Vierailija

Mies pyysi, että tekisin sitä joskus, mutta totta puhuen, minulla ei ole hajuakaan mitä se on!

Valaiskaa vähän.

Kommentit (11)

ja pappilan hätävara oli juuri tuo johon laitetaan hilloa, keksinmuruja tms. (voi kyllä tehdä myös kääretorttupohjasta) On kyllä todella hyvää =)



Mutta niin tuo pullavanukaskin. Molemmat ovat jääneet parhaina jälkiruokina kouluajaoiltani mieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

hätävara koska kuulostaa " köyhemmältä" eli



Vanhoja pullanpaloja (puoliksi kuivanutta pullaa jota ei viitti enää muuten syödä)



Laita pullanpalat uunivuokaan ja ripottele väliin hilloa jos sattuu olemaan (ei pakko)



Kaada päälle munamaito jossa on sokeria ja kanelia mausteena



Laita uuniin ja anna hyytyä ja ruskistua kauniisti



Tää on oikeen hyvää ja taatusti maistuu pullat tässä versiussa hyvälle =))

Pappilan hätävara



2 dl kuohukermaa

1rlk sokeria

t tl vaniljasokeria

150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja

1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua

2 dl vadelma- tai mansikkahilloa



Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.



Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Pappilan hätävara



2 dl kuohukermaa

1rlk sokeria

t tl vaniljasokeria

150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja

1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua

2 dl vadelma- tai mansikkahilloa



Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.



Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.



näkkileipää

jäätelökuutioita

tai rahka-kermavaahtoseosta

puolukkahilloa



Murenna näkkäripalat esimerkiksi muovipussissa kaulimella painellen ja paahda kuivalla pannulla tai 225-asteisessa uunissa. Kokoa jälkiruoka-astioihin kerroksittain näkkäri-murskaa, jäätelöä tai kermarahkaa ja puolukkahilloa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat