Seuraa 

voisiko kyseessä olla dysfasia? Ei tietenkään yleistäen. Kummityttöni ei puhu kuin muutaman sanan, katsekontakti puuttuu välillä ja tyttö on kuin omassa maailmassaan. Ymmärtää puhetta kuitenkin kohtalaisen hyvin. Olemme kaverini kanssa pähkäilleet asiaa, mutta neuvolan mielestä puhumattomuutta saa olla 2,5 ikään asti. Luin aikaisemmasta ketjusta, että jollain oli todettu dysfasia ja ei puhunut kuin pari sanaa 2-v, mitkä asiat teillä joilla on todettu dys. ovat tulleet esille arkipäivässä eli mistä olisi jo syytä huolestua.

Kommentit (5)

Meidan kuopus taytti syksylla 2, ja syntymapaivansa tienoilla ei kylla puhunut viela kuin muutaman sanan, omaa höpinaansa vain. Ja sitten puhe alkoi sujua ihan yhtakkia, niin etta nykyisin ihan joka paiva huomaa uusia sanoja, pidempia ja monimutkaisempia lauseita ym ilmestyneen pojan kielenkayttöön. Ja kuten joku muukin sanoi, on lasten kuulo tosi valikoiva ei lapset eivat todellakaan aina reagoi aikuisten puhutteluun, jos heita ei huvita.

Se on kyllä tosi yksilöllistä,miten kukin puhuu ja missä iässä.

Meidän neiti täyttää tässä kuussa kaks vuotta ja sanoja ei tuu kuin ihan muutama ja en kyllä ole ollut vielä yhtään huolissaan.Tai oikeestaan itse sanottuja sanoja ei tuu kuin vauva ja kakka,mutta sitten kun käskee sanoa,niin sit tulee muutama muukin sana.

Eiköhän meilläkin vielä pulpateta oikeen olan takaa! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta meillä kaikki lapset alkaneet puhua vasta 2 vuotiaina.

Ihan pikkuisena tullut sanoja...sitten kun opittiin kävelemään ja kiipeilemään...puhe loppui täysin.Mentiin vaan ylös ja eteenpäin....ja hurjaa vauhtia.

Pari vuotiaana puhetta alkoi tulla nopeaan tahtiin runsaalla sanavarastolla.

Kannattaa jutella vaikeiltakin tuntuvilla sanoilla asioista...se pieni pää muistaa synonyymejä asioille yllättävän paljon.

mutta pari kuukautta myöhemmin tuli jo pitkiä lauseita. Nyt 2,5-vuotiaana puhuu jo melko sujuvasti. Ei kannata siis vielä huolestua...Kareen & pojat

Mutta jos lapsen käytös oikeasti huolestuttaa eli tosiaan on huomattavaa katsekontaktin puutetta ja omissa maailmoissa oloa, niin taustalla voi tietysti olla jotain muuta, josta kannattaa puhua neuvolassa. Lapset ovat kyllä taitavia olemaan regoimatta esim. aikuisen puheeseen silloin, kun eivät halua eli kannattaa miettiä, onko lapsi omissa maailmoissaan yleensä vai vain silloin kun keskittyy tekemään jotain mielenkiintoista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat