Vierailija

Itselläni oli kerran sairas puolivuotias lapsi, jolle en saanut aikaa, kun oli sairas, sanottiin vain että seuratkaa tilannetta kotona.

Sitten soitin uudestaan ja sanoin tarvitsevani lääkärintodistusta, että lapsi on sairas ja meidän työpaikalle ei mukamas terv.hoitajan todistus kelpaa. Sanoin, että käyn jo töissä, vaikka itseasiassa olin vielä vanh.lomalla.

Sitten sain lääkäriajan ja lapsi sai asianmukaisen tutkimuksen ja reseptin. että sellainen onnellinen loppu.

Sivut

Kommentit (33)

Kyllä sairas lapsi ennemmin ajan tarttee, kuin joku avuton flunssainen ämmä. Meidänkin työpaikalla on yks akka, joka joka talvi on kuukauden verran (ei yhtäjaksoisesti) pois jonkun syyn takia. Jos tulee tippa räkää nenästä, niin heti on poskiontelotulehdus tms. Itse en oo koskaan flunssan takia käyny lääkärissä.

Mutta jos lapsi on flunssainen, kuumeinen, ei syö... ja sitä on kestänyt pari pv ja on sen ikäinen ettei osaa valittaa kuin itkemällä niin ehdottomasti lääkäriin saatava.

siis joko te onnettomat aikojenvaraajat tai terveyskeskuksissanne.Mulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa saada lääkäriaikaa. Kerron, että nyt on akuutisti sairastuttu (kuume, kipu, särky) ja tartten ajan. Ei minua olla koskaan kuulusteltu sen enempää, sanon vaan, että niin sairasta ollaan, että pitää päästä lääkäriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terkkarit " tyrmäävät" puhelimessä ihmisiä sen takia ettei lääkäriaikoja ole, terkkarit eivät pysty läk.ajoiksi muuttumaan. He noudattavat OHJEITA mitä niille on annettu, ei ne itsekseen näitä asioita keksi. Ohjeet tulevat ylemmältä tasolta, esimiestasolta jotka saavat taas ohjeensa lautakunnalta. Eli kannattaa katsoa mitä ihmisiä sinne lautakuntiin menee.

Ihme homma että terkkareista tehdään syyllisiä, jos ne noudattavat annettuja ohjeita. Syy siihen miksi aikoja ei saada ja on pula niistä on se että henkilökuntaa ja resursseja on liian vähän, sekä lääkäreitä että hoitajia. Paikkoja karsitaan kun pitäisi palkata lisää, ja kaikki tapahtuu säästösyiden takia. Ei ne päättäjät paljon kenttätasoa kuuntele, ne katselevat budjetteja enimmäkseen. Jos jostakin pitää säästää niin valitettavan usein säästöt tapahtuvat väärtistä kohdista esim. terveydenhuollosta...

Eli työnantajan ei ole pakko järjestää ja maksaa työntekijöittensä lääkärissäkäyntejä sairasteluiden osalta - vaikka monet työnantajat sen nykyisin tekevätkin. Työterveyshuolto on ihan eri juttu.t. useiden yritysten työterveyshuoltoasioita järjestellyt ja hankkinut

Tosiaan, jos on noin kova kyynärpäätaktiikan kannattaja, niin hankkii vaan sen yksityisen vakuutuksen. Maksamalla saa palvelua. Mutta samalla kun itkee julkisen terveydenhuollon alasajoa, ei kannatta tulla tänne vaatimaan presidentiksi henkilöitä, jotka ei kannata hyvinvointivaltiota. Sitten ne palvelut viimeistään loppuu...

Nämä varmuuden vuoksi- käynnit rasittavat myös terveyskeskuksia aika lailla, turha syyttää vain keski-ikäisiä. Yleensä suurin osa flunssista paranee itsekseen, eikä aiheuta korvatulehdusta, keuhkoputkentulehdusta tms.

Itse vien lapset lääkäriin aina vasta sitten, kun on oikeasti syytä olettaa, että kyseessä ei ole tavallinen nuhakuume.Eri asia jos lapselle on tiedettävästi taipumusta esim. korvatulehduksiin, silloin toki kannattaa mennä ajoissa lääkäriin.

Pakollinen työterveyshuolto käsittää vain työstä ja työolosuhteista johtuvien terveysvaarojen ja -haittojen ehkäisemiseksi ja torjumiseksi sekä työntekijöiden turvallisuuden, työkyvyn ja terveyden suojelemiseksi ja edistämiseksi tarvittavat toimenpiteet.

Jos terveyskeskuspalveluille ei olisi kysyntää (lue: ei ole päättäjien mielestä kysyntää, kun terveydenhoitajat tyrmäävät jo puhelimessa sairastuneet pois jonoista), niin sitten niitä resurssejakaan ei lisätä.

tai sitten voi työmatka olla yli 100 km per siivu. Kuka sitä viitsii sairauden takia ajaa, varsinkaan sairas lapsi mukana.

Yksityistä minäkin suosittelen, mutta kun lukee noita juttuja, miten sairautta ei oteta todesta ja jos ei oo vara mennä yksityiselle, niin parempi käyttää sairaan lapsen kanssa keinoja mitä hyvänsä.

Olisi luultavasti selvinnyt kotihoidollakin. Kaikkia pöllöjä sitä tämänkin maan kamaraa tallaa, kun valehtelemalla hankkivat lääkäriajatkin!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat