Seuraa 

laitoin untuva-höyhentakkini pesukoneeseen, kun en löytänyt merkintää, ettei saisi vesipestä. oli vain lämpötila ' 40C' , jota noudatin. nyt kaikki täytteet ovat ' kadonneet' ja takki aivan ' littana' ikään kuin sisällä ei olisi yhtään täytettä.takille suositelllaan rumpukuivausta, mutta meillä ei ole sellaista.onko mitään enää tehtävissä takin pelastamiseksi? voisinko vielä viedä pesulaan, jos siellä asianmukaisella pesulla ja kuivauksella saisivat takin täytteet ' palautettua' ? vai onko takki mennyttä?

Kommentit (11)

kuivaessa ruttaat ja pöyhit takkia usein, pitäisi palautua, jos nyt ei uudeksi niin ainakin lämpimäksi. heh, siksi ne ankatkin aina pöyhii itseään :)

on neuvottu pesemään untuvatakki tennispallojen kanssa, ne kuulemma pöyhii takkia pesun aikana. Ja samoin kun sen laittaa kuivausrumpuun. Minä en käyttänyt tennispalloja, mutta laitin koneeseen kaikki mahdolliset pesupallot. (Ja niitä oli monta!)(Uutta untuvatakkia en ole vielä raaskinut pestä, kun sen hyvänä pysymisestä ei kukaan voi olla 100% varma.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

... kiitos näistä ihanista viesteistä.takkini onkin ehkä siis vielä pelastettavissa. uutta kun ei tosiaan huvittaisi lähteä hankkimaan.ja joo, olen aiemmin pessyt tuon takin pesulassa ja sieltä se on tullut takaisin kuin uutena, en tiedä miten ne sen tekevät. mutta jos oma pöyhiminen ei auta niin uskallan viedä takkini pesulaan näytille; eivät naura pihalle minua.Vie se sitten pesulaan kuivausrumpuun tai kysele, onko kenelläkään tutulla kuivausrumpua, jossa voisit takin kuivata. Takki vaatii todella pitkän " rummutuksen" ennen kuin se on pyöheä. Pesulassa se maksaa aika tavalla... Mutta on se sen väärti.

Untuvavaatteet ja tekstiilit ovat aina littania märkinä!Takistasi tulee taatusti hyvä, kunhan kuivuu. Ravistele ja pöyhi takkia kuivumisen aikana, niin untuvat erottuvat toisistaan ja asettuvat taas tasaisesti.Ei siinä mitään pesuloita tarvita, vähän maalaisjärkeä vain :)

Sillloin kun meillä ei vielä ollut kuivausrumpua pesin untuvatakin kuten ennekin mutta pöyhin sen käsin. Eli anna takin huolellisesti kuivua ja sen jälkeen tamppaa se mattopiiskalla. Kannattaa käännellä takkia roikkumaan eripäin ja paukutella joka suunnista. Märät untuvat ei sitten pöyhiinny eli takin pitää olla kuiva. Toimii ehkäpä rumpua paremmin! Olen aina pessyt untuvatakit normaalisti koneessa ja pöyhinyt näin!

untuvaa pestessähän pesuainetta tulee laittaa rutkasti vähemmän.Lisäksi kuivausvaiheessa on tärkeää " pöyhiä" usein sitä takkia, jotta untuvat pääsevät hyvin kuivamaan hörhöiksi.

Pesin ilman huuhteluainetta 40 asteessa ja ohjelma muistaakseni hieno pesu. Kuivausrumpua meillä ei ole, joten kuivui norm. hengarissa. Näin en ikinä enää tee.Vein takin pesulaan ja takki kuin uusi. Maksoi 23e eli vähemmän kuin uusi takki- Tästä lähtien vien takin aina pesulaan.Sain ohjeita kyllä itsenäiseenkin pesuun, mutta en enää vaivaudu.t. Tellu

Kaikki untuvavaatteet litistyvät juuri ap:n kuvailemiksi pesussa ovat kuivuessaankin aina aneemisia pöyhinnästä huolimatta, mutta rumpukuivatessa takki on just yhtä pöyheä ja hyvä kuin uutena. Ei tarvitse viedä edes pesulaan, jos vaikka kaveriltasi löytyy kuivausrumpu. Kastele tai pese takki uudestaan ja heitä kuivausrumpuun ja kuivaa kunnolla aivan kuivaksi. Ei tarvita edes tennispalloja. Toimii yleensä, vaikka höyhenet olisivat olleet kauemmankin " klimpissä" , itse pelastin äitini jo monta kuukautta pestynä olleen, paakkuisen untuvaliivin yksinkertaisesti pesemällä uudestaan ja kuivaamalla kuivurissa.

Pesu-Ukko

Terve! Kunnollinen kuivaus ja sopiva pesuainemäärä on todellakin avainasemassa untuvatakkia pestessä. Jos käytössä on suuntaa vaihtava kuivausrumpu, ei tennispalloja tarvita. Kuivaus suuressa lämpötilassa on itseasiassa parempi suurimmalle osalle takeista, mekaaninen kulutus (kuivausaika) kuluttaa takkia enemmän kuin lämpö. Vaikka olisit pessyt takin väärin, on se mahdollista saada kuntoon kunnollisella uusintapesulla ja kuivauksella, vaikkapa 24 Pesulassa:
http://www.24pesula.fi/koneet-ja-hinnat/untuvaohjelma

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat