Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Löysin muistaakseni Vauva-lehdestä tai Kaksplus lehdestä listan jossa oli lueteltu kaikki mitä vaiva tarvitsee,sängyistä ja vaatteista houtotuotteisiin... Nyt en vain enää muista mistä sen löysin...Löytyyköhän netistä vastaavanlaista listaa (jonka mukaan voin varautua vauvan tuloon, ettei vaan mitään unohdu)

Kommentit (9)

- Nukkumapaikka (oma sänky tai vanhempien)+ vuodevaatteet

- Vaunut ja/tai kantoliina

- Vaatteita

- Vanupuikkoja, lappuja ym. perushygieniatarvikkeita, jotka useimmilta löytyvät jo kotoa

- Vaippoja ja jos haluaa niin hoitoalusta, -taso tai -pöytä

- Amme (jota sitäkään ei kaikki kaipaa)

- Turvakaukalo jos autoa käytetään liikkumiseenEli yhteenvetona ihan sitä mitä kuka tahansa tarvitse. Ei vauva ole sen kummempi tapaus kuin isommatkaan ihmiset ;-) Nykyään vaan annetaan ymmärtää, että vauva tarvitsee järjettömän määrän tavaraa.Vauva pärjää hyvin vähälläkin ja hankintoja kannattaa tehdä vasta kun tietää mitä oikeasti tarvitsee. Kaikki jumppamatot ym. eivät todellakaan ole välttämättömyyksiä. Toiset tarttevat ja toiset eivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sieltä löytyy listaa vauvantarvikkeista...Ja tosiaan kaikkeahan ei tarvitse heti ostaa vaan sitten sitä mukaa jos jotakin sattuu tarvitsemaan.Meillä ei alkuun ollut kuin äitiyspakkauksen tavarat/vaatteet, turvakaukalo, amme, vaunut,pinnasänky ja patja sekä vuodevaatteet, vaippoja.Vaatteita saatiin niin paljon lahjaksi että ei tarvinnut niitä itse ostaa, samoin leluja jne.

Äitiyspakkauksessa on tarvittavat tavarat. Hiukan vaatteita lisää esim. kirpparilta saa tosi halvalla hyväkuntoisia vaatteita. Alle 1 v vaatteet eivät paljon ehdi kulua. Harsoja suosittelen enemmän kuin mitä äp:ssä on. Kannattaa miettiä jos jaksaa käyttää kestovaippoja. Niillä säästää tosi paljon vaippakustannuksissa. Alle 1 v ei tarvitse paljoa leluja esim. helistimissä menee mielenkiinto nopeasti ohi.

Bodeja/paitoja ja pikkuhousuja, potkuhousuja, sukkia, tumppuja, villa-asu, toppapuku, kypärämyssy tai muu alusmyssy ja pipo/hattu, lapaset, tossut, makuupussi. Vain muutamia alle 60 cm vaatteita.Pinnasänky, patja, patjansuojus(muovitettufrotee), peitto ja lakanat, myös vaihtolakanat.Vaunut ja turvakaukalo autoon. Hoitolaukku.(Tutti), (rintakumit), tuttipullo, äidinmaidonkorvike varuiksi, (rintapumppu), vanupuikkoja, vanulappuja, kosteusvoide, (kosteuspyyhkeitä), bebanthen-voide (rinnanpäät ja lapsen iho), kynsisakset, vauvaharja, newborn-vaippoja (äitiyspakkauksen näytteillä pääsee alkuun) tai/ja kestovaippoja, harsoja, pieniä pyyhkeitä, herkälle iholle sopivaa pyykinpesuainetta.Kuumemittari, nenä-frida ja NaCl-nenätippoja.Amme ja kylpylämpömittari, huppupyyhe.Hoitotaso ja hoitoalusta.Sitteri tai puuhamatto/viltti, johon lapsen voi hetkeksi laskea turvallisesti oleilemaan, jos on hereillä.Ristiäisiä varten kannattaa katsoa valmiiksi mekkoa ym, kun sitten vauvan kanssa ei välttämättä ehdi tai viitsi kaikkea touhuta.suosittelen äitiyspakkauksen ottoa siinä on kaikki tärkeimmät mitä vauva tarvitsee,paitsi ammetta ja turvakaukaloa.vaatteet ovat hyviä ja vauvan ensisängyn voi tehdä laatikosta.on ohjeita jne.eli sinuna ottaisin sen laatikon.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat