Vierailija

Ei ole oikein käsitystä.

Sivut

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rahaa olemme aina ottaneet mukaan 1000 eur/viikko ja siitä puolet tuodaan takaisin joka kerta.

Syömme ihan hyvin, kerran päivässä ulkona ja Kreikassa joskus lisäksi päivällä salaatit. Meillä on aina huoneistohotelli, jossa keittelemme aamu- ja päiväkahvit ja teemme pientä välipalaa. Shoppailua emme harrasta, emme koskaan osta mitään tuliaisia. Emme myöskään käy järjestetyillä retkillä.Visaa tms. ei todellakaan mielestäni kannata matkoilla käyttää: sillä nostetut rahat tulevat todella kalliiksi! Edullisinta on ottaa rahat ihan käteisenä mukaan. Nykyään helppoa kun eurot käyvät noissa maissa missä me matkustellaan, niin ei tarvitse vaihdella valuuttoja ja rahat voi tuoda sellaisenaan takaisin.

ELi siis Visa on halpa, tuo ylimääräinen nolla minun tekstissä vaan sai minut pelästymään sen kalleutta, mutten tajunnut itse mokaani :(

valmiiksi vaihdettuna rahaa 1000¿. Shoppailut ja retket, jos sellaisia tehdään, on tehty Visalla. Tuolla rahalla syö hyvin (joskaan ei Austraian pihviä joka päivä ;) ja selviää jäätelöistä j ajuomista ja aurinkotuoleista ja tuk-tuk-kyydeistä.Brasiliassa oli mukana sama 1.000¿, mutta sitä ei saanut kulumaan: aurinkotuolit ei maksaneet, kaikki hotellista ostettu meni huoneen laskuun (raha ei käy). Kaupasta ostettiin ruokaa (=juomat ja mikrossa lämmitettäviä pastoja ja iltapala leivät ja murot) eli yleensä kerran päivässä syötiin ravintolassa plus lapset altaalla, mutta taksimatkoihin kului rahaa. Loppuraha sitten käytettiin huoneen laskun maksamiseen eli ei tarvinnut sentän kotiin kantaa.Visalla saa toki useista paikoista rahaa, mutta se on minusta aika kallista. Ia. Thaimaassa olemme joskus nostaneetkin, silloin oli mukana alle 1000¿ alunperin.

porukan kokoa, halua shoppailla ja ruokailutottumuksia. Meillä meni 2 aik ja 1 lapsi Kanarialla viikossa noin 1000 Euroa. Syötiin hyvin ja shoppailtiin jonkin verran, lähinnä lastenvaatteita.

lähinnä EU-maiden alueella eli en tiedä olenko jäävi vastaamaan, kun kyseessä eivät ole varsinaiset etelänmatkat.Vastaan joka tapauksessa: Olemme matkustaneet miehen kanssa kahdestaan ja hotellien ja lentojen+autonvuokrauksen jälkeen olemme varanneet jokaista päivää kohti 100+ euroa. Eli esim. Itävallassa käytimme 12 päivän aikana noin 1600 euroa (sis. ruoka, retket, nähtävyydet, vähän shoppailua), Italiassa 4 päivän reissulla meni ehkä noin 700 euroa, toisella kerralla Italiassa viikossa noin 700-1000 eur. Prahan viikonloppulomalla meni ehkä vain 100 eur/päivä. Ranskassa kului 10 päivän aikana 1200 - 1400 eur.Olemme laskeneet kunnon ravintolaillallisen joka päivälle, lisäksi kevyen lounaan, pikkupurtavaa ja paljon juotavaa helteeseen jne. Käymme myös kaikissa nähtävyyksissä ja kiertoajeluilla, jotka kiinnostavat, vaikka ovatkin usein hintavia. Shoppailua harrastamme yleensä melko pienessä määrin, mutta esim. viinejä tai muuta ruokapuolta tuomme jonkin verran.Jos lapsia olisi mukana, varaisin kyllä vielä enemmän, sillä silloin paitsi ruokakulut, myös sisäänpääsymaksut ovat suuremmat JA taksimaksutkin varmaan, sillä lapset eivät jaksa kävellä yhtä pitkiä matkoja kuin aikuiset.

Nykyään esim. OP:ssa visassa ei ole vuosimaksua, vain kk-maksu ja senkin voi maksaa bonuksista, joten ilmainen kortti lähestulkoon.Mutta onneksi kohta pankkikortti on historiaa ja kaikille tulee kansainväliset kortit käyttöön.

Söin hyvin, kävin pari kertaa hieronnassa ja ostoksiakin tein. Hyvin riitti rahat.Käyttörahan määrä riippuu tosiaan matkakohteesta, Bulgaria on aika halpa paikka, esim. kreikassa viime vuonna meni tuplasti enemmän rahaa ihan peruselämiseen.

minusta pankkiautomaatista Visa-nosto on kallista = kiinteä summa + prosentti summasta. Eli tähän en Visaa käyttäisi kuin pakosta.Jos maksaa visalla, niin ei mene mitään maksua ihan niin kuin ei mene kotimassakaan, MUTTA esim. Thaimaassa jos sanot räätäliliikkeessä maksavasi Visalla, niin hinta on tietyn prosentin suurempi, koska he ottavat sen liikkeen maksaman visakäyttömaksun tms. asiakkaalta - heille siis jokainen Visa-tulo maksaa. Vähän kuin PayPal yksityiselle myyjälle.Mitä tulee Visan vuosimaksuun, niin ei se minusta nyt niin mahdoton ole. Onkohan 2% ja kun meilläkin yhteisen Visan luottoraja on 1.500, niin 300 EUR / vuosi maksaa. Kääk, maksaako se noin paljon ! Mutta nyt sitten vaan sanon että on ainakin ostettaessa kätevä.Ja takahuonehöyläreitä pelkääville - tiettyyn rajaan vastaat käyttäjänä siitä, ettei kortti pääse luvattomaan käyttöön, mutta Visa myös tekee työtä sen eteen, ettei luvaton käyttö onnistu: esim. ennen maksua laskuttajalle varmistetaan - jaa, onkohan netti laskut - käyttäjän osoite puhelimitse ja jos sitä ei saada oikein, niin maksua ei visalta lähden.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat