Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kitisee lähes koko päivän, luulen että on mahavaivoja. Iltaa kohden pahenee huudoksi ja raivoksi. Syö rintaa todella usein. Vatsa on pinkeä mutta vauva röyhtäilee ja paukuttelee ihan hyvin. Mikä neuvoksi? Kokeilin myös korviketta, josko ei saa tarpeeksi maitoa mutta oksentaa kaaressa kaiken ulos.

Sivut

Kommentit (30)

kokemusta tuosta ilmiöstä on. Juotko itse paljon maitoa ja käytätkö paljon maitotuotteita? Jos viitsit, kokeile parin viikon taukoa omassa maidonkäytössäsi ja katso, mitä tapahtuu. Olet saanut paljon vinkkejä ja muista, tämäkin on vain vinkki. Ei ole tarkoitus rasittaa lisää. Ota asia puheeksi neuvolääkärin kanssa.Yhden ei-maitoallergisen koliikkivauvan äiti ja

yhden maitoallergisen ei-koliikkivauvan äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jätä omasta ruokavaliosta ruisleipä ainakin ens alkuun pois ja jos kahvia oot kova hörppimään niin se kanssa pois. Tai jos on jotain muuta mikä aiheuttaa ilmavaivoja...ja sitten syöttöväliä pidemmäksi. Ja jos ihan koliikin puolelle menee, niin justiinsa yks tuttu vanno muutama päivä sitten vyöhyketerapian nimeen =)

jos sinulla ei vielä ole niin osta trikoinen kantoliina ja laita vauva siihen pystyasentoon kietaisuristiII-nimiseen sidontaan. masuvaivat helpottuu monesti kun vauva on pystyasennossa ja ilma pääsee pois, lisäksi kun vauva on masu vasten äidin masua niin saa samalla masuhierontaa kun äiti liikkuu.vaikka sanotaan että pitää antaa rintaa aina kun vauva itkee niin minusta on tuntunut että liian tiheät imetyksetkin voi aiheuttaa masuvaivoja. eli koeta pidentää vähän imetysvälejä jolloin vauvan vatsa saisi välillä levätä. tosin ei nyt pidä väkisin huudattaakaan jos vauvalla on nälkä mutta ihan joka kitinään ei kannata tarjota ekana tissiä jos edellisestä syötöstä on kulunut vain vähän aikaa ja vauva on syönyt silloin hyvin. jos vauva imee hyvin rinnasta niin voisit kokeilla tarjota tuttia.ei tuo välttämättä enteile koliikkia vaikka se usein alkaakin tuossa vaiheessa. meillä on kolme lasta ja jokaisella on masuvaivat ja sitä myöten kitinät alkaneet juuri pariviikkoisena eikä heillä kuitenkaan ole koliikkia ollut. niinkuin joku jo vastasikin niin tuota se on vastasyntyneen kanssa.. minusta ehdottomasti paras hoito kitinöihin on ollut tosiaan tuo kantoliina. ikäväkseni hankin sen vasta kuopukselle mutta jos olisin tiennyt miten hyvä se on niin olisin ehdottomasti ostanut jo esikoiselle (tosin silloin niitä ei ollut kai edes saatavilla ;)!

Jos olet syöttänyt lapsesi hyvin ja alkaa itkemään, niin yritä saada rauhoittumaan muuten, kuin imettämällä. Muuten on edessä kierre, että lapsi kaipaa vain lohtua, mutta saa maitoa joka kerta, jonka johdosta tulee vatsa kipeäksi ja oksentaa ja taas kaikki alkaa alusta. Yritä siis aavistuksen pidentää syöttövälejä.

Imetä, jos pystyt!Oletko kokeillut Cuplaton-nimistä valmistetta? Sitä annetaan vauvalle joka syöttöä ennen muutama tippa.Meillä oli samanlaista ongelmaa - vauva kouristaa kaarelle ja raivoaa. Pieruja tuli ihan hyvin. Sitten aloimme antaa tuota Cuplatonia ja tuntui auttavan. Cuplaton pilkkoo suolistossa olevaa kaasua pienempään muotoon, jolloin ilman liikkuminen suolistossa ja piereminen eivät tunnu niin ikäviltä. Cuplatonilla vauvaltamme ei enää edes pääse kunnolla kuultavia pieruja, ilma on niin pienenä palana, ettei isoja pieruja edes synny.Meillä on auttanut myös vauvan kapaloiminen esim. syöttämisen ajaksi. Rauhoittaa kummasti.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat