Seuraa 

Ja pinoa pystyyn..

Sivut

Kommentit (19)

Kamalaa härdelliä tämä elämä. Nettiin ehtii just ja just pari kertaa viikossa.Joll@: tais kysellä töissäkäyvistä. Täällä yksi. Tein töitä etänä kotona jo heti pojumme täyttäessä 2kk ja jatkoin 5kk asti, sitten taas 8kk- yhä edelleen. Teen suurimman osan ajasta etänä kotona (työhuoneessa, ovi kiinni, tulpat päässä) & mummi vahtii pojua. Hyvin toimii. Hoitoon emme olisi voineet ulkopuoliselle viedä, kun ollaan varahoitajia koitettu " ajaa sisään" huonoin tuloksin. Eivät saa lasta hiljenemään, kun se n. 5min kuluttua tajuaa, ettei äiti/isä/mummi ole paikalla. Näin jatketaan seuraavaan mammalomaan astiUNIKOULUISTA: eivät meillä siis toimineet, kuten jo aiemmin kirjoittelin. Lähete on sairaalassa pidettävään unikouluun, mutta kohdallamme luultavasti turha (2 eri erikoislääkärin mielipide), kun meitä valvottaa se ärtynyt suoli. Yöheräilyt&itkut jatkuvat yleensä näissä tapauksissa 2½v-3v asti, joten samaan syssyyn tässä menee se masussa asustavan " kipinänkin" heräilyt. Keskimäärin kun 0kk --> vauvat herättävät vähemmän kuin meidän esikoinen (n. 10-20krt/yö), joten ei tässä olla varmaan ojasta allikkoon menemässä. Varsinkin, kun mies voi ottaa aina vkl yöt.G: Äänestämään, tietysti! mutta aina vasta varsinaisena vaalipäivänä, jos ei silloin jotain matkaa ulkomaille jne.KENGISTÄ: meillä on käytetty silloin tällöin kenkiä lähinnä ulkonäön vuoksi, toki niiden istuvuus on ollut tärkeä kriteeri ostettaessa. Lähinnä siis vain suojaavat sukkia likaantumiselta, kun poju haluaa ostoskeskuksissa yms. nousta rattaista jaloittelemaan. Ja pikku kävelyllä takaa ostosrauhan itselleen ja muille. ;)Nyt iltapalalle ja toivottavasti ajoissa nukkumaan, että huomenna saa taas työt ripeästi purkkiin ja pääsee perheen pariin aiemmin kuin tänään.-Eliisa ja oliver 19.3. ja kipinä rv10+

Lisään vielä, että Hanna sanoo jo äiti ja aamppu (=lamppu), katsoo lamppuun ja hokee aamppua, muutenkin on ihan mahoton tyttö pölisemään, jatkuvasti äänessä ja tuntuu että koko ajan tulee uusia ääniä ja äänteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

... että Maija sai tänään taas uuden serkkutytön! Hänellä on jo 6 serkkua yhteensä, joista 3 alle 2 v.! Eli leikkiseuraa piisaa. Sen sijaan omaa raskautta en uskaltaisi ajatellakaan vielä johtuen tästä Maijan huonounisuudesta. Ehkä se seuraava ois tietty sitten super-kilttiliini ja nukkuis kuin tukki konsanaan yöt läpeensä?!?!ÄH! MIssä se mies viipyy työmatkalla, kun hänen piti tulla jo 16.45 bussilla ja tuoda burritotarpeet, nälkääääää!!! Poistun häiriköimästä, ainiin, vaalikoneelle!

Heippa,

koetan vaihteeksi taas minäkin pinoutua.G: Käydään äänestämässä, mutta vasta vars. vaalipäivänä.Ruuat: Puuroa aamuin illoin - ehkä n. 1,5 desiä kerralla menee (seassa olevat marja-/hedelmäsoseet mukaan lukien). Lounas ja päivällinen: yhteensä uppoaa ehkä puoltatoista kaupan pikkupurkkia vastaava määrä, vaihdellen joko kaupan mössöjä tai omia tekeleitä. Plus yksi välipala, joka on 0,5-1 purkkia hedelmäsosetta, ja se syödään joko aamupäivällä tai iltapäivällä sen mukaan, mihin aikaan lounas tulee. Ja sitten lisäksi maitoa rinnasta päiväsaikaan ainakin yhtä monta kertaa kuin on aterioita, ja yölläkin vielä nykyään vähän väliä (siis parin tunnin välein, kun ei olla jaksettu vielä unikouluja pitää). Aterioilla ja niiden välillä annan myös janojuomaksi vettä nokkamukista.Pinaatista: se on ainakin siinä Bonan tekemässä oppaassa samalla listalla kuin lehtisalaatti, kiinankaali, nokkonen, nauris, lanttu ja punajuuri, eli siinä on paljon nitraattia, ja sen takia ei sais antaa alle 1-vuotiaalle.Kananmunaa kyllä saa antaa. Siis jos lapsi ei satu olemaan allerginen :-) Nimittäin meillä just loppiaisena todettiin kokemuksen kautta, että poika näkyy olevan allerginen kananmunalle. Ei se koskaan ole saanut mitään oireita rintamaidon kautta (ja mä olen syönyt imetysvaiheessa vaikka mitä :-P), mutta loppiaisena annoin lounasmössön seassa paloiteltua munakasta ja parin tunnin päästä oli niska&korvat&selkä punaisena ja näppylöillä ja silmäluomet alkoivat turvota. Tulipahan keikka päivystyspoliklinikalle, koska ei meillä kotona mitään antihistamiineja ollut. Nytpähän on niitäkin... Toisaalta ihanaa, ettei mistään muista aineista ole toistaiseksi tullut oireita, esim. kala ja kiivi kokeiltu jo. Jospa tuo kananmuna-allergiakin menisi ohi iän myötä.Ja sitten ripustamaan vaippapyykkiä... Onko muut maalikset jaksaneet käyttää kestovaippoja? Meillä pääsääntöisesti kotikestoillaan, mutta käytetään kertakäyttöisiä reissuilla ja öisin.Tuisku & Aape-poju

Tel05........meillä nukuttiin myös puolen tunnin päikyt. Tosin en ihmettele yhtään kun likka nukkui yöllä kuitenkin 12 tuntia :)

Nyt laitoin likan sänkyyn jodlaamaan, saa nähdä kuinka kauan toiset päikyt kestää. Väkisinkin siis vielä kahdet kun nuo aamupäivän päikyt on niin lyhkäset. Nyt nukkui siis klo 12-12.30.

Miuqu: tsemppiä nuhanenille, meillä myös sairastettiin ja itse sain myös kunnon tropit. Menin aika pian lääkäriin kun miulla tulee AINA poskiontelotulehdus heti kun tulee nuha. No nyt sit olikin keuhkoputkissa ja korvissakin tulehdus. Minulla tulee yskäkin aina niin raastavana että haen suosiolla reseptiyskänlääkettä. Nyt sain Codeson comppia ja vahvaa on. Mutta tepsi kyllä parin päivän sisään. Nyt ollaan molemmat terveitä. Likalla pikkusen nenä tuhnuttaa mutta se johtuu siitä kun siellä on kuivuneita räkäkikkareita.

Hmmm...mitäs oli vielä? Nyt ei taas muista. Laittakaas muutkin niitä ruokamääriä mitä teidän lapsoset syö! Tässä siis meidän:- aamupuuro klo 10 eli desi puuroa, sosetta ehkä puoli purkkia ja maitoa

- päiväruoka klo 13-14, pieni purkki ruokaa, vähän jälkkäriä ja maitoa

(-välipala klo 15-16 jos päiväruoka ollut klo 13 eli purkki jogurttia tai sosetta. Välkkä pois jos päiväruoka klo 14)

- iltaruoka klo 17-18 eli pieni purkki lihasosetta ja vähän jälkkäriä

- iltapuuro klo 20-21, desi puuroa + sosetta. Tai jos ei puuro maistu, desin verran maust. jogurttia jossa marjoja/hedelmiäEn tiiä, jotenkin tuntuu että likka söi enempi ennen tuota flunssaa. Mutta selvästi huomaa että jopa tämän ikäinen ilmoittaa kun ei halua enää ruokaa. Eikä sitä sen jälkeen mene vaikka päällään seisois. Jälkkäriä tietty menee mutta ei sitäkään jos stoppi tulee :)T: N&NPs. tietääkö joku voiko alle vuoden ikäiselle antaa pinaattia? Tuli vaan mieleen kun äsken itse söimme pinaattikeittoa. Entäpä se kananmuna? Maitojauhettahan pinaattikeitossa on, katsoin että suolaa vain 0.3 prossaa joten sen puoleen ainakin vois antaa.

Tässä vielä kirjoittelen, kun ehdin. Nimittäin helmin päikkärit lähestyvät loppuaan. Tuhinasta ja kahinasta päätellen. Kuuluu siis aika hyvin oven läpikin, kun tuo nokka on aika täynnä kaikennäköstä köhnää. Nuha vaan ei ota laantuakseen.Luin eilistä pinoa ja galluppiahan näytti olevan joka lähtöön. Tosin nyt, kun en niitä ylös kirjoittanut, en varmaan puoliakaan muista.Imetys: En imetä enää ja yöllä ei ole syöty n. 5 kk iästä lähtien. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta...Nimittäin josksu harvoin, jos Helmi herää yöllä, eikä nukahdakaan pian, vaan valvoo yli puolikin tuntia ja alkaa itkemään, niin varmin keino on maitdon antaminen. Onneksi tyttö ei ole kuitenkaan hoksannut, että tätähän voisi tehdä joka yö. Tuota tapahtuu max. kerran kuukaudessa.Kengät: Ensikenkiä ei ole, muutakun kesällä käytettiin tennareita ja syksyllä karvakenkiä, mutta nyt talvella ihan töppöset riittää. Kun ei vielä kävele, niin en ole nähnyt tarpeelliseksi. meilläkin kyllä Helmi varvastaa aika pahasti, mutta mitä olen ihmisiä hastatellut, niin kyllä se ajallaan ohi menee. Lääkärit ilmisesti liian helosti puutuvat siihen. No mene ja tiedä, kun en mikään asiantuntija ole.Höh, mitähän muuta kysyttiin???? Mää arvasin tän! Että unohdan, mistä asioista keskustelitte.Meilläkin Helmi " puhuu" jo aika paljon. Edellleenkin baa-baa-baa on suosikki, mutta myös tä-tä ja dii-dii on kova sana. Toisinaan ykkönen on Ka! ja osoitus johonkin suuntaan. Et oikeenko tarkottaa näyttää mulle jotain, vai ihan vahingossako tekee ton? Epäilisin jäkimmäistä. Äittää sanoo joskus, mutta tuskin tarkoittaa sillä äitiä. Monesti höpöttelee tosi pitkiä pätkiä ihan kunnon puhenuotilla, et varmaan tekee samaa kun inä silloin, kun en vielä osannut kirjoittaa, mut kuitenkin kynäll suhersin ja katsoin, kun kynän toinen pää elikuu just samoin kuin kirjoittaisin oikeasti kaunokirjoituksella. Sitten meillä käydän keskusteluja tyyliin:

- Hö.

- Hö?

- Hö.

- Hö??

- Hö!

- Hö?!

- Hö!!

- Höö!

Jne.Mäkin onn siirtynyt täysin kaupan ruokiin. Lähinnä omaa laiskuuttani, sillä Helmi kyllä varmaan söis melkeen mitä vaan hänelle antais. Lehdessä lastenlääkäri muuten sanoi, että nuo purkkiruoat ovat niin hyvin tutkittuja ja testattuja, että äidin, joka tekee kotiruokaa lapselleen täytyy olla todellinen ravintoainetietäjä, jotta pääsee samaan lopputulokseen. Kiva, eipä sitten tullutkaan yhtään epävarma olo nuiden omien sörsseleiden suhteen. Sit aloin miettiä esim. sellasta, että kestääkö c-vitamiini kuumennuksen ym. Ja että saako tuo tyttö nyt varmasti kaikkia hivenaineita tarpeeksi ym.ym. Hb hänellä ainakin oli hyvä, kun viimeksi neuvolassa mitattiin. 135!Sais tulla nyt tänne Hesaankin vähän enempi lunta, että pääsis Helmin kanssa pulkkailemaan. Ulkoiltu ollaan siis lähinnä vaunuttelemalla, kun eipä tuota sinttiä voi maahankaan laittaa. Ei se sillä vielä mitään pysty tehdä...Helmii! Voisit herätä jo! Ollaan lähdössä Itikseen Kuaa ja Kaisaa moikkaamaan, ja muistaakseni jotain sovittiin 12:sta...Juu, pitäs vielä tyttö syöttää ja bussikin menee hyvällä säkällä just nokkamme ohi. Et, saas nähdä monelta ollaan siellä.Et, ehkä lopettelen ja menen katsomaan uutta Vauva-lehteä, joka just postin mukana tuli.lehtovi ja Helmi 28.3.

Meillä nukuttiin jo kolmas yö putkeen ihan hiiren hiljaa.Ihanaa sen puolesta, ettei ole jatkuvia herätyksiä,nyt kun vain osais ite nukkua.Herään öisin siihen,et mulla on kauhee hiki päällä.Hikoilua jatkuu sit aamulla Juuson aamutoimien aikaan ja kun lähtään ulkoilemaan niin kohta on hiki ja kohta sit paleltaa ihan älytömästi.Meen tänään lääkärineuvolaan kun terkka epäili kilpirauhasia kun arvot olivat sykyllä niin rajalla, et josko ne vaivaa.Toivottavasti löytyy syy.Juuso on nyt ihan toivoton maidon juoja,kun hampaita tulee.Aamuisin hurahtaa ihan kivasti maitoo,mut muuten ei kelpaa juuri mitään,juo jonkin 20-40ml kerrallaan.Ja oon kokeilli nokkamukista ja sit ihan tavallisesta lasista hörpyttää,mut ei niin ei.Ku aattelin et ei tykkää imee tuttipulloa kun ikenet arkoina yms.Jaahas,vaunuista kävi käsky,ei nukkunu ku 40minsaa,omituista.Palailen ehkä myöhemmin!Suohomppeli81 ja Juuso 8.3

Tuisku kyselit kestovaipoista. Kokeilin neidille niitä ihan pienenä (2-3 kk), mutta sitten hänelle tuli ihottumaa - ihottuma ei siis johtunu vaipoista, mutta se oli reidessä sellasessa kohtaa, et leveämpi kestovaipan kuori ois hangannu sitä.Nyt olen kyllä harkinnut, hankkisko sitä pari settiä taas kestoja kotiin. Kun miehen kanssa puhuttiin tosta järjettömästä jätemäärästä, joka meidän taloudesta tulee, jollain pitäis saada sitä pienemmäks. Mietin vaan, miten ton lapsukaisen saa pidettyä aloillaan, kun kestoissa on enemmän ehkä asettelemista kuin kertiksissä. Kertiksiäkään ei meinaa saada jalkaan, kun toinen kieppuu kuin ankerias. Niitä taitaa tosin olla sellasia housumallisia kestojakin, voitko suositella jotain mallia/merkkiä?

Eilen en sitten kerennytkään pinoileen, vaikka piti raportoida unikoulusta... Mutta raportoinpa nyt.Eli pe-la-yönä aloitettiin. Tekniikkani oli se, että pistin neidin makuulleen, pidin puoliväkisin makuullaan niin, että käsi oli rinnan päällä ja silittelin samalla rauhoittavasti. Sitten annoin huutaa... En siis jättänyt yksin huutamaan, mutta muuten annoin raivota raivot pois. Pe-iltana huutoa kesti vajaa 10 minuuttia, sitten nukahti (n. 20.30). Heräsi klo 24, huusi ihan raivona 20 minuuttia (välillä katkeillen), sitten nukahti ja heräsi klo 6. Huusi vähän, annoin pullosta maitoa, nukahti ja heräsi 7.45.La-su-yö: Nukahti alle 5 minuutissa, huusi ehkä puoli minuuttia. Heräsi 23.30 ja siitä lähtien 2 tunnin välein, mutta nukahti, kun laittoi käden pepun/rinnan päälle. Tämäkin on minusta edistystä, aiemmin kun piti ottaa tissille, ja siinä neiti sitten roikkuikin niin pitkään kuin antoi, heräsi aina kun laittoi omaan sänkyyn...Su-ma-yö: Oltiin meidän makkarissa (2 edellistä yötä työhuoneessa kaksin neidin kanssa). Ei heräillyt kuin 2 kertaa, mutta pyöriskeli unissaan aina, kun joku muu liikkui, ts. muiden kääntyily häiritsi unta, minä heräilin sitten kääntyilyyn. Nukahti nopeasti uudelleen, kun laitoin käden päälle.Viime yöksi siirrettiin työhuoneeseen yksin nukkumaan. Nukahti melkein itsekseen, ts. en enää pitänyt kättä rinnan päällä, mutta olin huoneessa, kunnes oli nukahtanut. Heräsi klo 3, silloin huusi n. 5 minuuttia. Seuraava herätys klo 7.15!!!Summa summarum: Meillä yöt ovat menneet helpommiksi. Toivon, että tuo viimeöinen tahti jatkuu, olisi jo luksusta. Tietysti vielä parempi, jos ei heräisi kertaakaan, mutta sitä en uskalla toivoa. Yllättävän kivuttomasti tämä kuitenkin on mennyt. Parasta on, että minäkin saan nukuttua, kun toinen ei kiepu vieressä koko ajan. Olen laittanut patjan itselleni Saanan sängyn viereen, eli jos tulee levoton yö, siirryn sitten nukkumaan siihen, niin ei tarvitse koko ajan nousta. Mutta suosittelen kyllä unikoulutusta!Meillä esikoinenkin siirtyi eilen illalla omaan huoneeseen nukkumaan (saas nähdä, vieläkö ensi yönä...) ja nukkui siellä aamuun asti. Meillä siis oli isännän kanssa koko makuuhuone ihan itsellämme. Oli vähän haikeaakin, kun pienet tuhisijat eivät olleet siellä seurana...Ja vielä nopeat vastaukset galluppeihin:Äänestys: Juu, äänestetään varsinaisena vaalipäivänä. Me äänestetään kaikissa vaaleissa (no, ei aina seurakuntavaaleissa, mutta pari kertaa on sielläkin käyty). Ehdokkaan osalta olen kahden vaiheilla...Ensikengät: On ensikengät, saatiin lähes käyttämättömät Saanan serkulta. Pärjätään niillä alkuun. En käytä sisällä, esikoinen ainakin oppi hyvin kävelemään ilmankin,Imetys: Loppui perjantaina... Sitä ennen söi vielä iltaisin&öisin. Päiväimetys loppui kokonaan vähän ennen joulua, kun ei jaksanut neitiä kiinnostaa.Kehitys: On kävellyt pari askelta ilman tukea. Kävelykärryn (siis sellainen Brion työnnettävä) kanssa menee lujaa. Sanoja tulee äittä ja nam-nam, ymmärrystä näyttäisi olevan enemmän...Olikohan muuta... En muista, palaan tarvittaessa!T: Terhi&Saana, s. 24.3.


Maalispoika nukkuu, esikoinen vielä leikkii. Joten pikaisesti, sillä oikeastaan olisi jo aika saduille ja unille hälläkin. Pakko kuitenkin välillä olla jotain omaa, olkoon se vaikka tämä nettivierailu... :)Kiva oli lukea kuulumisianne! Ja tietty maalismuksujen kuulumiset aina piristää erityisesti!Mistäs oli puhetta - Lehtovin tavoin tuntuu ettei nyt tule mitään mieleen.. eiköhän jotain vähitellen. Kirjoittelin viikonloppuna imetyksestä ja kehitysjutskista, joten nyt annan ne olla. Kengät: ei olla käytetty vielä kenkiä. Varmaan sitten kun enemmän askelia tulee niin esikoisen vanhat ja hyväkuntoiset talvikengät otamme käyttöön. Äänestys: tietty mennään ja mekin yleensä aina vaalipäivänä. Mutta joskus on ennakkoonkin äänestetty, ehket kerran vain kuitenkin. Mitä vielä... en muista...Neuvolassa käyty (10kk) ja painoa muksulla 10 630g ja pituus 77cm.Niin joo se työssäkäynti. Joll@ pohti sitä. Olen nyt siis ollut ajallisesti kuukauden töissä, tietty lyhkänen (koulujen) joululoma välissä (me palasimme koulumaailmaan siis jo 2.1.). Tähän päivään asti kodin ja työn yhdistäminen oli varsin ongelmatonta, kun mies oli tuon kuukauden kotona, mutta nyt siis on töissä. Meillä kun vuoronperään jälkikasvua kotona vaalimme ja töitä teemme - yhteistä aikaa siis viikonloppuisin. Mutta katsotaan jos kevät näin menee! Ja ihan oli kivaa tänään olla pelkästään poitsujen kanssa, ulkoiltiin alkuillasta ja sitten tein ruokaa kun esikko katsoi kakkosen lastenohjelmat. Eli aivan tavallinen ilta. :) Nautin olla töissä ja kivaa on tulla kotiin!! Molempi parempi.Mutta nyt taas iltapesut ja -pisut, esikon ja omani. ;) Vielä pitää huomista päivää katsoa, muutama tunti vielä käytävä läpi. Mutta sadut ensin pojalle. Jos vaikka kahvia keittäisin niin jaksan hetken tehdä töitä. Niin, ja jos viikonlopun pinoa luitte ja myötäelitte 3v 3kk hammasvauriot niin eilen hamppilääkäri (ihana ja tosi ammattitaitoinen!) tavattiin ja onneksi suht ok tilanne. Hampaat vain tärähtäneet, liikkuvat kuitenkin, joten velliruualla (ja muuta pehmeää) pari viikkoa olisi nyt pojan elettävä. Neljästä pala lohkesi, mutta tällä näkymällä ei mitään sisäänpainuneita tai muuten vaurioituneita hampaita. Jee.Öitä kauniita, PEn mä tajua miten musta on tullut näin saamaton, käyn kyllä koneella ja lueskelenkin viestejänne, mutten vaan saa aikaiseksi kirjoittaa kuin n. kerran viikossa.Hansu on ekoilla unillaan, nyt on vähän hakusessa nämä päikkärit. On päiviä jolloin neiti nukkuu vain yhdet unet ja päiviä jolloin aamupäivästä nukkuu ½h ja iltapäivällä parisen tuntia. Eilenkin jaksoi tosi hyvin yksillä päikkäreillä, niiden pituus oli vajaa 2h. Saa nähdä milloinka meillä siirrytään kokonaan yksiin päikkäreihin.

Neiti ei vieläkään kävele tukia vasten tai nouse itsekseen pystyyn, tykkää kyllä kun kävelytetään ja polvilleen nousee tukia vasten, mutta siihen se sitten jääkin. Istuaalleen hilaa itseään eteenpäin ympäri taloa, epäilen ettei Hanna lähdekään konttaamaan vaan sitten joskus lähtee kävelemään suoraan. Isommat sisarukset kävelivät jo ilman tukea tässä iässä, Hannallapa ei ole kiirus mihkään.G; kyllä me meinataan mennä äänestämään, on ehdokaskin jo selvillä.Viime torstaina meillä oli np-ultra, pikkuisella oli kaikki hyvin masussa, kovasti hän siellä potkiskeli, laskettuaika pysyi päivälleen samana.

Pahoinvointi on helpottanut, ainut mikä vaivaa on väsymys.hanneliini & Hanna 9kk3viikkoaOlipa hyvä, että edellinen pinoilija (en ny muista nimeä) sanoit, että kiinankaalikin on kiellettyjen aineiden listalla. Mä nimittäin sitä riemastuneena jo keittelin tytölle, kun se oli melkein ainoita kotimaisia sosetarpeita mitä kaupasta tähän vuodenaikaan saa.TEL05 kiitos unikouluraportoinnista, se antoi rohkaisua mullekin samaan suuntaan. Viime yö oli taas sellasta sirkusta ja sekoilua, että olin soittamassa Ensi- ja turvakotien liiton unipuhelimeen, kun muistan, että joku täällä kehui saaneensa sieltä hyviä vinkkejä. Vai oliko se se Baby Blues -puhelin? No enivei, oli tarkoitus saada vinkkejä tähän meidän unitilanteeseen. Mutta enpä sitten ehtinytkään tänään soittaa, kun lenkillä ja kaupassa käytiin. Aina nuo " yön kauhut" unohtuu, kun päivä valkenee (oisko tuo vähän ylidramatico ilmaisu, kun kyseessä on 9,5 kk vauvelin järjestämä yöohjelma...). Meillä siis omaan huoneeseen siirto ei ole toistaiseksi kuin hankaloittanut elämää - neiti herää yhtä tiheään, ellei tiheämpäänkin ja mulla on pidempi matka tisuttamaan.Äänestämisestä: Joo tottakai äänestetään, varsinaisena päivänä mennään, kun tarttis ehdokaskin vielä päättää. Ehkä kokeilen vaalikonetta.RUOASTA: Meillä puuro tuntuu olevan neidin lempiherkkua, kauraa, ohraa ja ruista ollaan syöty. Yleensä keitän sen sekoitukseen, jossa 1 dl korviket ja 1 dl vettä.

- klo 8 reilu 2 dl puuroa + puol purkkia marjasosetta

- klo 12 lounaaks puol isoa purkkia lihasosetta

- klo 16/17 päivälliseksi loput isosta purkista

- välipalaksi banaania tai hedelmä/marjasosetta, jos lounas on ollut aikaisin, mutta tää harvemmin toteutuu päiväunien vuoksi

- illalla n. 19.30/20 iltapuuro reilu 2 dl puuroa + puoli purkkia marjasosetta- aterioilla aina vettä nokkamukista (olen yrittänyt maistattaa korvikettakin, muttei oikein uppoo). Rintamaitua n. 6-7 x vuorokaudessa (yöserviisi mukaan lukien, grrrr!).Jaahans, neiti se posottaa toisia pitkiä päikkäreitä, tänään nukkunu siis 2 x 1,5 h!! Ihan kiva, et saa omaa aikaa päivällä. Ei niin kiva, että yöunet jää lyhyiksi (21 - 05, jos neitiä ei aamulla tainnutettais tisulla ja paijauksella, sillä saan rikkonaista armonaikaa ehkä 2 h 07 asti).t. Koivupuu ja Maija s. 23.3.

Joops.....tänä aamulla oli tällä äipällä ihmeeseen aihetta. Heräilin itse tuossa klo 8, keitin kahvit...laitoin pesukoneeseen huuhtelun päälle (oli siis eilen unohtunut tyhjentää, heh...) ja käpeksin pitkin kämppää. Ei kuulu mitään. Klo 9.30 oli jo PAKKO mennä kurkkaamaan että mitä se neiti touhuaa. Katseli minua silmät suurena ja täysin hipihiljaa :) Tiedä sit monelta on heränny?

No...Noorahan on tähän asti vain ryöminyt ja vain taaksepäin. Tänään ekaa kertaa nousi taaperokärriä vasten polviseisontaan! Jipii :) Vihdoinkin jotain tapahtuu. Johan tässä on pari kertaa tämä kanaemo ehtinyt huolestuakin.

Meillä syödään sekaisin kotiruokaa ja kaupan purkkia. Enimmäkseen varmaan kaupan purkkia. Eilen tein Nooralle omia lihapullia kun tein meille mureketta. Maustoin siis vähempi. Nooralla maistuu kotitekoinen nykyään paremmin kuin nuo purkit. Aiemmin oli päinvastoin. Ihmeen hyvin tuo meidän sihtikurkku sietää noita kökköjäkin. Yks päivä annoin 8kk purkista makrujauhelihamössöä ihan sellaisenaan. Meni 15 lusikallista ihan ok kakomatta, sit alkoi rykiminen ja puistattalu. Eli taitaa olla niin kun neiti tulee vähäänkään täyteen niin alkaa mukamas tökkiä :)

Kuinka paljon muut maalismussukat syö????? Meillä kun oli tuo flunssa niin mielestäni likka on syönyt sen jälkeen vähempi, niin ja tietysti sinä aikanakin. Ihan kuin olis laihtunutkin koko likka? Meillä menee siis pieni purkillinen lihaa/kanaa/kalaa plus vähän jälkkäriä, ehkä puoli purkkia. Ja tämä siis kaksi kertaa päivässä. Aamu-ja iltapuurot ehkä desin verran + jotain sosetta tai jogurttia vähän. Välipala on joskus, riippuu monelta aamupuuro on syöty. Minusta aika vähän, ainakin entiseen verrattuna. Onhan toki tuo kotiruoka täyttävämpää, ainakin uskon niin. Luulisin että omatekoisessa on enempi lihaa kuin se 10 prossaa mikä purkeissa.

Äänestämään mennään vaalipäivänä. Ehdokas minulla selvillä, miehestä en tiedä.

Nyt kahvinkeittoon kun likkakin nukkuu. Saa rauhassa lukea hetken Vauvalehteä :) Heh, tilasin sen kuukaus sitten ja pitäis tulla kantoliina lahjaksi. Mitähän myö silläkin tehdään???? No, ehkä sit joskus pikkukakkoselle käyttöön.Moi moi, T: N&N

Jos nyt en väärin muista, pinaatti kuuluu samaan sarjaan salaatin kanssa, eli ei sais antaa. Muistaakseni siinä on nitriittiä (tai nitraattia, en ikinä muista, kumpaa on nakeissa ja kumpaa vihanneksissa...). Mutta en oo sataprosenttisen varma. Eikä se nyt varmaan yhdestä-kahdesta kerrasta mitään tee.Terhi

Mimmi nukkui jopa 4h omassa sängyssään.Olisi varmaan nukkunut kauemminkin,mutta vaippa oli fuskannut ja kaikki oli märkää. Kerkes kastella meidänkin sänkyä ennen kuin tajusin likan olevan märkä. Siinä sitten vaihdettiin tyttö kuiviin ja lakanoita..Mimmi tuumaskin valvoa klo 2-3 ajan,ennen kuin nukkumatti taas saapui. Tuossa kuuden maissa taas valvottiin puoli tuntia ja lopuksi nukuttiin klo 8 asti.Mummo ja ukki tulee tänään jossain vaiheessa,jotta mie pääsen hieman ale-kierrosta tekemään. Pitäs saada neidille sukkahousuja.Toiset 74-80cm sukkikset on pieniä,kun taas löytyy yhet mitkä on vielä ihan liian isot.Kovasti heittelee koot..G: Äänestättekö? Me ei olla yleensä äänestetty,mutta nyt ajateltiin mennä.Eipä tässä nyt mitään tule mieleen.Pitää mennä laittamaan yölliset pyykit koneeseen.Tuulia+co

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat