Seuraa 

Onko muiden taaperot yskineet niin, että oikein oksentavat kunnolla sen yhteydessä?

Meillä jo isompi nappula(reilu 3v), joka ei koskaan elämässään ollut oksentanut. Nyt on räkätauti kestänyt jo yli kuuakuden, johon on joulusta asti liittynyt yskääkin. Viikko sitten todettiin korvassa tulehdus, samana iltana tyttö oksensi elämänsä ekan kerran yskiessään. En alkanut analysoimaan oksennusta sen tarkemmin, mutta ainakin mahan sisältö tuli ulos ;) Limaisuudestako tällainen johtuu?

Kommentit (10)

Poika vaikutti yskää lukuunottamatta jo terveehköltä ja olin viemässä jo seuraavana päivänä pk:iin, kun kuitenkin käytin lääkärissä parin kuumeettoman (alle 37,5) päivän jälkeen. Lääkärin tuomio: alkava keuhkokuume ja vettä korvissa. eliOLKAA TARKKOINA. Muksu voi olla vielä tosi kipeäå, vaikka näyttää terveeltä. Tän talven RS-virus on ärhäkkä. Joissakin paikoissa on kiikutettu osastot turvoksiin vauvoja, joista pahimmat ovat olleet tosi huonossa kunnossa. Jälkitautina yleisesti KORVATULEHDUKSIA JA KEUHKOKUUMETTA

joo, itse olen ainakin nähnyt tuota tapahtuvan tuttavapiirissäni. juuri varmaankin sen limaisuuden takia, mutta vähän vanhemmalla lapsella (6v) sitä esiintyi ns. kuivankin yskän yhteydesä.näissä kummassakaan tapauksissa vanhemmat eivät vieneet lasta lääkäriin, ja se menikin parissa päivässä ohi.enpä usko siis että on syytä huoleen, tsemppiä sinne ja tytölle jaksamista!:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä sairastellaan jo pitkälti toista viikkoa rs- virusta.

Maanantai- iltana oltiin lasten kans lekurilla, joka määräsi lääkkeitä ja laitto labraan, jossa rsv varmistui. 2.5 vuotias tyttömme ( joka ei ole koskaan vatsataudissa tms ollut) oksensi lähes aina kun jotain suuhun laittoi, olipa sitten jogurttia tai vettä tai mitä tahansa, enkä oikeen ottanut selvää johtuiko yökkääminen kurkun kipeydestä vai yskimisestä.

Keskiviikkona oli jo niin huonossa kunnossa, että makas vaan kalpeana sängyssä ja itki että haluaa nukkua. Siitä sit uudestaan lääkäriin, joka totesi heti, että on korvatulehdus ( maanantaina ei vielä ollut).

Samainen lääkäri mua sit valisti, koska meillä ei ennen olla korviakaan podettu, että korvatulehdus voi kehittyä kahdessa tunnissa ja jotkut lapset reagoivat korvatulehduksiin oksentamalla!

No, siitä kun saatiin korvatulehdukseen taas omat lääkkeet, niin tytön oksentelu loppui, vaikka yskii kyllä edelleenkin todella rajusti.

Joten ei se aina ole niin sanottua että se liittyy vaan siihen yskimiseen...

viikon jälkeen käytiin lääkärissä, korvatulehdus.

helpoitti heti oikeastaan kun antibiootti kuuri aloitettiin, siis koko räkätauti.meillä myös oksetamista tapahtui, varsinkin iltaisin, yskimisen jälkeen.

limaisuutta se tuntui olevan. meni ohi ainakin. muutamana iltana auttoi paljon se että odoteltiin reippaasti tunti ennen nukkumaan menoa, että ruoka ehti vähän laskeutua.meillä astma pojalla ja näin flunssa aikaan käytössä astma lääkkeet tuplana. ne ovat auttaneet kyllä kovasti, varsinkin kun limaa keuhkoihin on kertynyt

Ja esikoinen ei ollut oksentanut sitten vauva-aikojen pulauttelujen kertaakaan. Siita olin vahan huolissani kun lapset oksensivat yölla nukkuessaan, siihenhan voi tukehtua? Ravasinkin sitten lastenhuoneessa monta yöta tarkistamassa etta kaikki on kunnossa :/

oli pari viikkoa sitten flunssa ja kauhea yskä, johon liittyi juuri tuo yökötys. Aikuisena sitä pystyy kuitenkin paremmin kontrolloimaan, mutta meilläkin lapsilla tuli aina kunnon oksennus.

vastailen näköjään urakalla näihin sun kysymyksiin!Meillä tyttö,reilun 1v,oli joulunaikaan kipeä,ei oksennellut.Mutta poika,3,5v,tuli sitten nuhaan,yskään ja kuumeeseen,niin sepä oksenteli yskiessään.Ja yleensä syönnin jälkeen.Siltä kun olotiloja utelin,niin tulin siihen tulokseen että johtuu limasta eikä esim vatsataudista.Hyvä että oksensi limat pois,mutta harmi kun ruoka tuli samalla.ne ravintoaineet kun ois varmaan auttanu paranemista...ohi se meni jokatapauksessa.annoin yskänärsytystä lievittävää lääkettä..

2-vuotiaalla tytöllämme on ollut syksystä lähtien vähän väliä flunssia ja jouluna keuhkokuumekin. Hyvin tavallista on, että oksentaa. Joskus on auttanut avaava lääke (salbutamol), joskus efedriiniä ja dekstrometorfaania sisältävä sir. Ephedrin. Näitä saa vain reseptillä.Yleensä tytöllä alkaa pahempi yskiminen ja kakominen nukkumaan laitettaessa, kun joutuu makuuasentoon. Kannattaa nostaa sängyn pääpuolta ylemmäs. Höyryhengityskin helpottaa limaista oloa.oksensi mahan sisällön ulos kun ensin sai itkuraivarikohtauksen ja itkiessä alkoi sitten tietenkin yskittää ja yskimisestä tuli oksennus. Hänellä oli silloin siis yskä, nuha, keuhkoputkentulehdus ja korvatulehdus.. Toisenkin kerran yökkäsi, mutta ei tullu koko masun sisältöä ulos. Eli on siis normaalia. Ja limasta se kait suurimmaksi osaksi johtuu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat