Vierailija

Pikkupoika kuristui takkiinsa YlivieskassaPikkupoika kuoli kuristuttuaan takkiinsa Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla sunnuntaina. Onnetttomuus tapahtui loppiaisena 6. tammikuuta.Kaksi 8-vuotiasta ylivieskalaispoikaa leikki Niemenrannassa Niementien ja Lempolantien välisellä puistoalueella kahdentoista aikaan perjantaipäivänä. Pojat kiipeilivät puistossa olevassa männyssä. Toisen pojan takki tarttui oksan tynkään ja lapsi luiskahti alas. Hän jäi kuristuksiin takkiinsa.Leikkitoveri yritti ensin auttaa kaveriaan, mutta lähti sitten hakemaan apua. Hänen jonkin matkan päästä löytämänsä aikuinen henkilö nosti pojan puusta ja haki apuun viereisestä talosta toisen aikuisen. Kaksikko elvytti poikaa ambulanssin saapumiseen saakka.Ensiavun jälkeen 8-vuotias poika siirrettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Hän kuoli tapaturmassa saamiinsa vammoihin sairaalassa sunnuntaina.Pojalla oli yllään normaali talvitakki, johon oksan tynkä tarttui. Ylikonstaapeli Risto Vesaluoman mukaan takissa oli kiinteä huppu mutta hupulla ei kuitenkaan ollut osuutta tapaturmaan.-- Takkimallissa ei ollut mitään sellaista, joka olisi aiheuttanut tapaturman. Takin hupussa ja helmassa oli kiristysnarut, mutta nekään eivät vaikuttaneet tapaturmaan. Kun poika tipahti puusta, takki jäi siten, että kaikki kuristus kohdistui kaulaan. Tässä tapaturmassa kaikki asiat sattuivat vain menemään huonosti, hän selvittää.Poliisi ei kerro, mistä kohtaa pojan takki tarttui oksaan.Suomessa huolehditaan varsin hyvin vaatteiden turvallisuudesta ja pyritään mahdollisimman pitkälle ennaltaehkäisemään vaatteiden osuus esimerkiksi kuristumistapaturmiin, Tekstiili- ja vaateteollisuus ry:n yhteydessä toimivan Standardisoimisyhdistys Tevastan toiminnanjohtaja Auli Pylsy sanoo.Viime vuonna tuli voimaan eurooppalainen standardi, joka rajoittaa lastenvaatteiden nauhojen pituuksia tai osittain kieltää ne kokonaan. Rajoituksiin päädyttiin, sillä tilastot eri Euroopan maista ovat osoittaneet nauhoihin liittyvät onnettomuusriskit.-- Onnettomuus on onnettomuus. Nauhoihin liittyvällä standardilla varmastikin eliminoidaan nauhoihin liittyneet suurimmat onnettomuusriskit, mutta 100-prosenttisesti ei voida taata mitään, Pylsy toteaa yleisellä tasolla ottamatta kantaa Ylivieskan tapaukseen.Tämän vuoden aikana vaatteiden tulisi täyttää nauhoja koskevan standardin vaatimuksetSTT, Kaleva

Kommentit (12)

Ja tuossakin tapahtuma, jolle ei kerta kaikkiaan mitään olisi voinut etukäteen, täysin odottamatonta. Kaikenlaista surullista tapahtuu ja kaikkeen ei voi varautua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta ei kai täällä tosiaan kukaan väitä että 8-vuotiasta pitäisi vahtia koko ajan. Sanoisin että aika mahdoton tehtävä vaikkei olisi yhtään sisarusta. Vanhin lapseni on juuri 8v poika ja tottakai tämä uutinen tuntui pahalta, mutta ei kyllä edes juolahtanut mieleen että " minkä takia poika oli ilman valvontaa" . Tuollainen tapaturma voisi sattua vaikka koulumatkalla. Voimia perheelle!

Olen siis lestadiolainen perheenäiti ja hoidan lapseni hyvin. Näin tekevät myös kaikki ystäväni, joilla on perhe. Se, että perheessä on paljon lapsia, ei tarkoita sitä, etteikö heistä huolehdittaisi hyvin. Jokainen lapsi on yhtä rakas ja tärkeä ja hänestä pidetään huolta.Tuo tapaus on todella surullinen, syvä osanottoni omaisille!

Joitakin näyttää ärsyttävän kun vanhoja juttuja nostetaan tai niinkuin tässä tapauksessa, tehdään useampi aloitus samasata aiheesta.

No mun onni, että jotku vaivautuvat nostamaan tai kirjoittamaan uudelleen... Kun en millään ehdi päivällä koneelle, niin monta juttua menisi ohi.

Eli älkää lukeko joita samat jutut ärsyttävät ja antakaa muiden toimia haluamallaan tavalla.Ja sit itse juttuun. Hirveää. Surettaa pojan vanhemmat ja sisarukset, ystävät ja pojan kaveri, joka oli paikalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat