Vierailija

ja kiinteitä ei aloiteta millään. Sama rinnalla roikkuminen ja kiukuttelu päiväs aikaan. Eikö ihmiset tajua että vauvalla on NÄLKÄ? Itse aloitin kiinteät 5.5kk kun alkoi vuavalla tosiaan olla nälkä. Ei se sitä tarkoita että imetyksen pitää loppua. Pätemisenkö takia ei lapselle anneta ruokaa jos sitä tarvitsee? Kaikki ei tietenkään tarvitse mutta osa kylläkin.

Kommentit (15)

vatsa tarvii tauon. MUTTA: ei jaksa ainaista huutoa öisin, tutti kun ei kertakaikkiaan kelpaa. Lupaan opettaa nukkumaan pojan kun muutetaan pois täältä haisevasta kerrostalosta omakotitaloon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


aloitin kiinteät ja herää vieläkin ainakin 10 kertaa yössä. vatsavaivaa ja tottumusta tissiin kun ei syö tuttia. ei se aina ole nälkää.
Pakota se tutille.

Aloitin kiinteät päälle nelikuisena ja syö nyt kolme krt/pv,niin silti herää yöllä 4-6 kertaa tissille.Vaikka iltapuuron syö just ennen kun nukahtaa niin tunti tai pari nukkuu ja sit alkaa tissuttelu parin kolmen tunnin välein..

Oli siihenkin asti parin tunnin välein tissillä ja joi aina molemmat tyhjiksi. Hurja syömäri siis. Voi olla, etteivät äidit uskalla luottaa omaan arvostelukykyynsä ja seuraavat sitten suosituksia. Muistan mäkin vähän selitelleeni omaa ratkaisuani, vaikka suositus oli vielä tuolloin 4-6 kk täysimetys, ja vaikka tiesin päätöksen oikeaksi. Uutena äitinä on vaikea olla, kauheasti pitäisi päteä ja kukaan ei oikein sano suoraan, mitä missäkin tilanteessa pitäisi tehdä (koska vauvat on yksilöitä, eikä mitään patenttiratkaisua ole!).

Jos lapsi herää tunnin välein, niin sehän kertoo vasta siitä, että vauva ei osaa nukahtaa uudestaan! N. tunnin välein uni on vauvalla kevyempää, eikä kaikki vauvat itsestään osaa vaipua uudestaan uneen. Jos silloin saa aina tissin suuhun, niin lapsi ehdollistuu siihen, että uudelleen nukahtamiseen tarvitaan maitohörpsyt. Ja jos maitobaari on auki tunnin välein, ei vauvan tarvitsekaan syödä paljoa kerralla. Ei siis johdu maidon vähyydestä sinällään! Nimittäin sama ongelma voi olla pullovauvalla, joka saa ihan helposti ja nopeasti kuinka paljon vaan maitoa.

Tuttiin tottuneelle vauvalle voi tässä vaiheessa toki tarjota vain tutin, monet tyytyvät lutkuttamiseen:)Me oltiin myös ehdollistettu vauva nukahtamaan syömällä. Tästä tavasta opetellaan vieläkin pois, mutta yöt menevät jo hyvin, 8 tuntia ilman syömistä, ei enää heräile välillä. Päiväunilla herää tunnin välein ja tahtoo imaista muutaman hörpyn pullosta. Nukahtaa sitten pariin siemaisuun.Kyse on siis osoittain myös tavoista, joille lapsen on altistanut. Toki, jos unet korjaantuu pelkällä kiinteiden alottamisella suositusiässä, niin siitä vaan:)

Terve äiti ei pidä lasta nälässä, vaikka nykyään imetyshörhöilijöiden mielestä maito riittää ja riittää, vaikka ei oikeasti riitäkkään.

Olen aloittanut kiinteät 3kk:n ikäisenä osalle lapsistani, ihan neuvolan suosituksestakin.Ja imetän aina mahdollisimman pitkään, jopa yksivuotiaaksi, joten en ole tuttelimamma

aloitin kiinteät ja herää vieläkin ainakin 10 kertaa yössä. vatsavaivaa ja tottumusta tissiin kun ei syö tuttia. ei se aina ole nälkää.

Lääkärin mukaan vatsalle (myös pienelle) on tärkeää saada myös rauhoittua välillä. Suosittelivat 3 tunnin väliä. Että " tissiä joka itkuun" ei välttämättä ole pelkästään hyvä asia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat