Vierailija

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Ei kehoittanut täti TODELLAKAAN antamaan mitään kalsiumlisää. Totesi vaan, että oikeen hyvä jos syö jugurttia ja juustoa, mutta ilman niitäkin selviää oikein hyvin.Syödäänhän Japanissakin levää, ei se tarkoita, että Suomessakin näin pitäisi tehdä. Suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu maito olennaisena osana. Mistähän se terkka meinasi lapsen saavan tarpeeksi kalkkia?


Heh. Mistä lapsesi saa riittävästi kalsiumia? Siis eihän sitä

Vierailija:Ei kehoittanut täti TODELLAKAAN antamaan mitään kalsiumlisää. Totesi vaan, että oikeen hyvä jos syö jugurttia ja juustoa, mutta ilman niitäkin selviää oikein hyvin." maitopurkista" tarvi saada, mutta jostain on jokaisen saatava riittävä määrä kalsiumia (Osteoporoosista on tulossa uusi kansansairaus)

Vierailija:

Lainaus:
Ei kehoittanut täti TODELLAKAAN antamaan mitään kalsiumlisää. Totesi vaan, että oikeen hyvä jos syö jugurttia ja juustoa, mutta ilman niitäkin selviää oikein hyvin.


" maitopurkista" tarvi saada, mutta jostain on jokaisen saatava riittävä määrä kalsiumia (Osteoporoosista on tulossa uusi kansansairaus)

ja täti sanoi, ettei hän ymmärrä tätä maitovouhotusta Suomessa. Heillä ohjeistetaan aina antamaan vettä ruokajuomaksi lapselle. Missään muualla maailmassa ei lapsille (saatikka aikuisille ) juoteta maitoa.Täti vielä mainitsi, että kun se maito NIIN tehokkaasti estää raudan imeytymisen ravinnosta että on hänen mielestään haitaksi.

Vierailija:

Lainaus:


" maitopurkista" tarvi saada, mutta jostain on jokaisen saatava riittävä määrä kalsiumia (Osteoporoosista on tulossa uusi kansansairaus)
eli vaikka Suomessa juodaan maitoa ja käytetään maitotuotteita paljon enemmän kuin muualla maailmassa, on meillä osteoporoosikin harvinaisen laaja ongelma. Lehmän maidon kalsium ei imeydy kovinkaan hyvin ihmiselle, joten sen näennäisesti suuresta kalsium-pitoisuudesta ei ole yhtä isoa hyötyä..

http://www.terve.com/uutiset/News_Item.2005-04-22.5334

Suuri maidon kulutus ei vahvista kasvavien lasten luita vaan liikkuminen

Epidemiologiset tutkimukset ja seurantatutkimukset ovat antaneet viitteitä siitä, että maitotuotteet eivät vahvistaisikaan luustoa ja ehkäisisi luukatoa, kuten on yleisesti ajateltu.Yhdysvaltalaisessa katsauksessa, jossa on arvioitu useita tutkimuksia, on pyritty arvioimaan maidon kulutuksen ja kalsiumin saannin vaikutusta lasten ja nuorten aikuisten luustoon. Aineisto kerättiin Medline-tietokannasta ja se käsitti tutkimuksia maidon ja muiden maitotuotteiden ja kalsiuminsaannin vaikutuksista luuston mineralisaatioon ja luunmurtumien riskiin lapsilla ja nuorilla aikuisilla (1 ¿ 25 vuotiailla). Kaikkiaan kriteerit täyttäviä tutkimuksia löytyi 47.Kymmenessä tutkimuksessa oli selvitetty kalsiumvalmisteiden merkitystä. Niistä yhdeksässä havaittiin, että ravinnon lisänä käytetyistä kalsiumvalmisteista oli luuston kehityksen kannalta hyötyä. 27 tutkimuksen mukaan kalsiumin saanti maitotuotteista tai muusta ravinnosta ei ollut lainkaan yhteydessä luun tiheyteen. Muissa tutkimuksissa kalsiumin saanti maitotuotteista tai muusta ravinnosta oli vain hyvin heikosti yhteydessä luuston kuntoon. Niistäkin kolmessa oli sekoittavana tekijänä D-vitamiini, jolla maito oli rikastettu. Näyttää siltä, että runsas maidon juonti tai muutenkaan suuri kalsiumin saanti ei vahvista lasten eikä nuorten aikuisten luustoa. Luuston kehityksen kannalta tärkein aika on kasvupyrähdys, jolloin puolet luun massasta kehittyy ja pituuskasvu on nopeinta. Toki maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia ja hyvänlaatuista proteiinia, mutta monissa maitotuotteissa on myös rasvaa, joka voi olla haitallista. Runsaskaan kalsiumin saanti ei kuitenkaan näytä takaavan vahvaa luustoa, vaan tähän tarvitaan ennen kaikkea luustoa kuormittavaa liikuntaa.Lähde: Pediatrics 2005;115:736-743

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat