Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 


Hurjaa luettavaa nämä viestit, jossa äidit puolustelevat tupakointiaan.

Luulisi sen olevan jo selvää joka iikalle, että terveydelle haitallista puuhaa tuo on sekä äidille että sikiölle ja myöhemmin vauvalle.Tässä hyvät sivut tupakasta ja raskaudestahttp://www.tupakka.org/asp3/default2.asp?gc=908

Sivut

Kommentit (34)

Alla on lähde " Vierola Hannu. Tupakka ja naisen terveys. Art House. Jyväskylä 1996." Tiedot ovat vuodelta 96, mitään prosentteja ei mainita ja kyseessä miehen kirjoittama teksti. Eipä siinä mitään, uskon kyllä, että tupakoinnista on haittaa raskauden aikana, mutta aina kannattaa kyseenalaistaa näitä ' itsestäänselvyyksiä' . Onko esim. niin, että tupakointi lisää 0.0001 promillea mahdollisuutta siihen, että lapsi jotain.... Ymmärrättekö? Ei ole absoluuttista pahaa ja absoluuttista hyvää.Sama pätee siihen, että joku äiti saattaa tarvita savukkeen silloin tällöin jaksaakseen. Liika yrittäminen voi johtaa masennukseen jne.Minkälaisia puupäitä tänne kirjottaa!! Itse poltin raskauden alussa muutaman savukkeen päivässä ja jopa neuvolasta sanottin että helpompi niin kuin lopettaa kerralla. Ehkäpä nyt multa pitäisi ottaa lapsi pois ja sterilisoida tämä paha paha äiti ettei voi saada enää lisää lapsia. Olisi kiva päästä kasvotusten hieman keskustelemaan aiheesta näiden neiti/rouva täydellisten kanssa jotka suoltaa tota älytöntä moraalisaarnaa tänne palstalle.

Anyway.. Lapseni on terve, kiltti ja maailman suloisin huolimatta siitä että sen äiti on vastuuton etc. mitä tällä palstalla aikasemmin mainittiin.

Ja ennenkaikkea tsemiä kaikille jotka yrittää päästä tupakasta eroon. Helppoa se ei ole, mutta yrittää kannattaa aina! Ja älkää välittäkö noiden moralistien jutuista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tupakoinnin lopettaminen voi monelle olla hyvinkin vaikeaa, etenkin jos takana on useita savullisia vuosia - kyse ei kuitenkaan ole odottavan äidin itsekurin puutteesta, välinpitämättömyydestä tai vastuuntunnottomuudesta lastaan kohtaan.Moni voi tuntea huonoa omaatuntoa poltettuaan odotusaikana, mutta kerralla lopettaminen ei vain onnistu, tunnetustihan tupakka aiheuttaa riippuvuutta. Toisten äitien kokemuksiin savullisuudesta tai savuttomuudesta ei omaa tupakointiaan pystytä vertaamaan, sillä riippuvuus ja siitä eroon pääseminen ovat pitkälti äidin omasta tahdosta riippumattomia sekä hyvin yksilöllisiä.Toisaalta, on myös tapauksia, joissa tupakoinnin lopettaminen on niin vaikeaa, että lopettamista ei edes suositella, vaan stressin estämiseksi lääkäri on suositellut (tosin mahdollisimman vähäistä) tupakointia raskausaikana, sillä stressi voi olla yhtä vaarallinen tekijä sikiön kehitykselle kuin muutamien savukkeiden polttaminenkin.Annetaan meille kaikille äideille rauha olla sellaisia kuin olemme arvostelematta toisiamme.

ovat yrittäneet lopettaa, mutta se ei vaan kertakaikkiaan ole onnistunut.

En pysty kuitenkaan ymmärtämään odottajia, jotka eivät edes yritä lopettaa, vaan yksinkertaisesti päättävät jatkaa tupakointia.Miettikää seuraavia:- Sikiö on " loukussa" sinun kohdussasi, eikä pysty puolustautumaan häkäkaasuilta, muista myrkyistä ja nikotiinista.- Vauva voi syntymän jälkeen kokea pahojakin vieroitusoireita. Onko se mielestäsi hyvä alku vauvan elämälle??- Sikiölle voi tulla happikatkoksia kohdussa, joka vaurioittaa aivoja.- Ei niin pieni olento kestä samoja tai jopa suurempia annoksia nikotiinia kuin sinun elimistösi.- Sinä olet tulevan lapsesi ÄITI ja jos sinä et häntä vaaroilta suojele heti alkumetreiltä, niin kuka sitten??

Olen itse aiemmin polttanut n. 10 vuotta ja esikoisen alkuraskaudessa lopetin heti. Kun vauva oli n. 9-10kk aloitin (tyhmänä) uudelleen, mutta nyt reilu vuosi myöhemmin päätin uudelleen lopettaa, vaikken ole edes raskaana.

Kannattaa ajatella myös itseään kun yrittää/harkitsee lopettamista. Haluatko tosiaan olla koko elämäsi kiinni tupakassa? Haluatko tosiaan että lapsillasi on pahalle haiseva tupakoiva äiti? Haluatko 50 vuotiaana näyttää 65 vuotiaalta??

tämän lausahduksen jota edellinen käytti :..tosihan on että jokainen äiti ,poltti tai ei on kaikista parhain äiti omalle lapselleen.. Musta on niin tekopyhää, että kaikki mahdolliset epäkohdat tai lapseen kohdistuva välinpitämättömyys selitetään nykyään tällä " paras äiti omalle lapselleen" höpinällä! Kyllä saa ihan tarpeeksi lukea lehdistä ja kuulla tarinoita tai vaikka lukea keskustelupalstoja ja todeta ettei näin tosiaan ole. Jokainen äiti on AINOA äiti sille lapselleen, eikä se välttämättä tee hänestä kuitenkaan parasta kasvattajaa tai huoltajaa. Koska meille on annettu niin mahtava oikeus kuin äitiys niin silloin tulisi myös muistaa ne velvollisuudet eli: yrittää hoitaa sitä lasta sillä PARHAALLA mahdollisella tavalla ja aloittaa se jo tosiaan raskausaikana. Tietoa ja tutkimuksia on yllin kyllin tarjolla täällä internetissäkin joten jopa pelkän peruskoulun käyneet varmasti löytävät informaatiota siitä mikä sille sikiölle tai vauvalle on parasta.

jenkka80:

Lainaus:


Minkälaisia puupäitä tänne kirjottaa!! Itse poltin raskauden alussa muutaman savukkeen päivässä ja jopa neuvolasta sanottin että helpompi niin kuin lopettaa kerralla. Ehkäpä nyt multa pitäisi ottaa lapsi pois ja sterilisoida tämä paha paha äiti ettei voi saada enää lisää lapsia. Olisi kiva päästä kasvotusten hieman keskustelemaan aiheesta näiden neiti/rouva täydellisten kanssa jotka suoltaa tota älytöntä moraalisaarnaa tänne palstalle.

Anyway.. Lapseni on terve, kiltti ja maailman suloisin huolimatta siitä että sen äiti on vastuuton etc. mitä tällä palstalla aikasemmin mainittiin.

Ja ennenkaikkea tsemiä kaikille jotka yrittää päästä tupakasta eroon. Helppoa se ei ole, mutta yrittää kannattaa aina! Ja älkää välittäkö noiden moralistien jutuista!


________________onko joku sanonut että me ollaan täydellisiä? kukaan ei ole täydellinen KOSKAAN, mutta niinkuin sanoin en ikinä tule hyväksymään sitä että äidit KITUUTTAA lastaan hapettomuudessa! en ikinä!

se on ihan sama että setyttäisitte vauvalle tupakan ja pitäisitte sitä sen suussa, se vaikuttaa ihan samalla tavalla, niinkun alkoholikin, aivan sama että juottaisitte lapselle alkoholia. ihan sama asia! onko se ihanaa ajatella että lapsi kärsii hapettomuudesta kohdussa kun poltatte? ei minusta.

Kyllä täällä kuulee myös jos jonkinlaista selitystä ja selittelyä... Sellainen äiti, joka pakottaa lapsensa jo sikiövaiheessa tupakoimaan, ei takuulla ole lapselleen niin hyvä äiti, kuin hän, joka lopettaa tupakoinnin lasta suojellakseen. Ja ei ole mitään selitystä sille, miksi esim. juuri tämä vierailija ei siihen pystyisi, koska täällä on niin valtavat määrät äitejä, jotka ovat siihen pystyneet. Kukaan ei sano, että se olisi helppoa, päinvastoin. Mutta kun se äitiys alkaa jo kun vauva kasvaa kohdussa, ja lapsensa eteen luulisi jokaisen haluavan tehdä kaikkensa, jotta tämä syntyisi terveenä. Siis myös kärsiä mieluummin itse ne vieroitusoireet, jotka voivat olla verrattavissa sikiön pahoinvointiin kohdussa.Ja vaikka maailmassa olisi miljoona pahempaa ja vaarallisempaa asiaa kuin tupakointi, niin ei se silti oikeuta tupakoimaan, sillä tupakointikin on vaarallista. Vai onko lapsen hakkaaminen sallittavampaa kuin esim. viiltely, tai kokaiinin käyttö raskausaikana sallittavampaa kuin heroiinin jne. Turha hurskastella itselleen sillä, että pelkästään tupakoi.Vierailija:

Lainaus:


kyllä täälä kuulee jos jonki näköstä syytä ja syyttelyä..tosihan on että jokainen äiti ,poltti tai ei on kaikista parhain äiti omalle lapselleen..ja olettako ikinä aatellu että on paljon pahempia asioita maailmassa mitä lapsille tehdään kuin tupakointi..ravistelut,hakkaamiset,huumeiden käyttö,alkoholin käyttö,heitteillejättö,äidin masentuneisuus ja väsymys joka todella voi hoitamattoman tehdä tosi pahaa jälkeä!!! Ja jos vaikka minä poltan ja se on yksi huono asia äitinä voi sinussa olla jotain muuta missä minä olen sinua parempi..JOTEN ÄLÄ SELITÄ ETTÄ SINÄ OLET MUITA PAREMPI ÄITI VAIKKA ET SATU POLTTAMAAN!!!
Vierailija:

Lainaus:


Eikä se ollut yhtään niiiiiin vaikeaa kun ajatteli vaan lastaan ja hänen parastaan. 3 päivää oli " hiukan" vaikeaa, sitten helpotti jo huomattavasti, kumma jos ei kolmea päivää pysty kituuttamaan.Tupakoijat ei ansaitse lapsiaan.
Kuten jo monestikin on kommentoitu aika hurjaa sun mielipidettäs ettei tupakoijat ansaitse lapsiaan,nii no ketkä sitten?Mielestäni ne jotka oikeasti niitä haluavat,ja ovat myös tulevaisuudessa niitä hoitamassa!Ja tosiian yksilöllistä se kuinka helppoa polttamisen lopettaminen on,missäs on sanottu että sen pystyy ihan kolmessa päivässä noin vaan lopettaan??Aika moni varmaan olis sitten lopettanutkin,luulisin. Riippuvuuden oireet voivat olla yhtä tuhoisaa sikiölle,esim.verenpaineen nousu joka ei kovasti saisi.Tunnen tapauksen jossa lääkäri lopettamisen oireiden vuoksi oli ennemmin polttamisen kannalla.Lapsesi voi saada esim. allergioita ilman että olet tupakoinut odotuksen ajan.oma lääkärini sanoi jopa ettei tupakointi vaaranna lastasi,eikä voi sanoa että hänestä tulisi levoton,allerginen,vajaa älyinen tai että hän saisi ylimääräisiä varpaita.Tupakointi ei vaikuta noihin seikkoihin, ne ovat sitten geenijuttuja,esim.vammaisuus.

Eikä se ollut yhtään niiiiiin vaikeaa kun ajatteli vaan lastaan ja hänen parastaan. 3 päivää oli " hiukan" vaikeaa, sitten helpotti jo huomattavasti, kumma jos ei kolmea päivää pysty kituuttamaan.Tupakoijat ei ansaitse lapsiaan.

Miten tupakoivien äitien mielestä voi olla OMA ASIA, että polttaa? LAPSIHAN siinä joutuu kantamaan seuraukset lopun ikäänsä. Itselläni on sydänvika, joka on todettu johtuvan äitini raskaudenaikaisesta tupakoinnista. Miettikääpä sitä. Ja sydänvian ongelmia ja seurauksia kannan minä, ei äitini. Hän kantaa vain syyllisyyttä ja voin kertoa, ettei ole helppoa sekään. Mutta hän teki valintansa silloin, uudelleen ei tekisi.Muutenkin on käsittämätöntä, miten joku voi sanoa ettei pysty lopettamaan tupakointia. Jos pitäisi valita tupakan ja lapsen hengen väliltä, minkä valinnan nämä äidit tekisivät? Valheellista on väittää valitsevansa lapsen hengen, sillä miksi sen samaisen hengen sitten laittaa alttiiksi sikiöaikanaan.Miten sellainen ihminen voi koskaan olla hyvä äiti, kun ei lapsensa hyvinvoinnista edes sikiöaikana piittaa? Vastatkaapa siihen.

Nimimerkilla: AINA lapsen puolesta, ei vain silloin kuin itselle sopii.

kyllä täälä kuulee jos jonki näköstä syytä ja syyttelyä..tosihan on että jokainen äiti ,poltti tai ei on kaikista parhain äiti omalle lapselleen..ja olettako ikinä aatellu että on paljon pahempia asioita maailmassa mitä lapsille tehdään kuin tupakointi..ravistelut,hakkaamiset,huumeiden käyttö,alkoholin käyttö,heitteillejättö,äidin masentuneisuus ja väsymys joka todella voi hoitamattoman tehdä tosi pahaa jälkeä!!! Ja jos vaikka minä poltan ja se on yksi huono asia äitinä voi sinussa olla jotain muuta missä minä olen sinua parempi..JOTEN ÄLÄ SELITÄ ETTÄ SINÄ OLET MUITA PAREMPI ÄITI VAIKKA ET SATU POLTTAMAAN!!!

Onko se teidän asia mitä muut tekevät? Miksi heidän tulisi puollustella kantaansa teille tuntemattomille ihmisille? Keitä luulette olevanne kun sanotte että joku ei ansaitse lastaan? Ja kertokaahan viellä miten niitä lapsia ansaitaan? hyvällä käytöksellä ja tupakoimattomuudellako?Kertokaapa te ketkä olette lapsenne ansainneet että miksi näette pään vaivaa muiden asioista? vai eikö ole tarpeeksi tekemistä kun pitää palstoille tulla sanelemaan sääntöjä ketkä saavat tehdä ja mitä?Menkää aikuiset ihmiset itseenne ja miettikää enemmin miten voisit parantaa omaa elämän tapaasi tai tehdä oman lapsesi elämästä hyvän! kuin mietitte mitenkäs se naapurin muksu kun senkin äiti poltti ja polttaa edelleen.. mahtaa silläkkin olla kurja elämä.Itse poltan nyt, lapsia ei ole, mutta ajatellut olen lopettaa, jos raskaaksi joskus ikinä tulen/tai edes sitä haluaisin yrittää.. Äitini poltti, kun minua odottanut ja en itseäni kovinkaan sairaaksi tunne!

kerrotko lääkärisi nimen niin ilmoitan hänen epäeettisestä käytöksestään ja erittäin väärästä informaatiostaan lääkäriliitolle?

Vai ettei tupakointi vaaranna sikiötä, voi jeesus mikä puoskasi sulla on lääkärinä ja sinä tietysti onnesta soikeana uskoit häntä ja imet edelleen posket lommolla syöpäsavuja itseesi ja vauvaasi?

Kamalia hurskastelijoita täällä taas!Menkää itteenne. Itse en koe vahingoittaneeni kumpaakaan lastani vaikka poltin muutaman tupakan päivässä heitä odottessani!

Eikä kummankaan lapsen terveyteen ole tähän päivään mennessä vaikuttanut!!Että ihan yks lysti mitä sanotte, mutta olen maailman paras äiti lapsilleni!!!Kiitos! Ja näkemiin! Ei tuu tätä palstaa ikävä!Parempi näin kuin olisin kaltaisenne hienostelija! Tiedä mitä salaisuuksia tekin sisällänne kannatte. En uskalla edes ajatella.

En halua edes kuvitella kun oma lapsenne alkaa polttaa ja niin tulee käymään juuri sen takia että olette niin ehdottomia kaiken suhteen! Niitä rajojahan he murrosiässä juuri alkavat kapinoida!

En ole samaa mieltä; ei se ole tossa tilanteessa " jokaisen oma asia mitä tekee" . Raskaana ollessa on vastuussa toisesta, vastuussa lapselle!

Jos tieten tahtoen poltat ja suhtaudut siihen yliolkaisesti, niin se on ikävää itsekkyyttä. Ja sellaiseen itsekkyyteen sinulla ei lapsen synnyttyä ole varaa....sinun tehtäväsi on huolehtia lapsen hyvinvoinnista, ei aiheuttaa hänelle ongelmia. Haluatko olla yhtä hölmö kuin moni muukin????

on! ei voi olla totta, minä tupakoin ja niin tupakoi moni muukin! ONKO SE SYY? ei jumaliuta, ei voi olla noin itsekeskeinen ihminen! siis ihan oksettaa kun näkee odottavia äitejä tai niitä joilla on pieniä lapsia! polttakaa vaikka ittenne hengiltä kun lapsenne on aikuisia mutta älkää silloin kun ne on pieniä!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat