Vierailija

soitto oman asuinalueen sosiaalityöntekijälle riittää vai miten?

Entä miten suhtautunevat ilmoitukseen jossa ilmoituksen kohde tietää ilmoituksen tekemisestä mutta puolisonsa ei, voinko silti olla anonyymi?

En nimittäin halua että ystäväni mies saa tietää (ystäväni tietää että aion ehkä tehdä ilmoituksen koska juttelimme asiasta noin tunti sitten kun hän tuli itkien hakemaan minua ulos) kuka ilmon on tehnyt, sen verran sekopää ukko se on. Ystäväni taas ei saa sitä tehtyä eikä uskalla eikä uskalla edes kotikoneeltaan katsella asioita koskien turvakotia, avioeroa, lasten huoltajuutta yms.

Mies on sekä psyykkinen (ystäväni on kuulema pipipää ja " se olisi viimeinen tekosi" ovat lauseita miehen suusta) että fyysinen uhka ystävälleni ja alle 2v lapsille fyysinen,vääntää jaloista/käsistä välillä, tukistelee, nostaa alle 1v rinnuksista ja heiluttelee pukiessaan yms.

Ystäväni vain pelkää eroa eikä oikein uskalla toteuttaa sitä koska pelkää mielettömästi että mies sa lapset tai tulee yhteishuoltajuus ja mitäs sitten,mies kurittaa äitinsä kanssa lapsia lastenhuoltoviikonloppuineen ja aivopesee heidät äitiään eli ystävääni vastaan kuten mies ja appivanhemmat nyt tekevät hänelle.

Kommentit (20)

oli se sitten psyykkistä, fyysistä, seksuaalista tai uskonnollista.

Ja ystäväni tapauksessa häneen kohdistuu psyykkistä ja fyysistä ja lapsiin varsinkin fyysistä. Lastensuojelulaki kieltää yksiselitteisesti lapsen fyysisen kurittamisen mitä mielstäni on tukistaminen, raajojen vääntäminen ja tuo alle 1v kuopuksen rinnuksista retuuttaminen minkä ystäväni havainnollisti heiluttamalla suorana olevaa käsivarttaan puolelta toiselle.

Ap

luulen että ilmotuksen tekemisestä on enemmän hyötyä kuin haittaa.

saatat pelastaa ystäväsi ja hänen lapsensa pahemmalta tuholta,väkivallalta tms. toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.voimia kaikille teille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siis soitat etukäteen ja jos ystävälläsi ei ole rahaa, niin luulen, että maksavat taksin tai tulevat hakemaan. Monillakaan sinne tulevista ei ole pennin hyrrää!Äläkä enää kysele ystäväsi mielipidettä toimenpiteistä. Ihan oikeasti, hän ei enää ole kykenevä tekemään tollasia päätöksiä. Kerrot, että TEET lastensuojeluilmoituksen, joten hän voi vaan valita, että lähteekö heti turvakotiin, vai jääkö miehensä armoille odottaa lastensuojelun yhteydenottoa.

Katsopa valmiiksi lastensuojelun puhelinajat. Sä voit sopia myös niin, että ne tulevat vaikka sun luokse, kun ystävä on kylässä. Soita joka tapauksessa lastensuojeluun kysyäkseesi neuvoa. Älä anna periksi, sillä jos et nyt ole jämäkkä, saattaa tilanne pitkittyä kohtalokkaasti, peruuttamattomasti.

... vaikkei väkivalta kohdistuisikaan suoranaisesti lapseen. Lasten ei kuulu nähdä vanhemman pahoinpitelevän toista säännöllisesti. Mikäli pahoinpidelty vanhempi ei tee mitään suojellakseen lapsia tällaiselta " perhe-elämältä" , tulee harkita jopa huostaanottoa lasten terveen kasvun ja kehityksen turvaamiseksi. Vanhemman tehtävä on turvata lapselle terve kasvuympäristö, mikä voi jossakin tapauksessa tarkoittaa myös vanhempien eroa. Tapaamisetkin on mahdollista saada valvotuiksi, mikäli on pelko, että lapsilla ei ole turvallista toisen vanhemman luona.

läksimme ulos, hänellä oli 2v esikoinen mukanaan ja hän purkautui oikein kunnolla. Sanoin hänelle ajatuksestani että soittaisin lastensuojeluun ja yritin puhua erosta mutta kun ei tunnu uskaltavan tehdä sitä vaikka se paras olisikin. Pelkää lastensa puolesta ja sitä että menettää heidät. Itkettää itseänikin kun hän totesi että parempi olisi jos hän ja lapset olisivat kuolleita,niin pelkää sitä että anoppi ja appiukko pääsisi eron myötä lapsiin oikein käsiksi eikä vain fyysisesti.

Puhuin myös turvakodista ja sovimme että minä katson tänä iltana jo lähimpiä turvakoteja ja tottakai tein selväksi myös sen että meille voi aina tulla oli klonaika mikä vain ja nukun nyt sitten kännykkä vierelläni.

On kyllä niin avuoton olo mutta hänen hätänsä ja pelkonsa ovat hyvin suuria.

Ap

aionkin heti aamulla soittaa hänelle kunhan miehensä on lähtenyt töihin ja kuulostella miltä hän vaikuttaa ja tiedustella miten ilta ja yö meni. Hän varmaan tulee meille lastensa kanssa tai ulkoilemme yhdessä kuten meillä on päivisin tapana tehdä, edetään sitten sen mukaan miltä tilanne ja hän vaikuttaa,aion vielä tarkistaa hänen kantansa tuohon lastensuojeluilmoituksen tekoon ja puhua muutenkin turvakodista taas. En itse voi häntä konkreettisesti sinne viedä (mulla on itsellänikin 2 pientä lasta eikä autoa käytössä päivällä) vaikka jo lähimmän turvakodin sijainninkin tuossa katsoin eikä se ole kaukana.

Mutta oman mieheni kanssa voin sumplia niin että hän tulee vaikka lounastauolla käymään tai lähtee aiemmin töistä jotta saamme ystäväni ja lapsensa vietyä sinne. Ja hän tietää että meille voi aina tulla oli yö tai päivä.

Ap

tilanteessa turvakotiin hakeutuminen olisi todennäköisesti parempi vaihtoehto. Lastensuojelun väki kotikäynnillä kertonevat todennäköisesti näistä muista vaihtoehdoista.

tulevasta erosta, väkivallasta, huoltajuusriidoista.........

Lähimpien tukea tarvitaan enemmän kuin koskaan. Jos voimasi riittävät niin Ole tukihenkilö, pepullepotkija tms.Yksin tuota rekeä on todella raskas lähteä vetämään. Mielummin sitä

pitää matalaa profiilia ja sinnittelee. Toivoo ettei mies ...

Ja koko perhe varpaillaan.AUTA ystävääsi ja vedä ajoissa ulos helvetistä.T. Vastaavaa helvettiä kokenutPs. Ihanaa kun ei enää tarvitse jännittää ja pelätä " missä kunnossa

se isä nyt tulee" ja mihin kellonaikaan torkahtaa illalla vetämään parin tunnin selviämistirsat, jotta jaksaa taas lähteä käväisemään kaupassa hakemaan lisää kaljaa. Palattuaan parilta kaljalta sixpackin kanssa joko karjuu lapsille " ettekö te vielä ole nukkumassa+" tai sitten sammuu viereen " nukuttaessa lapsiaan" . Haisevana ja törkyisissä vaatteissa.Puhtaissa lakanoissa.

että tulet siihen ja siihen aikaan heitä hakemaan ja sitten mennään. Hän saattaa vaikeassa tilanteessaan olla kykenemätön itse tekemään tällaista päätöstä, kuten mennäkkö vaiko eikö mennä turvakotiin. Joten ota ohjat käsiin ystäväsi puolesta ja teet naisen teon!Turvakodissa huolehditaan kyllä lastensuojelupuolen asiatkin ja kaikenlaiset tukiasiat...

Eli voit tehdä anonyymisti, on tietysti ystäväsi asia paljastaako miehelleen.

Hyvällä asialla olet, ystäväsi todella tarvitsee apua ja lastensuojelu nimenomaan voi auttaa myös äitiä.

tarvitse soittaessasi välttämättä kertoa ja jos kerrotkin, voit kieltää sen eteenpäinkertomisen ilmoituksen kohteille. Sosiaalitoimistolla on sitten velvollisuus tutkia tapaus.

Ehdottomasti lastensuojelu JA turvakotitapaus! Sinne turvakotiin ei vaan ketään voi väkisin viedä.Ap: kunnissa on myös päivystävä lastensuojelu, voit soittaa sinne, tilanne vaikuttaa todella uhkaavalta. Siis soita oman kuntasi terveys ja sos palveluiden neuvontanumeroon, jos et löydä päivystysnumeroa suoraan. Kerro huolesi ja he neuvovat eteenpäin.On sun ystävällesi hyödyksi, että teet ilmoituksen, nimittäin myöhemmissä huoltajuusasioissa. Neuvon sua näin; tee ilmoitus, kerro oma nimesi ja yhteystietosi, mutta kerro haluavasi tehdä tämän miehen vuoksi nimettömänä. Niin olen itse tehnyt = tarvittaessa he voivat soittaa uudestaan, jos tulee rikosjuttu. Toi on nimittäin jo poliisiasia, lapsen vakava tai tavallinen pahoinpitely.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat