Vierailija

Eikö ole väärin, että alaikäinen voi tehdä noin vaikka vanhemmat olisivat valmiit ottamaan lapsenlapsen huolehdittavakseen?

Kommentit (5)

lapsen kehon/sairauden hoitoon, siitä päättää aina lääkäri. Se on aina lääkärin ja potilaan välinen asia. 12 vuotiaan mielipidettä on aina kuultava ja se on otettava huomioon.

että ei ole. Ihminen saa tehdä abortin ja siinä ei minkään vanhemman sanan tulisi painaa. Mieti nyt jos alaikäinen haluaisi abortoida mutta vanhemmat ei suostuisi. Olisiko se ihan reilua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voisi keksiä huijata teininsä äidiksi että saa vielä yhden vauvan---- Niiden viiden oman jatkoksi...;)Ei vaan, ihan vakavasti jos puhutaan, niin tuolla suojellaan sitä nuorta. Hän voi mennä lääkäriin jne. ilman pelkoa että vanhemmat saavat tietää.

Kaikilla ei ole hyvät&avoimet välit vanhempiinsa, ja se voi olla vanhempienkin vika.Jos laki määräisi kertomaan vanhemmille, niin laittomat abortit yleistyisivät (nuori voisi saada pahoja vammoja tai kuolla) ja moni varmasti jättäisi menemättä lääkäriin--> synnyttäisi salaa jossain (vaarallista sekä äidille että vauvalle) hylkäisi lapsen "roskikseen" jne.Ja KÄSITTÄÄKSENI jos alle 15-vuotias tulee raskaaksi, niin siitä ilmoitetaan sosiaalia viranomaisille tmv. joilta nuori saa tukea ja neuvoja. Yli 15-vuotias taas osaa varmasti jo ajatella omilla avoillaan, ainakin suurin osa.

+Tosiaan tuo, että jo 12-vuotiaan mielipidettä pitää kysyä häntä koskevissa toimenpiteissä.

Nuorihan voi myös vaatia että hänen hoitonsa lopetataan (vaikkapa syöpähoidot) lopetetaan jos toivoa ei enää ole, ja hoidolla voitaisiin vain hieman pitkittää elämää. Moni vanhempi taas tahtoisi lapsensa jatkavan lääkitystä että hän eläisi pidempään, vaikkakin kivuista kärsien/lääkepökkeröisenä.Alle 18-vuotiaat ovat ehkä vanhempiensa vastuulla, mutta nuorina arvomaailma/ poliittinen mielipide/ eettiset arvot/ uskonto ymv. voivat olla aivan erilaiset mitä omilla vanhemmilla. Eli kyse ei olisi muustakin kun "nuoren parhaasta" jonka VANHEMMAT määrittelisivät oman maailmankuvansa perusteella, mikä voisi olla aivan toinen mitä nuorella.Ja voisihan siinä käydä niin, että vanhemmat pakottaisivat nuoren aborttiin vaikka tämä haluaisi pitää lapsen, mitkä traumat siitä jäisikään, samoin kun siitä että olisi pakko synnyttää lapsi jotai ei halua.

ja valita rauhassa itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon, olipa sitten yli tai alle 18. Ja sehän tiedetään, että jos raskaudesta ja abortista automaattisesti informoitaisiin vanhempia, monet tytöt jättäisivät lääkärikäynnit väliin, kun eivät uskaltaisi tehdä mitään. Ja sitten olisi Suomessakin näitä aamusuihkussa synnyttäneitä teinejä, jotka eivät olleet uskaltaneet kertoa raskaudestaan kenellekään aiemmin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat