Vierailija

Tietääkö kukaan millä maitoa saisi tulemaan enemmän? Lapseni oli alle 4 kk kun maito ei enää riittänyt hänelle lähellekään. Itse syön ja juon terveellisesti, liikun paljon ja nukun ihan riittävästi. Tarjosin rintaa usein. Nykyisin lypsämällä tulee yleensä huikeat 10 milliä.. tutteli on ollut pakko ottaa käyttöön, vaikka niin kovin mielelläni olisin imettänyt pitkään. Mitä voisi mahdollisen toisen lapsen kanssa tehdä toisin?

Sivut

Kommentit (33)

Mitään rauhoitteluja, kanniskeluja tai viereen nukuttamisia ei todellakaan tarvita. Ja nukahtaa sinne näinä satunnaisina. kiukkuiltoinakin, kunhan saa ensin jotain syötävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kävin hyvän ystävän kanssa kaupungilla soppailemassa ja kahvittelemassa (vauva sillä aikaa mummolassa). Olin jo luullut että maito on loppu, mutta tuon kivan ja rentouttavan päivän jälkeen tuntui että rinnat räjähtää ja maitoa tuli enemmän kuin vauva jaksoi syödä.

Elikkä kannattaa muistaa myös itsensä hemmottelu aina välillä :)

Vierailija:

Lainaus:


sivuilla todetaan esim. imemislakon yhteydessä, että " joskus lapsi itkee itsensä uneen ja kannattaa yrittää uudelleen kun lapsi herää" . Mulla ei ainakaan ole sydäntä antaa toisen moisella tavalla huutaa.
Ei ole tarkoituskaan, että äiti tekee asioita, jotka tuntuvat pahalta. Joskus täytyy valita, että ei tee asiaa x, vaikka se voisi auttaa asiassa y, koska x itsessään on äidin mielestä huonompi asia kuin y. Meillä jokaisella on omat prioriteettimme, arvostuksemme ja tapamme toimia.Toiset äidit pitävät imetystä niin arvokkaana, että he ovat valmiita sen onnistumisen vuoksi itkettämään lasta väliaikaisesti. Toiset taas ovat sitä mieltä, että imemislakkoilevaa vauvaa ei pidä itkettää vaan antaa hänelle korviketta pullosta, jos se kerran kelpaa. Kumpikaan tapa ei ole toista oikeampi, vaan ne ovat vain erilaisten äitien erilaisia näkemyksiä.

Maitoa ei vain yksinkertaisesti tullut tarpeeksi. Täysimetin 2kk, joka oli jälkikäteen muistellen elämäni rankinta aikaa. Imetin varmaan 12 tuntia vuorokaudessa ja lähes koko ajan, jos ei ollut rinnalla, vauva huusi. Mutta minä uskoin, että kyllä sitä maitoa alkaa tulla, kun vain jaksaa imettää... Eipä olisi voinut pahemmin metsään mennä!Niin, vauvan paino kyllä nousi oikeaoppisesti, joten tämä sai tarvitsemansa ravinnon. Se oli kuitenkin rankkaa sekä äidille, että lapselle. Parin kuukauden jälkeen aloin antaa korviketta ja elämämme helpottui merkittävästi. Osittaisimetän edelleen (lapsi jo yli 2 v!), mutta tosiaan 2 kk: ikäisestä vauva sai puolisen litraa korviketta päivässä.Nyt odotan toista lasta ja hirvittää jo etukäteen mitä on edessä. Pitääkö imetyksestä luovuttaa suosiolla, koska tuollaisiin maratoneihin ei taaperon äidillä todellakaan enää ole mahdollisuutta? Silloin saatoin viettää esim. koko aamupäivän nojatuolissa imettämässä ja mies kantoi ruokaa eteen.Voihan olla, että " ongelma" onkin ollut alunperin lapsessa, eikä äidissä ja toisen vauvan kanssa imetys lähtisikin heti sujumaan ihan eri tavalla. Tähän pistän toivoni. Olen myös kuullut, että rintakudos kehittyy ja kasvaa raskauksien myötä ja toisen lapsen kohdalla maitoa erittyy automaattisesti helpommin, kuin esikoiselle. Toivottavasti on näin.

Sitä ennenhän nuo muut vinkit on jo kokeiltu. Ja muuten imetys sujuu hyvin, yöllä ja päivällä iltaan ajoittuvat nuo raivarit kun ei maitoa tule vauvan mielestä ilmeisesti tarpeeksi.

sivuilla todetaan esim. imemislakon yhteydessä, että " joskus lapsi itkee itsensä uneen ja kannattaa yrittää uudelleen kun lapsi herää" . Mulla ei ainakaan ole sydäntä antaa toisen moisella tavalla huutaa.

kun ei syötävää tulekaan heti tuutin täydeltä. Tosin olet varmaan kokeillut rinnan lämmittämiset lämpimällä vedellä tms, jotka voivat nopeuttaa maidon tuloa.

muttei yhtään konkreettista neuvoa mitä tehdä kun vauva vaan huutaa ja huutaa nälkäänsä... Hyvä siinä sitten imettää maidontuotannon tehostamiseksi kun lasta ei saa rauhoittumaan imetystä varten kun on ressukka niin nälissään.

ja varsinkin yöllä, koska silloin vauva tankkaa, elettyään illan pelkillä tipoilla. Vauva 1,5 kk. eikä maito ole vähenemässä, koska sitä ei koskaan ole kovin vuolaasti tullutkaan, yhtä niukkaa ollut alusta asti, kovasta yrityksestä huolimatta. Joskus mietin, että jos kerrankin saisin nukkua kunnolla, maitoa saattaisi tulla enemmän.Onko muuten totta, mitä neuvolan th. sanoi, että maito lisääntyy kuuteen viikkoon asti ja alkaa sitten vähentyä? Tämä hämmensi, koska th. muuten ollut imetysmyönteinen ja kannustava.

Eri vauvat rauhoittuvat imemään eri tavoilla. Itse havaitsin hyväksi seuraavat keinot:

* Vauvaa vaihdellaan rinnalta toiselle vaikka muutaman kymmenen sekunnin tai muutaman minuutin välein. Rintaan ehtii aina kehittyä pikkuisen maitoa, jonka vauva saa sieltä nopeasti heti aluksi. Kun hän on imaissut tämän maidon ja alkaa itkeä tai muuten osoittaa tyytymättömyyttään, hänet siirretään toiselle rinnalle imaisemaan se pikkutilkka, mikä siellä odottaa valmiina. Yleensä tosi tiheää vaihtelua täytyy tehdä vain hetki ja sitten jatkaa vaihtelua muutaman minuutin välein, kunnes vauva rauhoittuu. Joskus tein tätä useamman tunnin illalla, kun lapsi kasvatti maitomäärää.

* Kun vauva irroitti rinnasta ja vaikutti tyytymättömältä, välillä kuivasin nännin ja tarjosin samaa rintaa uudelleen.

* Välillä annoin tyytymättömän vauvan muutamaksi minuutiksi isälle kannettavaksi ja sitten otin hänet uudelleen rinnalle.

* Kannoin vauvaa paljaalla iholla ja otin hänet seisaallaani rinnalle heti, kun hän rauhoittui sen verran.

* Tiputin ruiskulla pumpattua äidinmaitoa tai korviketta vauvan suuhun ja lykkäsin rinnan perään.Onko teillä ongelmana se, että vauva on jo tottunut pulloon eikä luota rintaan nälän tyydyttäjänä? Meillä oli näin. Vauvan imemisrefleksiä ja luottamusta rintaan voi vahvistaa " pesimällä" vauvan kanssa vähissä vaatteissa sängyssä. Aina jos vauva osoittaa halua imeä jotain, annetaan mahdollisuus imeä rintaa, mutta ei tuputeta. Tähän voi mennä aikaa, mutta sitä ei kannata ajatella minään suorituksena vaan voi vain tarjota mahdollisimman paljon ihokontaktia lapselle. Myös paljasta ihoa vasten kantaminen esim. liinassa voi vahvistaa vauvan imuhaluja.Minkä ikäisestä vauvasta teillä on kyse? Miten paljon hän viettää aikaa rinnalla päivittäin? Miten paljon hän juo korviketta vuorokaudessa? Miten annatte sen? Onko hänellä käytössä tutti?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat