Seuraa 

Elikkä meidän 2-vuotias tyttö päätti että enää ei nukuta! Tai nukutaan mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen. Minä äitinä oon jo tosi väsynyt tähän touhuun ja hermot on päivisin tosi kireellä kun väsyttää ja omaa aikaa ei enää ole ollenkaan.

Siis ennen yöunet oli 12-13 tuntia, illalla jäi aikaa puuhastella omia juttuja ja viettää miehen kans kaksistaan aikaa. Päiväuniakain nukuttiin tunnista kahteen. Nytpäs sitten yöunet lyheni 4-5 tunnilla, tyttö nukkuu vaan 8 tuntia! Illalla menee nukkumaan klo 20-21. Ja herää sitten 4-5 aamulla. Ei asetu uudestaan nukkumaan vaikka mitä tekisin. Ei itke eikä vaikuta väsyneeltä, alkaa vaan virkeänä leikkimään. Ja päiväunia korkeintaan tunti.

Kyselen siis onko muilla kokemusta vastaavasta? Voisiko olla jotain erilaisia " kasvuvaiheita" , että on kausia milloin tarvii paljon unta ja välillä taas vähemmän? Kesällä oli myös parin kuukauden mittainen vaihe, että nukkuminen oli olematonta, sitten nukkui pitkään yli 12 tuntisia öitä, ja nyt taas palattiin vähäuniseen aikaan.

Oliskohan tämä ohimenevää, vai onko vaan totuttava heräämään aamuyöstä.. tai valvottaa tyttöä puolille öin että nukkuisi edes seitsemään.

Huh, tulipas sekava sepostus, mutta toivottavasti löytyy neuvoja tai ihan vaan tukea ja lohdutusta josko muillakin olisi tämmöisiä aamuvirkkuja taaperoita :)

Kommentit (3)

Taisi olla juuri tuossa iässä eli reilu 2v. Meidän tyttö jätti päiväunensa ollessaan 1v.9kk ja alkoi nukkua 11-12h öitä. Sitten tulikin vaihe jolloin heräili öisin 02-04 aikoihin ja valvoi parisen tuntia, ihan pirteänä ja sen jälkeen kyllä nukahti uudestaan, mutta heräsi taas jo 07-08. Nukkumaan meni klo 20 aikoihin. Oli tosi rasittava vaihe, kun kuopus oli tuolloin hiukan alle 6kk ja huono nukkumaan.Vaihe tosiaan meni ohitse. Emme koskaan suostuneet aloittamaan päivää aamuyöstä vaan vietimme aikaa hänen kanssaan, hänen huoneessaan vain pikku lamppu päällä.En muista kuinka kauan vaihe kesti, ehkä kuukauden tai reilun, mutta meni ohitse ja tyttö alkoi taas nukkua n. 11h öitä. Tyttö oli koko ajan kotihoidossa.

että nukkuipa miten lyhyet päiväunet tahansa niin yöunet oli sen 8 tuntia! Siispä jätettiin päiväunet suosiolla pois ja yöunet piteni 12 tuntiin.Meillä oli siinä sellanen muutaman kuukauden totuttelujakso jollon opika vielä välillä nukku päiväunet kun ei vaan jaksanut pysyä hereillä. Nyt ikää on 2v5kk eikä enää koskaan nuku unia ja yöunet on hyvät 11 tuntia. Päivän jaksaa mukavasti, on ilonen ja pirteä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun vaan tietäisi miten se onnistuu.. on aamulla jo kymmenen aikaan ihan väsynyt, kun aamuyöstä nousee. Miten sitten pystyisi valvottamaan iltaan asti :/ Olisin kyllä mieluusti jättämässä päiväunet pois jos sillä vaan saisi öitä pitenemään!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat