Seuraa 

Eli kaipaisin listaa ruuista joita ei saa syödä.Luin jostain että esim.papaija on semmoinen jota ei saa syödä ja jotkut kalat.

Kommentit (3)

papaija tosiaan kuulemma saattaa olla sellainen etta aiheuttaa keskenmenon, en tosin tieda milla maarilla ja mihin viikkoihin asti, ei varmaan enaa vikassa kolmanneksessa.Lisaksi ainakin taalla Keski-Euroopassa kielletaan raa´an (ts. lapikypsentamattoman) lihan syonti, tahan kuuluu myos sellaiset kuin parmankinkku ja meetvursti jotka on savustettuja mutta ei kuumennettuja lihatuotteita. Tama siis toksoplasmoosivaaran takia. Taalla on jopa kypsentamattomat vihannekset kielletty jos ei itse ole hyvin pessyt niita (ts. esim. ravintolassa) kun niissakin voi olla toksoplasma elioita (tulee niihin tartunnan saaneiden elainten ulosteista). Naa tosin siis patee vaan jos sulla ei ole toksoplasman vasta-aineita, ne voi mittauttaa veresta jo ennen raskautta (aika monilla kissanomistajilla varsinkin on jo toksoplasma sairastettuna ja sitten ei siita enaa tarvitse huolehtia vaan voi tosiaan syoda medium-pihvia ja salaattia sydamensa kyllyydesta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maksa, maksaruuat, maksamakkara

- ei suositella koko raskauden aikana

- korkean A-vitamiini- ja raskasmetallipitoisuuden vuoksiKalaa

- sisävesien vanhoja petokaloja rajoitetustiTyhjiöpakatut graavisuolatut ja kylmäsavukalavalmisteet ja mäti, pateet, pastöroimaton maito ja siitä valmistetut tuorejuustot kuumentamattomana

- ei suositella koko raskauden aikana

- Listeria monocytogenes- riski kuumentamattomissa valmisteissaKorvasienet

- ei suositella lainkaan raskauden aikanaKaikkein viisainta on että käyttää maalaisjärkeä. Ei ala liikaa pelkäämään mitä syö vaan välttää näitä tiettyjä ruoka-aineita niin hyvin pärjää. Pesee kaikki hedelmät ja vihannekset, käsittelee ja kypsentää kaikki asianmukaisesti.

Näillä ohjeilla minäkin olen elellyt koko raskauden ajan eikä mitään ole tullut.. nyt rv 38

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat