Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heipsan!Ei taida kaikilla paikkakunnilla edes olla puolivuotis neuvolaa...? Meillä se kuitenkin oli tänään ja mitat oli 8440g(3180g) ja 69,9cm(51cm). Hyvin on poika kasvanut..kiinteitä ollaan syöty nyt kuukausi ja lihaa aloitellaan huomenna.

Lattialla selaltä mahalleen kääntyileminen on nyt ihan IN ja sitten tulee huuto, kun ei pääsekään eteenpäin. Sänkyyn on jouduttu laittamaan esteet kääntymiselle ja yöunet rauhoittuikin kovasti, kun ei tarvitse ähertää kääntymisen kanssa.

Puoli vuotta tuli täyteen 5.päivä ja seuraavat kaksi yötä nukuttiinkin koko yöt 23-07..äiti jo ehti innostua, mutta ei sittenkään..taas heräillään kaksi kertaa(02 ja 06) sitten ylös 9-10. Onneksi aamulla meillä nukutaan mukavasti, koska äiti on niin aamu-uninen=)

Mitenkäs muilla nuo yöt..onko kiinteiden aloitus pidentänyt syöttövälejä? Meillä neuvolassa sanottiin tänään, että lihan syönnin aloitus saattaa lopettaa yö syömiset...??? Saas nähdä..

Me täällä odotellaan innokkaana matkaa Leville. Viikko 5 olisi tarkoitus siellä viettää. Pääsee joululahjaksi saatu pulkkakin käyttöön=)Oikein mukavaa vuoden alkua heiniksille ja muillekin!!terveisin Heini ja KasperiSivut

Kommentit (39)

...Meillä on neuvolakäynti tosin vielä edessä, torstaina mennään joten tulen sitten ilmoittelemaan mittoja!

Meidänkään tyttö ei vielä ryömi, mutta kaukane se ei ole. Peruuttaen pääsee " eteenpäin" , eli siis väärään suuntaan...Kovasti neitokainen kikattelee, varsinkin isälleen ja syö innolla jo soseita.

Mutta ei meilläkään vielä nukuta kokonaisia öitä, ei vaikka lihaakin jo syödään, ja iltapuuroa. Kahdesti yössä imetän, joskus harvoin on vahingossa nukuttu tuonne seitsemän tienoille syömättä. Mutta ah ihanuus, kahtena viime iltana tyttö on nukahtanut jo puoli ysin aikoihin!

Mikäs siinä on kun vauvat on NIIN suloisia nukkuessaan..:)

´

Talvista tammikuuta!Kilkatus ja neiti Kesäheinä

..mutta ajattelin tulla kertomaan kuulumisia jo nyt, yleensä kun ollaan käyty neuvolassa, pino on jo hävinnyt unholaan..Kuopuksella tulee ylihuomenna (14.pv) puoli vuotta täyteen, hän on jo niiin iso tyttö! :) Soseita ollaan syöty jo 1½ kk, kun ei meinannut kasvaa tarpeeksi pelkällä rintamaidolla. En halunnut antaa vellejä koska se ei palvele mielestäni syömään oppimista, joten alettiin antamaan perunaa ja siitä hiljakseen siirryttiin kokeilemaan muitakin kasviksia.. 5kk:n iässä oli korvatulehdus, joka hidasti kasvua (ruokaa ei mennyt juuri ollenkaan, vain vähän äidin maitoa), neljässä viikossa painoa oli tullut vain 30g.. Neuvolassa kehotettiin lisäämään puurot ruokavalioon ja hiljakseen nyt tullut myös lihat mukaan. Neiti syö aamulla ja illalla puuron (1-1½ dl) ja päivällä liha-kasvissoseen (1dl) ja myöhään iltapäivällä kasvissoseen(1dl). Sen verran hyvin menee sekä soseita, puuroa että välissä äidin maitoa, että luulen että ollaan otettu käyrät kiinni.. :)Liikkeele yritetään kovasti päästä, kolmen kuukauden iästä pikkuneiti on jo kääntynyt selältä mahalleen, nyt on keksinyt, että on kiva kieriä kääntymällä takaisin selälleen, sitten taas mahalleen, selälleen jne.. Lisäksi ollessaan mahallaan pyörii napansa ympäri ja peruuttaa.. kovasti sätkii ja halu olisi päästä eteenpäin. Tuettuna istuu mielellään, ruuat ollaan syöty syöttötuolissa istuen jo pari viikkoa, tyynyt selän takana kuitenkin vielä tukemassa..Juttua ja ääntä riittää, kirkuminen ja pörinä mielipuuhaa (tietää hyvin, ettei ole enää nälkä kun sylki alkaa lentää..) Iloinen ja tyytyväinen tyttö nukkuu edelleen yöt läpi syömättä, nukahtaa klo 22 ja syö ekan kerran klo 07, sitten jatketaan vielä unia kymmeneen, jolloin onkin aamupuuron aika..Ensimmäinen hammas puhkesi alas toissapäivänä ja toinen tuntuu olevan tulossa viereen pian. Isoveli (helmikuussa 6v) hoitaa mielellään siskoa ja pelleilee, niin saa tytön rätkättämään. Totesi tossa yksi päivä, että hänen elämänsä olisi kurjaa jos sisko ei olisikaan syntynyt.. Ihania mussukoita molemmat ipanat!Palailen pian laittamaan mittoja!T. Hmm ja lapset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilen 6kk neuvola (seuraava on 8kk neuvola) ja mitat 7890g, 66cm. Sosetta (bataattia) alettiin maistelemaan viikko sitten, kun 6kk tuli täyteen. Hyvin uppoaa. Nyt sitten lisään jotain muuta sekaan seuraavaksi. Eilen annoin sosetta jo enemmän ja kappas, nukkui aamulla 5h putkeen. Ehkä sattumaa, sen näkee jatkossa, mutta viime aikoina on öisin heräilty _todella_ usein, en ole laskuissa pysynyt, kun perhepedissä vaan " tuikkaan" tissin suuhun.Eilen aloitettiin eka harrastus, musiikkileikkikoulu ja oli tosi kivaa. (Terkut vaan Candylle:) Se saakin sitten riittää harrastukseksi. Päiväunten rytmi on mennyt hieman sekaisin, joten en halua järkätä paljoa menoja kellon mukaan. Nytkin muskariin saavuttuamme nukahti juuri silloin aamupäiväunille ja harmitti tosi paljon kiskoa vaunuista pois leikkimään melkein tunniksi. Sitten seuraaviltakin unilta jouduin herättämään kesken, kun saavuttiin neuvolaan. Mua toi vaan harmittaa tosi paljon, kun haluan antaa vauvan nukkua silloin, kun nukuttaa.Tytöllä on 1 hammas ja toinen tulossa ihan justiin siihen viereen. Masulla ollessa pylly nousee kovasti ylöspäin ja jalat potkii, mutta ryömitä ei vielä. Istuu tuen kanssa, ilman tukea muksahtaa maahan ja käsiheijasteita ei juuri vielä ole istumisen kanssa. Seisoessa varaa omille jaloilleen kokonaan.Kylvyssä polskii ja läiskyttää ja naureskelee ihan onnessaan ja pönkii sieltä itseään ylöspäin. Viimeksi taisikin nousta pyllyltään omin voimin seisomaan. (Pidin tietysti kiinni ja hän otti tukea ammeen reunasta) Kovasti juttelee, mm. Höhöö hahaa, niinkuin joulupukki :)Kestovaippailu on aluillaan, olen tilaillut eri taskuvaippoja ja nyt menenkin vaihtamaan tämän ihanan marjapuuro Cherry-Berryn. Niin ihanan näköinen, että en meinannut raaskia ottaa käyttöön! On tuolla kasa sisävaippojakin, mutta ovat niin himskatin paksuja...Oikein kivaa tammikuun jatkoa kaikille ja palailemisiin!

Pitkä ja hoikka poika edelleenkin, vaikka viimeisen kuukauden aikana oli painoa tullutkin lisää peräti kilon verran (kiinteiden syömisen lisäämisen myötä).Viime viikolla poju oppi ryömimään, joten nyt täytyy varmaan ruveta tarkastelemaan lattioita vähän tarkemmin " sillä silmällä" eli nostamaan esim. kukkaruukut ylemmäksi...Hampaita ei ole vielä tullut, mutta kuolaa riittää - edelleenkin.Yösyötöt lopetettiin iltakaurapuuron voimalla muutama päivä sitten. Poika pärjää nyt hyvin n. 9-10 tuntia syömättä yöllä. Vielä kun äitikin saisi kunnolla nukuttua, niin hyvin menisi!

Torstaina oli neuvoja ja meidän neidin kasvu on roimasti hidastunut, mikä kuuluu onneksi asiaan. 6kk mitat oli 8850g ja 67cm. Eli painoa on tullut kuukaudessa 150g lisää ja pituutta 0,5cm. Asiaan varmasti vaikuttaa myös se että neiti jumppaa kokoajan punnertamalla itseään kontilleen.Meillä aloitettiin nyt kiinteät ja peruna sai hirmuiset puistatukset aikaiseksi. Lisäsin seuraavana päivänä porkkanaa ja huolehdin että mössö pysyy lämpimänä ja väristykset jäi pois, onneksi. Kurkkuviipaleita on annettu mussutettavaksi jo vähän aikaa ja nyt se toimii jälkkärinä :).

hitsi vieköön, kun ei meinaa potkareita löytää 80 cm-kokoa !

2 alaetuhammasta tuli vuoden vaihteessa. Navan ympäri hitaasti kääntyilee, punnertaa käsivarret suoriksi. Asetettuna huojuu hetken konttausasennossa.

Juttua tulee: tättät, mämmäm, päppäp, häyväy.

Harsopiilonen on kivaa samoin veljien ilmeilyt.

Meillä 5,5 kk neuvolassa (vähän rytmit sekaisin sairastelujen takia) poika oli 66 senttiä pitkä ja painoi 8290 grammaa. Syö kiinteitä aika runsaasti, eli aamupuuron, lounaaksi lihakasvissosepurkillisen sekä puoli purkkia hedelmä, päivälliseksi kasvissosepurkin ja välipalaksi hedelmää sekä iltapuuron lähes 2dl. Välillä sitten hörpätään äidinmaitoa kaksi tai kolme kertaa ja yöllä syö kerran. Olen jo miettinyt imetyksen lopettamista ihan sen takia että jäisi aikaa johonkin muuhunkin kuin vauvan syöttämiseen ja imettämiseen, mutta taidan vielä yrittää jaksaa. Isotsiskot vaativat myös vielä auttamista ruokailussa ja pukemisessa sekä kaikessa muussakin, joten tuntuu että kaikki aika häviää lastenhoitoon. Onko tarkoitus että äiti ei saa viittä minuuttiakaan istua rauhassa? Alan olla niin väsynyt varsinkin nyt sisälläoloaikana pakkasten takia ja vauvan silmävaivojen kanssa, että olen jo lähes päättänyt mennä syksyllä töihin, vaikka poika onkin silloin vasta juuri täyttänyt vuoden. Vuodatukset sikseen, ei tämä valittamisesta auta.väsynyt tiia ja lapset 3v4kk, 2v2kk ja 5,5kk

Tulin pitkästä aikaa katsomaan, että vieläkö täällä heinäkuiset kirjoittelee ja ajattelin samalla lisätä meidän kuulumisia, vaikka puolivuotisneuvola onkin vasta loppu kuusta. Viiden kk:n mitat oli 68 cm ja 7720g.

Meidän tyttö kääntyi vatsalleen 3 kk ikäisenä ja nyt on jo konttausasennossa nytkyttelemässä. Osaa mennä lelun perään kun kontiltaan heittäytyy eteenpäin, mutta onneksi pysyy vielä yhdessä huoneessa.

Soseet menee tosi hyvin ja velliä olen antanut muutaman kerran illalla, kun toivoin, että sen avulla yöunet rauhoittuisivat, mutta ei ainakaan vielä vaikutusta. Meillä syödään 2-3 kertaa yössä, mutta luulen, ettei tyttö ole todellisuudessa nälkäinen, vaan haluaa vaan läheisyyttä. Samoin tuttia täytyy laittaa monta kertaa yössä. Toisaalta tutti on helpottanut yleensä nukkumaan menoa ja tyttö söisikin sitä jatkuvasti jos saisi, mutta ollaan pidetty sitä vaan unilla ja rauhoittumistilanteissa.MS ja Emilia

nyt on mekin käyty neuvolassa. Eipä vielä 7 kilon raja rikkoontunut, 6970 gr ja 65,3 senttiä oli meidän pikkuneiti. Vaan eipä saatu moitteitakaan vaikkei tuota painoa tuon enempää ollut - ja äidin yllätykseksi tyttönen oli yhtäkkiä hypännyt nollakäyrälle miinus tiesmistä! Painossa siis.

Neiti oli neuvolassa yhtä hymyä ja höpötystä. Ja niinhän tuo on yleensä muutenkin. Nyt vaan on liikkeellelähtö niin lähellä että unissaankin täytyy möngertää pinniksen toiseen päähän, josta minä käyn neitokaista palauttelemassa...Juuri nytkin makkarista kuuluu unista ähellystä.

Anoppi kävi kylässä tänään. On kaiketi anopiksi mukava, mutta jaksaa silti aina kummasti ärsyttää tietyt kommentit. Ja monesti ovat sellasia ettei niissä edes ole mitään pahaa, mutta ärsyttävät silti...Minun päässäni kai se " vika" on. Anoppi jaksaa näet aina hehkuttaa minulle kuinka ihanan helppo vauva meillä on, kuinka se on aurinkoa vaan! Ja tottahan tuo, suurimmaksi osaksi. Mutta en minäkään silti ketarat oikosenaan loju sohvalla, sillä kumma kyllä, aurinkoinen vauva ei silti hoida itse itseään. Mielestäni voitaisiin hylätä koko " helpon vauvan" termi ja alkaa käyttää " vaativaa vauvaa" ja " PALJON vaativaa vauvaa" :)Niin, en siis mitenkään tällä yritä väheksyä niiden taakkaa joilla on vaikkapa koliikkilapsi. Anopeista kai saa aina kuitenkin hieman motkottaa? :)Tällaista meillä. Mukavia vointeja muille, etenkin heinäkuisille!Kilkatus ja tyttö

vaikka ei neuvolakuulumisista olekaan kyse, nehän kirjoittelinkin jo tänne aiemmin. Meidän poika (6 kk 2 vk) nukkui viime yönä ensimmäistä kertaa koko yön heräämättä kertaakaan. Jippii, jippii!

Niin 6kk-neuvolassa eilen käytiin. Rinsessamme uudet mitat: 8420 g ja 69 cm. Syntymämitat: 3590g ja 52cm. Eli hyvin ollaan kasvettu!Neiti on nyt viime viikonlopusta saakka noussut kontalleen ja heijaa siinä ees taas kunnes lösähtää takaisin masulleen. Kovasti peruuttaa, eilettäinkin ympäri huushollia mutkitteli ja etsi leluja. Ja tänään ihan uusia ääniäkin on kuultu, kiljumista ja äää-äää korkealta ja kovaa.

Hampaita vielä odotellaan. Kuola valuu ja sormet on yhtenään suussa likoamassa. Hih, kynsisakset saakin olla koko ajan saatavilla, kun tuntuu että kynnet kasvaa silmissä.Sylissä pitää hyppiä KOKO ajan, niin kovasti että äidin hauikset ja hartiat on kyllä kovalla koetuksella. Kylpeminen on hauskaa ja viime viikolla käytiin ensimmäistä kertaa miedoissa löylyissäkin, punkassa räpien. Taitaa tulla yhtä kova saunoja kuin äidistäkin.Kaikenlaista jo syödään ja maistellaan. Päivällä kasvissosetta + mammaa, iltapäivällä välipalaksi hed.sosetta + mammaa. Lounaaksi jotain lihasosetta + maitoa. Illalla puuroa +maitoa ja vielä riisivelliä ennen puolta yötä. Kerran syödään vielä yössä, mikä on kyllä jo ruhtinaallista. Vajaa kuukausi sitten heräteltiin vielä äiti 4-5 kertaa yössä.tälläistä meille!

Halauksin,

Lumi ja nyttyrämme, joka huomenna täyttää puoli vuottaONNEA KAIKILLE 6kk SAAVUTTAINEILLE ! !

Pojalla pituutta 68cm ja painoa komeat 9.635g. Kiinteitä syödään jo ja lisää makuja lisätty pikkuhiljaa. Tissitellään välillä ja yöt nukutaan vähän levottomasti.

Heissan kaikille. Meillä oli viime viikolla 6 kk neuvola ja mitat tällä hetkellä 7630g ja 68cm. Ruoka maittaa hyvin ja muutenkin poika on varsin hyväntuulinen.

Pojalla hampaita jo peräti 5 (kaksi alahammasta, yläkulmahampaat ja toinen etuhammas). Eteenpäin mennään ryömimällä- tahti on hiukan hidas vielä sekä peruuttaen. Kaikki kiinnostaa, mutta nykyään vieraat ihmiset (varsinkin jos tulevat liian lähelle) aiheuttaa sen, että suupielet menee alaspäin. Isosiskon jutut saavat pikkumiehen riemastumaan valtaisasti.

Yöt menee nyt siten, että nukkumaan mennään noin klo 21 ja yöllä herätään 2-4 kertaa ja tutilla nukahdetaan. Yöllä ei siis enää syödä.Päivät menee mukavasti ulkoillen ja puuhatessa kaikkea kivaa. Kevättä ja Levin reissua odotellaan kovasti.

Kaikille mukavaa kevään jatkoa.T. Marsipan ja Oliver 6kk 1 vko

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat