Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Täällä on yksi mamma palaamassa töihin kohtapuoleen ja huolestuneena mietin jo iltoja, kun tullaan kullanmurujen (3,5v & 2v) kanssa töistä/hoidosta kotiin väsyneinä ja nälkäisinä...



Eli hyviä vinkkejä kaivataan nopeista iltaruokavaihtoehdoista!! Ajattelin kyllä tehdä jotain pakastimeen valmiiksi " pahan illan" varalle (lihapullia tms), jotka saa nopeasti mikrossa sulatettua, mutta pakastimenkin kapasiteetti on rajallinen. Miten muut työssäolevat ootte ratkaisseet ilta-ateria -dilemman? Käytättekö miten paljon valmisruokia/eineksiä? Valmistatteko iltaruuan jo edellisenä iltana vai mitä helppoa keksitte syötäväksi? Puurot ei valitettavasti meidän muksuille oikein kolahda...

Kommentit (15)

Ma syödään sunnuntain jätteitä ja ma illalla valmistan ruokaa 2 päiväksi (yleensä keittoja) eli ti ke, to syödään yleensä jotain kastiketta pakkasesta, eli ke iltana otan sulamaan jääkaappiin ja laitan jo illalla perunamuussipotut/ pestyt potut valmiiksi, riisi ja pasta tulee niin nopeasti ettei tarvii esivalmistella edellisenä päivänä. Pe syödään usein puolvalmista tai einestä kokonaan.

Salaatit ja raasteetkin kannattaa tehdä valmiiksi illalla jääkaappiin, pöytäkin tulee katettua joskus illalla valmiiksi :).



Ei nyt ihan noin orjallisesti mennä joka viikko, mutta kuitenkin..

Meilla syodaan aina tonnikalapastaa aina silloin kun kaapit alkavat jo olla tyhjillaan. Yksi silputtu sipuli kuullotetaan ja sekaan lisataan purkki tonnikalaa, tomaattimurskaa ja oliiveja (meilla lasten herkkua, mutta voi toki jattaa poiskin). Maustetaan pippurilla ja oreganolla. Kastike sekoitetaan keitetyn pastan kanssa ja laitetaan uunivuokaan. Paalle ripotellaan juustoraastetta ja oreganoa. Sitten vain muutamaksi minuutiksi grilliin niin etta juusto sulaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

..että onpa öhkömönkijäisellä ihana mies! Tuo alkaa olla uhanalainen lajike miehissä.

Meillä syötäs vain kaupan maksalaatikkoa, purkkihernekeittoa, Hesburges ruokaa jne. jos minä en ruoanlaitosta huolehtisi. Mies ei ole kertaakaan kauhaan tarttunut ja tuskin ikinä tarttuukaan.



Tää meni nyt ihan ohi aiheen, anteeksi siitä!

ja hyvää on myös PUURO! Mulla on kerroskattila johon heitän litran maitoa ja puuroaineet, millon mitäkin. Riisipuuro, manna ja ohra on meidän perheen lempparit. Siihen kylkiäisiksi jotain marja tai hedelmäsoppaa. Valmistuu helposti samalla kun puuro hautuu. Ja hyvät leivät ja leivänpäälliset niin varmasti on maha täynnä.

Tän kaiken valmistaa helposti sillä aikaa kun tulee klo viiden lastenohjelmat ;)

Meillä mä teen usein ruuan töiden jälkeen mut teenkin lyhennettyä päivää. Silti välillä todella kiire ja ruoka voi olla pöydässä vasta klo 18. Onneks lastenohjelmat on keksitty. Ne auttaa, että ainakin toinen lapsista antaa kuoria perunoita rauhassa.



Eineksistä meillä käytetään pinaattilettuja ja nugetteja, eipä juuri muita. Pari nopeeta ruokaa on lohisuikalenuudeliwokki ja erilaiset broilerisuikalekastikkeet. Hyvä pidemmän haudutuksen vaativa on viipaloidut perunat, päälle jauhelihatomaattikastiketta, johon vähän maitoa ja kaiken päälle juustoraastetta. Lihapullat tai -pihvit saa myös aika äkkiä tehtyä jos tekee pienen annoksen.



Meillä pakastetaan ruokaa liian harvoin. Kuvittelen tekeväni isonkin annoksen mutta sitten syödäänkin melkein kaikki tai sitten jää seuraavaksi päiväksi vaan lapsille. Mies ei myöskään suostu sulattamaan mitään pakkasesta, joten jos mies hoitaa ruokailun niin tarkottaa eineksiä tai mä oon tehnyt jääkaappiin ruuan valmiiksi. Pahimmillaan oon aamusin 6-7 aikaan tehnyt ruokaa kun iltaisin en yleensä enää jaksa. Täytyis vähän ryhdistäytyä. Keitot vois olla ihan hyviä nyt talviaikaan.

Mä tulen pojan kanssa töistä ja hoidosta kotiin usein vasta puoli kuus ja oikeastaan joka ilta on pakko tehdä ruoka. Usein tulee tehtyä jotain keittoa (esim lohikuutioista ja perunasipulisekoituksesta tulee tosi nopeasti maukas keitto), nopeasti valmistuu myös jauheliha- ja kanakastike, sekä spagetti. Kiirepäivinä saatetaan syödä kalapuikkoja perunamuussin kanssa. Useinkaan en joudu eineksiä lämmittämään, väliin joudun pojalle antamaan Pilttiä (kun ei tykkää makaroonista), makkarasta saisi nopeasti monenlaista ruokaa, mutta toistaiseksi olen pitänyt makkaran meidän alle 2v pojan ruoka-annoksista pois.

Edellisen päivän ruokia meille ei seuraavaksi illaksi jää kun mieheni on kotona töissä, joten hän syö edellisen päivän jämät. (hän ei myöskään tee ruokaa :()

Mutta yleensä edellisenä iltana mietitään valmiiksi mitä ja sitten ottaa sulamaan esim jauhelihan tai jonkun muun mitä tarvitsee.



Ruuat on monipuolisia, mutta suht nopeita ja jos haluan hieman vaihtelua miehen keitoksiin niin silloin teen valmiiksi jonkun ruuan jota välttämättä haluan.



Meillä mies on ehdottomasti listaihmisiä hänellä pitää olla aina kaikesta lista silloin homma toimii. Nyt juuri viikonloppuna mies teki inventaarin pakastimeen laittoi kaiken paperille sitten suunnitteli niistä tämän viikon ruokalistan. Meillä on pakkasessa aina laidasta laitaan kaikkea tästä johtuen tämä toimii.

Meillä ruoka olatava viim. klo 17 pöydässä, lapset nälissän (itselläkin jo vatsa kurnii, ei kummosia ruokia väännetä, eli valmiiden ruokiaen lämmitelyä+lisäkkeet). Ruokamäärät eivät osin ole suuria, mutta ruoka syödään ja päivän tapahtumat setvitään. Pikku2 kerkeävät katsomaan telkkarista. Klo 19 jälkeen meilä on jo iltapala.

Eli uunivuokaan pakasteesta peruna-sipulisekoitusta päälle nopsa jauhelikastike(ruskistettu jauheliha, tomaattimurska, mausteet ehkä tilkka maitoa) tietty voi tehdä normi jauhelihakastikkeenkin mistä nyt kukakin tykkää, sitten viimeitellän tomaattiviipaleilla ja ripauksella juustoraastetta ja ei kuin uuniin about 40 minsaa 200 astetta. ja kun nimeksi sanoo että pitsakiusaus niin varmasti menee kaupaksi:) ja tätähän voi säveltää moneen suuntaan lisätä vaikka herkkusieniä tai vaihtaa juures-perunasuikalesekoitukseen!!



Toinen helppo uuni ruoka on tonnikala-pastavuoka. Johon siis keitettyä pastaa, tonnikaa, kevyt tuorejuustoa, maito, sitruunapippuri, tilli ja suola. kaikki sekaisin ja uuniin noin puoli tuntia 200 asteessa.

Itse totesin, että pääsee helpommalla työpäivinä, kun teen ruoan valmiiksi jo edellisenä iltana. Lapset haluavat kuitenkin aina katsoa lastenohjelmat, joten ennen sitä ei millään ehtisi laittaa ruokaa ja sen verran lapset ovat nälkäisiä heti kotiin tultua, että ruokaa on saatava heti. Illalla ruoan saa tehdä ihan rauhalliseen tahtiin ilman, että on nälkäisiä lapsia odottamassa vieressä. Viikolla ruokalistaan meillä kuuluu pääasiassa erilaisia keittoja, kuten liha-, kala-, nakki-, jauheliha- ja lihapullakeitto sekä laatikkoruokia kuten lasagnette, makaronilaatikko, kinkkukiusaus tai lohikiusaus. Suurin piirtein kerran viikossa meillä syödään eineksiä ihan kohtuullinen hyvällä omalla tunnolla. Perheemme on viisihenkinen.

Meillä tehdään aina sunnuntaina valmiiksi tosi iso kattilallinen keittoa(meidän lapsille maistuu aina hyvin keitot ja pehmeäleipä!). Makkaroista, nakeista, jauhelihasta, kanasta jne. Eli valinnavaraa onneksi riittää. Sitä syödään sitten maanantaista keskiviikkoon. Keskiviikko illalla teen jonkun ruuan odottamaan kahta seuraavaa päivää. Yleensä se on sitten riisi tai pastaruoka, hyvin pikainen sekin. Eli arkena mies tulee lapsien kanssa kotiin puoli viisi ja ruokien on oltava lämmitettäviä(kolme alle koulikäisen ja nälkäisen kanssa ei ruuan valmistus onnistuisi). Itse olen kotona vasta kuuden pintaan. Oikein hätäisinä päivinä syömme nakkeja, ranskalaisia, pinaattikeittioa, pakaste pyttipannua, pizzaa tms. Esikoisen keliakia vähän rajoittaa ja vaikeuttaa eineksillä ruokailua. Tämän parempaa ideaa en ole keksinyt mutta näin muistelin äitinikin lapsuudessa toimineen.

kuukaudeksi ruokalistan kerrallaan.Siltä pohjalta tein kauppalistan. Kävin kaupassa ostamassa kaiken mikä vain säilyi...liha, kalat, kanat jne...pakkaseen, lisäksi ostin jauhot ym kuivat aineet, joita tiesin tarvitsevani.

Oli tosi helppoa katsoa ruokalistasta mitä ottaa pakkasesta sulamaan ja siltä pohjalta esivalmistella ruokaa edellisenä iltana, esim kuoria perunat muussia varten valmiiksi jne.

Meillä ei toimisi, että syödään monta päivää samaa ruokaa, joten tämä ruokalistan suunnittelu auttoi jo tosi paljon, säästyi siltä miettimiseltä, mitähän sitä taas tekisi.

Ja jatkuva kaupassa ravaaminen ei ole kovin mielekästä pitkän työpäivän päälle. Vaikka olenkin nyt äitiyslomalla, teemme silti kerran kuukaudessa ison ostosreissun, on se niin kätevää.

Tässä suhteessa mies onkin tosi ihana. Eipä paljoa kehtaa muista mahdollisista puutteista rutista kun tämä puoli toimii niin hyvin.



En osaa sanoa mikä luonnon oikku tuo minun mies on, mutta yhtä lukuunottamatta hänen kaikki kaveritkin on samanlaisia ruuanlaittajia. Siinä on kuulkaa kestämistä kun pojat lähtee johonkin reissuun kun suurin aika menee niiden ruokien suunnitteluun. Pojat pitää suunnittelu palavereita ja monta !!!!



Nyt todellakin menee asian vierestä ja lujaa taidan jatkaa työn tekoa.

...vinkkejä antaneille!!! Kiva on kuulla, miten ootte ruokapulmat ratkaisseet. Taidan minäkin tehdä tuollaisen ruokalistan, niin ei tartte kaupassa tuskailla. Ja nuo keitot ovat hyviä ruokia kiireiselle: nopeita valmistaa, säilyviä ja yleensä vain paranevat lämmitettäessä.

Tullaan miehen kanssa töistä molemmat vasta viideltä, joten muksujen nälkä on tosiaan varmaan kiljuva kotiin tultaessa... Joten valmista pitää olla jääkaapissa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat