Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuinka kauan teillä on kestänyt että olette tulleet raskaaksi ja minkä ikäinen silloin olit?

Sivut

Kommentit (37)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen 9v ja toinen 2v. Enempää ei varmaan saada (ikää 32v ja tässä pitää miettiä jo ehkäisyäkin.. ekaa kertaa elämässä)

P.s. kaikki ei halua hoitoihin.

Yritimme 7 kk, sitten sain hoidoksi clomit (epäsäännöllinen ovulaatio). Tästä 2 kk ja sitten tärppäsi (siis yhteensä 9 kk).Toisen lapsen kohdalla olin 30 ja tulin raskaaksi ekasta yrityskierrosta ja luomusti!

Heti kun lopetettiin ehkäisy niin tulin raskaaksi seuraavana kuukautena. Pillereitä en ole ikinä käyttänyt, vaan ainoana ehkäisynä on ollut kondomi.

RypäleraskausRypäleraskaudella Mola hydatidosa tarkoitetaan tilaa, jossa epänormaalin hedelmöittymisen seurauksena alkio ja sikiö eivät kehity, istukkasolukko kasvaa voimakkaasti ja istukka muuttuu nukkalisäkkeiden laajenemisen seurauksena nesteen täyttämiksi rakkuloiksi. Rypäleraskaus voi olla täydellinen tai osittainen.Täydellisessä molassa siittiön hedelmöittäessä munasolun kaksinkertaistaa oman kromosomistonsa ja inaktivoi äitiperäisen kromosomiston. hedelmöityksen tuote on siis kromosomistoltaan täysin isäperäinen. Epätöydellisistä rypäleraskauksista suurimmalla osalla on kolminkertainen kromosomisto, mikä on seurausta munasolun hedelmöittymisestä kahdella siittiöllä.-oireet ja diagnoosi

Täydellisessä molassa yleisin oire on verenvuoto raskauden alussa. Kohtu on raskauden kestoon nähden kookas. Suureen kohtuun liittyvät alavatsakivut. Normaalia voimakkaampaa pahoinvointia voi esiintyä. Oireet johtuvat paljolti moninkertaisesta HCG-hormonin erityksestä. Diagnoosi varmistuu kaikututkimuksella: sikiötä ei ole ja kohdun sisältö on lumihiutalemainen. Epätäydellinen mola ei yleensä anna oireita, ja ilmenee usein keskenmenona ja diagnoosi paljastuu useimmiten vasta kudostutkimuksessa.-hoito

Suositeltavin on imukaavinta. HCG-eritystä seurataan aluksi viikottain, sitten kuukausittain vähintään vuoden ajan, kunnes tulokset muuttuvat negetiivisiksi. Ellei eritys laske 4-6 viikon kuluessa, istukkakudosta on edelleen elimistössä ja istukkasyövän riski on olemassa. Raskauden ehkäisy on välttämätöntä 1-2 vuoden ajan.Rypäleraskauden hoidon jälkeen tarkka seuranta on tärkeä mahdollisten jälkiseuraamusten varhaiseksi toteamiseksi ja hoitamiseksi. Jos HCG-pitoisuudet pysyvät pitkään suurentuneina tai alkavat uudelleen suurentua, aloitetaan solusalpaajahoito. Täydellinen rypäleraskaus voi muuttua pahanlaatuiseksi. Istukkasyövässä kasvain lähettää herkästi etäpesäkkeitä.Selvisin tästä kaikesta onnella ja olen kiitollinen siitä vaikka kova pelko oli silloin koko ajan. Minut kaavittiin kahteen kertaan, kuukauden välein. Se oli rankka kokemus kokonaisuudessaan.T. äiti, joka on pian kolmen ihanan lapsosen onnellinen äiti.Ja tuo oma viestisi ei liittynyt aiheeseen mitenkään!

Mitä hemmetin väliä sillä on, miten joku kirjottaa...

Mutta voinpahan taas lähteä tältäkin palstalta tekemään jotain hyödyllisempää kun alkoi niin ärsyttää sun kommenttisi =)

ENSIMMÄINEN raskaus: ekasta kierrosta--rypäleraskaus (vuoden raskauskielto päälle.)

TOINEN raskaus:yritystä puoli vuotta -- spontaani keskenmeno

KOLMAS raskaus: yritystä neljä kiertoa -- kohdun ulkopuolinen

NELJÄS raskaus ja ensimmäinen lapsi: pari kiertoa(eli pari vuotta meni tuosta rypäleraskaudesta ensimmäisen " oikean" raskauden alkuun)VIIDES raskaus ja toinen lapsi: kerrasta=)

KUUDES raskaus ja nyt tulossa kolmas kultainen Pikkuinen: kerrasta=)=)

25-vuotiaana aloitettiin yritys ja söin clomejakin välillä. Vauva sai alkunsa kahden vuoden yrityksen jälkeen, ihan luomusti. Seuraavaa tehtiin taas vuosi, mutta kaksi seuraavaa saivat alkunsa eka yrityskerrasta, päälle kolmekymppisenä. Nuorimmaisen sain 42-vuotiaana, vaikka ehkäisy oli käytössä. Minulla on tainnut hedelmällisyys lisääntyä iän myötä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat