Vierailija

Kommentit (10)

Niitä korvaamaan on kehitetty tuo JP-päivä systeemi, jolloin juhlapyhäkorvauksen saa joko rahana tai palkallisena vapaana.Ystäväsi ei sitä tässä tapauksessa saanut, koska oli ollut liian vähän aikaa työsuhteessa. JP-korvauksen saamiseen edellytetään, että työsuhde on kestänyt vähintään kuukauden ja että on ko. juhlapyhäviikolla tehnyt vähintään yhden työvuoron.Mielestäni tuosta sunnuntaityöstä olisi kuitenkin pitänyt saada sunnutaityökorvaus, mutta en ole aivan varma enkä jaksa nyt TESsiä kaivaa esiin.

tosiaan asia ei minulle kuulu, kunhan tässä joutessani pohdin asiaa. Ihan hyvä kuitenkin että jotain korvauksia sitten jatkossa tulossa, esim. joulunaikaan jos sattuu ne kolme arkipyhää, niin silloin on kyseessä kuitenkin isompi asia.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eräs tuttuni työskentelee ravintolapäällikkönä (aloitti juuri viikko sitten), ja nyt kun tuli kolmeen viiikkoon tuo loppiainen eli perjantai, hän joutui korvaamaan sen päivän kun ei ollut töissä silloin. Teki yhden sunnuntain korvaukseksi (josta muuten ei saanut edes sunnuntailisää). Eli tuntimäärä pitää kuulemma olla aina se 111, riippumatta monta pyhää siihen sattuu. Ihmettelen vain siksi, kun meillä hoitoalalaisilla, pyhäpäivä jos sattuu kolmeen viikkoon, niin siitä vähennetään automaattisesti 7 tuntia niistä kolmen viikon yhteistunneista. Tosin meidän tuntimäärä/3 viikkoa on hieman enemmän n. 117. Eihän asia oikeastaan edes kuulu minulle, mutta ihmettelen vain asiaa, että rangaistaanko teillä ravintola-alalla olevia pyhäpäivistä siinä mielessä, että jos arkipyhä sattuu, niin se on tehtävä sitten muulloin. Hän tekee vain periaatteessa arki- ja aamuvuoroja.

Yksinkertaistetusti sanottuna kolmiviikkoisjaksolla pitää olla 6 vapaapäivää, ellei ole sovittu muusta ns. tasoittumisjaksosta.Normaalin palkan päälle tulevat ilta-, yö-, aatto- ja pyhätyökorvaukset tulevat sitten vielä erikseen. Ns. kolmiviikkoisjaksolle osuvat juhlapyhät (JP-päivät) korvataan erikseen joko rahana tai palkallisena vapana.mukaan pitää aina maksaa sunnuntaikorvaus!!! Mutta niitä vapaita la-su-yhdistelmiä ei tes:in mukaan montaa vuodessa tarvitse olla. Viikonloppuvapaaksi kun lasketaan myös yhdistelmä pe-la, yhtä lailla kuin su-ma.

En löydä aikaisempaa viestiäni edes haulla. Eli jos työskentelette esim. ravintoloissa ja kolmen viikon työtuntimääränne on 111, niin joutuuko pyhät (jos niitä listaan sattuu) niin jotenkin korvaamaan... Musta se tuntuu aika omituiselta, eikös pyhäpäivä ole kaikille ylimääräinen vapaapäivä?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat