Seuraa 

Pitäisikö suomessa kieltää tämä niin sanottu vapaus, että ei olisi enää baareja eikä pettämistä eikä yhden illan suhteita! Eikä alkoholia!

Aviolittoon mentäisi kerran ja oltaisiin yhdessä niin myötä kuin vastoinkäymisissäkin! Lapset eivät olisi avioero-lapsia.

Mihin tämä meidän maa on menossa?!

Onko joku muu pohtinut samaa?

Kohta en uskalla olla enää ylpeä suomalaisuudestani tai kulttuuristani...

Kommentit (11)

eivät tekisi mitä mieleen pälkähtää. Siinä mielessä kun emme voi taata miten kukin lapsensa kasvattaa ja minkälaisia vaikutteita he ympäristöstään saa pitäisi tietyt rajat olla. Ehdottamasti julkinen nakuilu tulisi kieltää. Kuka siitä nyt kärsisi niin kauheasti, jos se kielettäisiin? Missä tilanteessa " pitäisi" nakuilla julkisesti hauskanpidon merkeissä? Kyllä vapaus näyttää sen, onko ihmisillä vastuuta. Kun ei oo, vapautta pitää rajoittaa, näin se ikävä kyllä on. Ei tarkoita toiseen ääripäähän menemistä, mutta esim. ko. asia voitaisiin poistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos joku kaheli nakuilisi kerran kymmenessä vuodessa ja siitä tulisi lehtijuttu, niin asialle voisi naureskella. Mutta kun nakuilua on tilaisuudessa kuin tilaisuudessa lastenjuhlista presidentin vaalitilaisuuksiin saakka. Sen jälkeen vielä sanotaan, että " luonnollistahan alastomuus on" .Täytyy tunnustaa, että vapaus saisi jo riittää ja jonkinlaiset säännöt tänne yhteiskuntaan pitäisi saada.

Vaalivauhtia alastoman ruoskinnasta

Presidentti Tarja Halosen kannatustapahtumassa Tarjarockissa koettiin viime torstai-iltana yllättävä kohtaus. Joensuun Teatteriklubilla esiintynyt performanssitaiteilija Jan Vilhelm riisuutui musiikkiesityksensä lopuksi ilkosilleen, minkä jälkeen lavalle noussut toinen mies ruoski häntä nahkavyöllä.- Musiikkiesitys kesti noin 25 minuuttia. Esityksen lopuksi Jan Vilhelm riisuutui ja soitti alasti kitaralla minuutin kestäneen biisin. Tämän jälkeen lavalle nousi taiteilijan kaveri, joka löi häntä pari kertaa ruoskamaisesti vyöllä selkään. Lyönnit olivat ihan nättejä, eikä mitään jälkiä syntynyt, kertoo Tarjarockin perustaja ja taiteellinen johtaja, helsinkiläinen nuorisopastori Haka Kekäläinen.Tarjarock 2006:n joensuulaisen järjestäjän Sanna Vänttisen mukaan esityksen loppuhuipennus jakoi yleisön mielipiteet kahtia: osa piti kovasti ja osa häkeltyi.- Osa yleisöstä taputti, vislasi ja sanoi, että vau mikä esitys. Toiset puolestaan kommentoivat häkeltyneinä, että ohhoh, olipa esitys, Vänttinen kertoo.Vänttinen sen enempää kuin Kekäläinenkään ei näe kohtauksessa mitään tuomittavaa.- Minusta ei ole mitään ihmeellistä siinä, että nuori, kaunis poika riisuutuu alasti. Onhan alastomia ihmisiä nähty lavalla ennenkin. Ruoskintajuttu oli ajatuksia herättävä kohtaus, Kekäläinen puolustaa.(www.iltasanomat.fi 9.1.2006 )

Jos nakuilu kovasti häiritsee, niin suomalaisillahan on myös vapaus valita oma asuinpaikkansa, esim. Saudi-Arabiassa varmasti vallitsee huomattavasti peittävämpi kulttuuri. Toki itsekin toivon harkintakyvyn käyttöä pinnanpaljastelun suhteen myös Suomessa, rajansa kaikella, mutta en sentään " vapauden" menettämisen kustannuksella. Ja Suomi tuskin on ainut maa, jossa petetään ja on avio-ongelmia ja avioeroja. Suomessa näistäkin asioista sentään puhutaan, joissain muissa maissa vain vaietaan ja kärsitään hiljaa hamaan kuolemaan asti parempaa tuonpuoleista elämää odotellessa. Mutta jokaisellahan on onneksi myös vapaus päättää siitä, miten elämänsä elää.Tai tarvitaanko sellaiseen baareja ollenkaan?

Vai onko niin että pettäminen ja yhden illan suhteet keksittiin vasta sen jälkeen kun baarit keksittiin?

Onhan meillä lait joita pitää noudattaa. Ei tääläkään kaikki ole sallittua! Ongelmiin pitää toki puuttua (oikeisiin ongelmiin ja porsaanreikiin). Sitenhän sen demokratian pitäisi toimia, joskus kyllä liian hitaasti...

Ja kansalaisaktivismi on enemmän kuin toivottavaa, siitä vaan asioihin vaikuttamaan! Kansalaiset kun ottavat itse vastuuta, homma toimii varmasti paremmin kuin ylhäältä tulevat yksipuoliset määräykset. Sellaisissa maissa ongelmat vaan on " piilossa" muttei poissa, usein niiden olemassaolo jopa kielletään, eikä asiat paremmaksi muutu niin.[/quote]
Olen kyllä hyvin eri mieltä. Onneksi Suomi on vapaa maa ja yksilö voi tehdä näitä asioita vapaasti. Miten se on sinulta pois jos naapurisi eroaa vaikka 5 kertaa? Jos avioero kielletään ei se perheonnea takaa. Sitten kärsitään hiljaa häpeän pelossa. Kiitän onneani, että Suomessa ei näin tarvitse toimia.

MISSÄ MUUTEN ON NAKUILTU VIIMEKSI? (kysyy utelias ja tylsistynyt kotiäiti jonka elämässä ei ole juuri jännitystä)Ja ne kiellothan hyvin toimivat yhteiskunnassa, kieltolain aikana ei juopoteltu ja islamilaisissa maissa ei petetä ja raiskata ja häpäisijät tapetaan. Lisää hyviä ideoita!Monet moralistit (uskovaiset, muslimit,..) ja ulkomaalaiset ovat käsittäneet vapauden väärin, ettäkö vapaus olisi moraalittomuutta. Vapaus on vastuuta, tässä keskustelussa on sekotettu moraalikysymykset ja vapaus, ei henkilökohtainen seksuaalinen teko edusta vapautta, vaan terveen ja sairaan seksuaalisuuden rajanvetoa, tai moraalista tekoa.Vapautta on esimerkiksi se, että saan kertoa omista mielipiteistäni ilman pelkoa. Vapautta ei ole se, että saan naida aivoni pellolle joka viikonloppu eri kumppanin kanssa. Vapautta on myös se, että nainen on tasa-arvoinen miehen kanssa (tässä myös seksuaalisessa mielessä).

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat