa, mutta haluaisin antaa vellejäkin....Poika on saanu jo tuhtimpaa ruokaa 2,5kk lähtien kun tutteli ei enää riittäny pitämään nälkää ja neuvolasta annettiin lupa alkaa syöttää velliä. Onko kellään kokemuksia???

Kommentit (5)


Miten muiden kotona nukutaan?- Se taitaa olla aika yksilöllistä, mutta meillä Santtu nukahtaa yöunille klo 22-24 välissä ja herää ekan kerran vasta 9-10 aikaan. Ei siis tarvitse edes tuttia tms. laittaa yön aikana. Meillä yöt rauhottui kiinteiden alottamisen aikoihin eli n. 2 kk :n iässä. Mutta en usko että kiinteillä oli mitään osuutta asiaan. Santtu nukkuu toisella puolella kämppää omassa huoneessaan, kun ei tahtonut nukkua oikein hyvin meidän sängyn vieressä.

Kysynkin, että onko kukaan antanut vellejä jotka on tarkoitettu 5 kk eteenpäin 4kk ikäisille muksuilleen?

- Siis meillä ei Santun vatsa kestänyt lainkaan vellejä. Ja aloitimmekin syömään heti puuroja, kun tuttelia meni jo 1,5 l/vrk. Nyt syödään aamupuuro, päivällä perunaa. tms ja iltapuuro ja " väliajalla" maitoa...

Ei siis ollenkaan vellejä...En tiedä oliko apua, mutta näin meillä.- Tartsa -

Meillä poika reilu 4kk ja samanlaista levottomuutta yöllä on meilläkin.

Yöunille mennään n. klo 19, klo 22-23 syötän ekan kerran ja toisen klo 2-3, aamulla heräillään n. klo 7.

Ei tapahtunut muuten meilläkään mitään vellin/kiinteiden aloituksen yhteydessä, siis unien pidentymistä. Tasan samana on pysynyt.

Toisilla kun jo pelkkä iltavellin aloitus poistaa yöheräämiset.Meillä onneksi tuo öisin masulleen kääntyily vaihe meni jo 3kk iässä. Onneksi ei osannut vielä silloin kääntyä kuin oikean kyljen kautta, niin tajusin laittaa sängyn oikeaa laitaa vasten nukkumaan. Ei päässyt enää kierähtämään. Ja nyt ei sitä enää ole öisin harrastanutkaan.Mutta nykyään sitten herätään keskellä yötä kauheaan höpötykseen, kun poika saa " puheripulin" ja papattaa sängyssään ihan pirteänä.

Harvoin klo 2-3 syötölläkään enää saa samantien untenmaille, vaan ensin pitää höpöttää useampi minuutti :)Me ollaan syöty velliä 2,5kk alkaen, kasvissoseita 3kk alkaen ja hedelmäsoseita 4kk alkaen.

Ja suurinta herkkua meilläkin taitaa olla pe-po -sose ja -velli :)

5kk-vellejäkin on kokeiltu jo vaihtelun vuoksi.

5kk ikäisenä ajattelin sitten alkaa tutustuttamaan puuroihin.

Näin meillä syödään ja nukutaan! :o)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän reilun neljän kuukauden ikäinen tyttö nukkuu vaihtelevalla menestyksellä. Kolmen kuukauden iässä saattoi nukkua koko yön putkeen mutta nyt heräilee monta kertaa yössä. Yöunille tyttö menee yhdeksän aikaan ja herää ensimmäisen kerran syömään 3-4 aikoihin, seuraavan kerran 6-7 aikaan. Yöunilta herätään puoli 8 tai 8 aikoihin.Nyt kun olen antanut tytölle jo soseita, on yöunet mielestäni lyhentyneet ja muuttuneet katkonaisiksi. Hassua sinänsä, että muut ovat kertoneet juuri päinvastaista - yöunet ovat toisilla pidentyneet. Nykyisin saatetaan herätä jo 23.00, 00.00, 01.00.. jne Yleensäkin keskiyön vaiheilla uni on katkonaista ja saa käydä laittamassa tuttia suuhun ja kääntämässä sängyssä oikein päin.Velliä meidän tyttö ei oppinut syömään mutta perunaporkkanasose on aivan mieletöntä herkkua! Paljon parempaa kuin päärynä!

Meillä oli yöt levottomia, syötiin kahden tunnin välein vähintään plus kaikki muut kitinät, kunnes siirryttiin nukkumaan vatsallaan. Santtu menee nukkumaan klo 21 ja syö klo 1-2 ja 4-5. Aamulla poika siirtyy viereen nukkumaan kuuden maissa, kun omassa sängyssä alkaa olla levotonta. Heräilemme puoli kasin ja ysin välissä.

Syömme rm:a vain vielä.

Meillä myös poika joka tulee pian 4,5 kuukautta ja yöt olleet tosi risaisia viimeisen viikon parin ajan. Tuttia saa olla laittamassa tuon tuostakin ja esimerkiksi viime yönä valvottiin tunnin verran. Olen kyllä sitä mieltä, että valvominen johtuu ihan kaikista uusista asioista mitä pikkuherra on oppinut päivän aikana; ei ainakaan vaikuta nälkäiseltä eikä kipeältä kun ei itke. Kauheasti touhuaa vaan kaikkea keskellä yötä ja on pirteä kuin peipponen.

Meillä myös siirryttiin kiinteisiin 4 kuukauden iässä ja perunaporkkanasose on täällä myös herkkua. Itse olen iltaisin antanut maissivelliä sekä sitä perunaporkkanavelliä. Kun tuntui, ettei se 200 ml velliä riitä niin jatkoin sitä velliä NAN korvikkeella ja poikahan söi hyvällä ruokahalulla 300 ml. Ehkä voisit laittaa korviketta sinne perunaporkkanavellin sekaan niin tulisi hieman vaihtelua. Itsekin tässä innolla odotan kun pääsee puuroja pojalle antamaan. Ajattelin kuitenkin odottaa siihen 5 kuukauteen mikä on neuvolan suositus.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat