Seuraa 

Olen tyytyväinen, että meillä nukutaan, mutta melkein jo välillä mietin, että onko normaalia, että niin paljon nukkuu tämän ikäinen.

Eli nyt on enemmän sääntö kuin poikkeus kotona ollessa taas, että unta riittää 3 tuntia. Usein jopa niin, et availen jo ovea, et heräis. Ollut kyllä myös yskäinen/räkäinen pitkään - liittyneekö siihen, en tiedä.Yönsä nukkuu pitkistä päikkäreistä huolimatta hyvin ja nukkumaan mennään ilman mukinoita. Kun jäin uudestaan kotiin kuopuksen kanssa, on illat venyneet vähän pidemmiksi kuin kasiin. Ysiltä viimestään ollaan nukkumassa. Aamulla herätään vaihtelevasti, tänään vasta 7.45, usein seiskan pintaan tai vähän yli.Eli siis paljonko 3v:nne nukkuvat?

Kommentit (10)

Itsekin olin siis sitä mieltä, että hyvä vaan kun nukkuu ja tällä hetkelläainakin selvästi vielä tarvitsee unia. Epäusko omiin ajatuksiini heräsi, kun kaikki tuttavat joiden 3-vuotiaat nukkuvat vain hetken tai eivät ollenkaan päivittelivät tyttäremme nukkujan lahjoja. Kumpa tämä kakkonenkin nukkuisi elämänsä yhtä hyvin...energiaa riittää sitten kyllä hereillä ollessa vaikka muille jakaa.Kauniita unia kaikkien lapsosille mielin määrin!

12 h ja päivällä unet kestävät vähintään 2 h. Yöllä nukutaan putkeen. Niin, ja ekan vuoden tää jäbä heräili vähän välii tissille eikä päikkäreitäkään nukkunut ku 30 minsaa kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hoidossa poika nukkuu keskimäärin 2 h (joudutaan usein herättämään), kotona viikonloppuisin päiväunet on kaikkea 1,5-3 h välillä.Yöunia poika nukkuu vain noin 8,5-9 h.

Meidän 3,5 vuotias tyttö nukkui vielä kuukausi sitten päikkäreitä 2-3 tuntia ja yö unia 10h. Käydään paljon lääkärillä painon takia joten kysyinkin häneltä onko " normaalia" nukkua noin paljon tämän ikäisenä, koska ihmettelin sitä itsekin. Lääkäri ei miettinyt hetkeäkään vaan sanoi, että ON, anna tytön nukkua vaan niin paljon kun haluaa. SIinä vaiheessa jos lapsi alkaa olemaan väsynyt ja jaksamaton hereillä olo aikana, on syytä vasta huolestua. Nyt kuukauden aikana päiväunet ovat vähitellen jääneet ja nukkuu noin 1-2 krt/viikossa, yleensä silloin jos on jotenkin erikoisen raskas päivä tai huonommin nukutut yöunet! Joten ei huolta!

Meidän esikoinen jätti päiväunet vähän ennen kolmivuotissynttäreitä ja tämä keskimmäinen on nyt 2v5kk eikä ole enää muutamaan kuukauteen nukkunut päiväunia.

joskus jopa 4,5h. Yöunia nukutaan n.10h. Meidän poika tarvii ihan selvästi vielä päikkärit, jos ne jää väliin, on yöt tosi levottomia, eli itkeskelee, puhuu, pyörii ja usein myös tippuu sängystä. Mutta kun päivällä on nukkunut, niin yötkin menee hyvin.

Poika menee nykyään itse päikkäreille, kun vielä pari kuukautta sitten piti nukuttaa huoneessa jonka ovi oli lukossa kun jätkä karkaili, ja " nukutus" kesti yleensä 1h, jopa kauemmin. Nyt poika vaan sanoo päivällä että menen nukkumaan ja alle 5min. vetää sikeitä.

Meillä 3-vee ei enää nuku päivällä ollenkaan, joskus pötköttää hetken mutta sitten leikit taas jatkuu..Yöunille mennään puoli yhdeksän maissa ja herätään puoli kahdeksalta taii kasilta.. Nukuttaa ei tarvitse vaan rupeaa nukkumaan laulun jälkeen tosi kiltisti eikä heräile yöllä.Taitaa olla kovin yksilöllistä siis, ja niin ne neuvolassakin sanoivat.. =)

meillä 3,5v nukkuu päivällä 2-2,5 tuntia.Yöunet 21-7 noin suurinpiirtein.Joskus kukkuilee sängyssä illalla,niinpä olenkin alkanut suunnittelemaan päiväunettomuutta...Vähän kattelen että jos on selkeesti väsyny ni laitan nukkuun.Ja yleensä on!Olen enemmän ku tyytyväinen jos se nukkuis esimerkiks kesään asti päiväunet...se oma aika kun tahtoo olla vähän kortilla!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat