Vierailija

Vaikka kärsisivätkin vaalitappion?

Kommentit (11)

jos ei tosiaan lasketa ruotsinkielisyyttä mukaan. Aikanaanhan oli erikseen ruotsinkielinen demaripuolue, mutta se taisi kuolla.Mutta miksipä eivät olisi hallituksessa? Sopiva kaveri puolueelle kun puolueelle, kun politiikassa eivät ole sidoksissa mihinkään aatteeseen. Voivat siis työskennellä sekä porvarien että demareitten kanssa.

Noin juuri. Eli ovat käskytettävissä tekemään mitä tahansa minkälaisessa hallituksessa tahansa. Mainio kumppani hallitukseen, kun eivät omista minkäänlaisia kynnyskysymyksiä tai muitakaan mielipiteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi Rkp itse haluaa aina hallitukseen? Siellä on se ' valta' ja edes mahdollisuus saada tahtonsa läpi, vaikuttaa ja puolustaa saavutettuja etuja. Oppositiossa sitä on rakkikoiran virassa. Eikä se rooli oikein sovi Rkpeelle.

Siis sellainen, joka saa eduskunnassa äänestyksissä taakseen mahdollisimman selvän enemmistön ja jonka piirissä ei tapahdu odottamattomia. Ruotsalaisista saa yleensä parisenkymmentä kansanedustajaa äänestämään hallituksen haluamalla tavalla ja porukka on kaiken kaikkiaan hyväkäytöksistä ja sisäsiistiä, eli voi luottaa siihen että tekevät niin kuin on sovittu. Siksi he ovat ns. apupuolueena paljon kivempi kuin vaikka vasemmistoliitto tai vihreät.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat